edekstary napisał(a):Wiktoria napisał(a):Czytając to myślałam, że dowiem się jakich uśrednionych cen można się spodziewać.A dowiedziałam się, że 130pln to dużo, 300pln to mało, że dobre mule to tylko w cro, że arbuzów w polsce nie ma, że krowa nie muczy tylko chłop co dużo żre itp itd Bardzo ciekawa lekturka.
DDW 12.Pozdrawiam:)
Najprostsza odpowiedź na to ile zabrać pieniędzy - tyle ile masz, bo wszystko i tak wydasz bez problemu. Im się ma ich więcej, tym na więcej można sobie rzecz jasna pozwolić. Na 10 dniowy wyjazd w tym roku zabieramy 2900, z tym, że mamy już opłacony apartman. 1200zł na paliwo, winiety, autostrady w CRO, reszta na własne wydatki:)
kris545 napisał(a):Witam. Ja mam podobnie z wyjazdem. Zastanawia mnie kwota 1200zl-ile kilometrow jest +/- w tej kwocie?
Matulek napisał(a):
wyjazd 09.09.2014 - 17.09.2014
dwie pary czyli 2 x 2os
Gdańsk -> Praga (nocleg - już opłacony) -> Split
noclegi w Splicie - apartament 10min od placu Dioklecjana, 4os już opłacony = 1400zł za tydzień
transport - auto spalające ok 7,5-8,0 l czyli około 2000zł + winiety i (bez autostrad w Chorwacji) około 300zł.
Utrzymanie na miejscu + wejścia do parków (Krka, Plitvickie), przepłynięcie stateczkiem no i oczywiście imprezy i kolacje na starówce w Splicie = 4000zł
na parę siedmiodniowy wypad wychodzi: 700+1150+2000 = 3850zł
Pytanie, czy te 2000zł starczą na wyżywienie i rozrywki?
To wychodzi około 500kun na dzień na dwie osoby. połowa na jedzenie. nawet gdyby wyszło 300kun na jedzenie to 200kun zostaje na rozrywki. Dobrze to sobie skalkulowałem czy słabo?
Brutaka napisał(a):Nigdy w życiu! Nie po to są wakacje aby jeszcze stać przy kuchni!
My już nigdy tego błędu nie popełnimy
Matulek napisał(a):ale wracając do tematu:
Krka 2os 220kun
Plitivckie 2os 220kun
Rejs do okoła wyspy Brac 2 os 240kun
Razem 680kun. Niech inne wejścia do muzeów itp. razem wyniosą 1000kun, to jest jakieś 600zł. Czyli zostaje 1400zł na wyżywienie i imprezy. Chyba starczy?
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne