Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile zabrać pieniędzy na 10-dniowy wyjazd do Chorwacji?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mariucous
Globtroter
Re: Ile zabrac pieniedzy na 10 dniowy wyjazd do Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariucous » 11.08.2013 19:51

tzn jadę po sezonie od 1 września do 11 września a rezerwowałem w tamtym tygodniu
magdach7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdach7 » 11.08.2013 20:17

mariucous napisał(a):tzn jadę po sezonie od 1 września do 11 września a rezerwowałem w tamtym tygodniu

i to wyjaśnia zaskakująco niską cenę :P
Ja niestety mam zawsze urlop w ścisłym sezonie i muszę się nagimnastykować coby apartament był za rozsądną kwotę :P
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 11.08.2013 20:44

magdach7 napisał(a):
Z napisał(a):
mariucous napisał(a):e4r5t spokojnie wam wystarczy nie każdy oczekuje luksusów tam, ja np jadę w 4 osoby, 2 pary ja z dziewczyną biorę 3000zł i w to wliczam już wszystko paliwo noclegi jedzenie itp i spokojnie nam to wystarczy, apartament zamówiłem w Breli 50metrów od plaży za 45euro apartament z 2 sypialniami i 2 łazienkami taras balkon widok na morze łączny metraż to 65m2 czyli na parę wychodzi ok 1000zł za noclegi + przejazd ok 600zł zostaje nam 1400zł gdzie za to spokojnie ja i dziewczyna wyżywimy się i jeszcze nam zostanie .. pozdrawiam mariusz

Poważnie w Breli znalazłeś apartament dla czterech osób dorosłych za 45euro w sezonie przy takiej odległości od plaży? to powiem Ci szczęściarz jesteś.

Takie farty zdarzają się , pod warunkiem, że szukasz wcześniej ( grudzień-styczeń) i bezpośrednio u właścicieli. My w zeszłym roku na Ciovo ustrzeliliśmy apartament 6+1 20m od plaży ( wifi, ale bez klimy- parter zacieniony winoroślem, więc klima niekonieczna) za 60euro :D

Nie ta liga Ciovo-Brela, w Breli w sezonie(jeśli 50metrów to najwyżej druga linia) minimum 20ojro za głowę
magdach7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdach7 » 12.08.2013 09:55

/quote]
Nie ta liga Ciovo-Brela, w Breli w sezonie(jeśli 50metrów to najwyżej druga linia) minimum 20ojro za głowę[/quote]

pewno masz rację- Brela, Makarska, Bol to takie polskie Międzyzdroje. Byłam tylko przejazdem ( jednodniowe wycieczki)- mnie te klimaty totalnie nie odpowiadają :P
vister24
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) vister24 » 24.08.2013 00:08

powiem tak ja mialem 5tys zl i 500euro i mi to wystarczylo oczywiscie sam jechalem i powiem ze ceny jak w pl
orzechgo
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) orzechgo » 24.04.2014 20:00

Witam wszystkich...

Pewnie odgrzewam kotleta, ale za to pierwszy w tym roku ;)

Jak w temacie.

Do sedna, wykupiliśmy z żoną wycieczkę autokarem do Makarskiej na 10 dni pobytu w willi David z wyżywieniem (śniadanie+objado-kolacja) termin 15 lipiec tego roku (dla dociekliwych) interesuje mnie, czy 500 euro wystarczy nam na wakacje bez stresu, czy szału ni ma ??

Nadmieniam, że to nasz pierwszy zagraniczny wyjazd i nie bardzo wiemy co i jak i z kim ;)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 24.04.2014 20:19

Na lody, wstępy, piwo, pizzę tak.
smok131
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) smok131 » 24.04.2014 21:21

CroAna
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroAna » 24.04.2014 23:18

Myślę,że spokojnie wystarczy.przecież macie w ofercie HB,więc kieszonkowe zostają właśnie na drobne przyjemności,na posmakowanie(koniecznie!)miejscowej kuchni łącznie z trunkami. Ze sprawunkow do domu polecam oliwę(obowiązkowo)i napoje wyskokowe :-D chyba,że w planach macie jakies fakultety,to zorientujcie sie przed wyjazdem jak to cenowo wyglada,zeby nie musiec spedzac urlopu wylacznie stacjonarnie.chyba,że lubicie :papa:
Brutaka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Brutaka » 25.04.2014 07:02

orzechgo napisał(a):Do sedna, wykupiliśmy z żoną wycieczkę autokarem do Makarskiej na 10 dni pobytu w willi David z wyżywieniem (śniadanie+objado-kolacja) termin 15 lipiec tego roku (dla dociekliwych) interesuje mnie, czy 500 euro wystarczy nam na wakacje bez stresu, czy szału ni ma ??
Nadmieniam, że to nasz pierwszy zagraniczny wyjazd i nie bardzo wiemy co i jak i z kim ;)

Czyli masz ~105 zł dziennie na 1 dorosłą osobę. Przy poznawaniu Chorwacji za pierwszym razem może być ciut za mało. Podstawowe rzeczy jak pizza, regionalne potrawy, kawa, lody, piwko, arbuzy. Może być na styk, nie wiem jakie masz zapatrywania. Dla bezpieczeństwa proponowałbym kilka EUR w zapasie bo nie ukrywam, że warto przywieźć sobie z CRO jakieś smaczne winko lub inny wytwór :)
orzechgo
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) orzechgo » 25.04.2014 08:42

Wiezie nas GandalfTravel i na miejscu oferuje nam między innymi takie fakulty ...

Biokovo - 25 euro
Canyoning - 35 euro
Dubrownik - 35 euro
Perły Hercegowiny - 35 euro
Rafting - 30 euro
Sarajewo i wodospady Kravica - 45 euro
za osobę .

z jednego chcielibyśmy skorzystać ;)
Dziękuję za wasze odpowiedzi ;)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 25.04.2014 08:55

W zasadzie to każda wycieczka jest warta grzechu.
Drugi raz w tej okolicy możecie juz nie być.
Zapytaj, ile będzie kosztował pakiet za wykupienie wszystkich wycieczek.
W TR taki pakiet z ekstrasami i lanczykami kosztował około 200 €
Pojedynczo połowę więcej.
Na wycieczkach wtop nie było. Zresztą biuro zdecydowanie godne polecenia. www.premiotravel.pl
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 25.04.2014 15:47

Ja mam trochę inne pytanie - ile $ przeznaczyć na pamiątki (wliczając % :D ) ? Ile średnio wydajecie na ten cel ? :)
Fanka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fanka » 25.04.2014 16:16

Lechoo napisał(a):Ja mam trochę inne pytanie - ile $ przeznaczyć na pamiątki (wliczając % :D ) ? Ile średnio wydajecie na ten cel ? :)

To jest bardzo indywidualne i myślę, że zależy od naszego usposobienia i gustu. Ja osobiście wolę przepuścić kuny w kanobach, niż wydawać na pamiątki, bo taka kolacyjka jest niezapomnianą pamiątką dla mnie, dużo cenniejszą od materialnej przywiezionej pamiątki, coś tam zawsze się przywiezie, ale dla mnie nie jest to takie ważne i mogę wrócić z 1 arbuzem, a będę przeszczęśliwa :mrgreen:
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 25.04.2014 17:08

......teoretycznie można nie brać żadnych pieniędzy. I to niezależnie, czy jedzie się stopem ,czy swoim samochodem. W przypadku stopa wystarczy zabrać konserwy i sucharki albo mozna probować coś zarobić.Natomiast, w swoim samochodzie wystarczy zrobić dodatkowe zbiorniki paliwa i jechać prędkością ekonomiczną; spać można na parkingach ; jedzenie można przyrzadzać samemu na butli z gazem zabierając z kraju worek ziemniaków i np konserwy albo mięso suszone,widziałem też takich którzy łowili ryby, polowali i zbierali jagody.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Ile zabrać pieniędzy na 10-dniowy wyjazd do Chorwacji? - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone