Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile zabrać pieniędzy na 10-dniowy wyjazd do Chorwacji?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maluszek
Cromaniak
Re: Ile zabrac pieniedzy na 10 dniowy wyjazd do Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 30.06.2014 08:37

Owoce rzeczywiście nie są tam tanie... ale za to jakie smaczne :D chyba każdy wie kto tam był.... Melony mniam.... :smo:
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 30.06.2014 08:44

maluszek napisał(a):Owoce rzeczywiście nie są tam tanie... ale za to jakie smaczne :D chyba każdy wie kto tam był.... Melony mniam.... :smo:

owoce wszędzie mi smakują, w Polsce też :wink:
nie wyczuwam specjalnej różnicy miedzy melonem kupionym w Polsce a tam, dlatego tam jem prawie wyłącznie figi, muszę się najeść na cały rok :wink:
no dobra arbuzy jeszcze bardziej tam mi smakują :)
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 30.06.2014 08:52

Fanka napisał(a):Owoce są drogie figi,arbuzy...sporo kasy na to idzie., figi chyba są po 60 kun kg.

Figi to darmo na drzewach na wyciągnięcie ręki :D
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 30.06.2014 08:53

gusia-s napisał(a):
Fanka napisał(a):Owoce są drogie figi,arbuzy...sporo kasy na to idzie., figi chyba są po 60 kun kg.

i to mi się w CRO bardzo podoba :D
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 30.06.2014 09:12

ita napisał(a):
gusia-s napisał(a):

i to mi się w CRO bardzo podoba :D

...niestety nie wszędzie rosną na wyciągnięcie ręki :wink:
...co do owoców to faktycznie drogie ,raz kupiłem truskawki na straganie i się zawiodłem ,smakowały jak nasze z marketu :roll:
Jedna rada ,żeby zjeść w rozsądnej cenie trzeba wyczaić gdzie stołują się miejscowi ,a nie stołować się przy deptakach i głównych ulicach :wink:
...a różnica w cenie jest znacząca do tego samego dania :wink:
Fanka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fanka » 30.06.2014 09:28

mervik napisał(a):Jedna rada ,żeby zjeść w rozsądnej cenie trzeba wyczaić gdzie stołują się miejscowi ,a nie stołować się przy deptakach i głównych ulicach :wink:
...a różnica w cenie jest znacząca do tego samego dania :wink:

Ja mam taki swój sposób, aby zasiadać tam gdzie jest dużo ludzi, a omijam puste miejsca. Ludzie wiedzą co dobre.

Fajnie jest mieć czas na przebieranie i szukanie restauracyjki, ale zwiedzając zwykle siada się gdzieś po drodze. Np na starym mieście w Dubrowniku możesz iść i iść i będzie coraz drożej :lol:

Można natomiast posłużyć się rankingiem restauracyjnym na Tripadvisor, jest wszystko czy drogo ,czy tanio, czy dobre itp.
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 30.06.2014 10:31

ita napisał(a):
maluszek napisał(a):Owoce rzeczywiście nie są tam tanie... ale za to jakie smaczne :D chyba każdy wie kto tam był.... Melony mniam.... :smo:

nie wyczuwam specjalnej różnicy miedzy melonem kupionym w Polsce a tam, dlatego tam jem prawie wyłącznie figi, muszę się najeść na cały rok :wink:

nigdy do tej pory, a jem dużo melonów nie udało mi się znaleźć tak dobrego i słodkiego melona jak w Cro. Chyba kupujemy w różnych sklepach... :wink:
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 30.06.2014 10:33

maluszek napisał(a):
ita napisał(a):

nigdy do tej pory, a jem dużo melonów nie udało mi się znaleźć tak dobrego i słodkiego melona jak w Cro. Chyba kupujemy w różnych sklepach... :wink:

to może dlatego, że AŻ taką fanką melonów nie jestem ;)
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 30.06.2014 10:38

ita napisał(a):to może dlatego, że AŻ taką fanką melonów nie jestem ;)

a ja za to fanką fig nie jestem... więc równowaga jest zachowana :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.06.2014 10:56

Najlepszymi koneserami są nasi rodacy wieczorową porą z reklamówkami pod drzewkami figowymi :mrgreen: udając zainteresowanych larwami pożerające liście figowca, gdy tylko pojawia się ktoś na horyzoncie :oczko_usmiech:
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 30.06.2014 10:59

JackDaniels;) napisał(a):Najlepszymi koneserami są nasi rodacy wieczorową porą z reklamówkami pod drzewkami figowymi :mrgreen: udając zainteresowanych larwami pożerające liście figowca, gdy tylko pojawia się ktoś na horyzoncie :oczko_usmiech:

No cóż biologów u nas dużo, widać z tego :wink:
Fanka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fanka » 30.06.2014 14:01

maluszek napisał(a):
JackDaniels;) napisał(a):Najlepszymi koneserami są nasi rodacy wieczorową porą z reklamówkami pod drzewkami figowymi :mrgreen: udając zainteresowanych larwami pożerające liście figowca, gdy tylko pojawia się ktoś na horyzoncie :oczko_usmiech:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :smo:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 30.06.2014 14:37

maluszek napisał(a):

A tak naprawdę, te drzewa często są czyjąś własnością :) Ale na pocieszenie wiem, że nie tylko nasi turyści czyszczą owoce z drzew, samemu mi się to zdarza jeśli uznam, że drzewo jest niczyje. Bobo pokazywał mi na swoim polu drzewa ogołocone ze śliwek i innych owoców a nasi tam raczej nie docierają :)
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 30.06.2014 16:54

Bocian napisał(a):
maluszek napisał(a):

A tak naprawdę, te drzewa często są czyjąś własnością :) Ale na pocieszenie wiem, że nie tylko nasi turyści czyszczą owoce z drzew, samemu mi się to zdarza jeśli uznam, że drzewo jest niczyje. Bobo pokazywał mi na swoim polu drzewa ogołocone ze śliwek i innych owoców a nasi tam raczej nie docierają :)

Pewnie Kosmici :mrgreen:
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 30.06.2014 17:46

Będąc w G.Karin ,też zainteresowałem się larwami figowymi :lol:
...ale jakoś nie wypatrzyłem dojrzałych 8O
...za to właścicielka wypatrzyła mnie i po chwili przynosi mi dobre pół kg dojrzałych fig :wink:
...mówiła że rano pozrywała ,bo dzieciaki sąsiadki przychodzą niby do syna ,a wychodzą z pełnymi kieszeniami :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Ile zabrać pieniędzy na 10-dniowy wyjazd do Chorwacji? - strona 15
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies