Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile zabrać pieniędzy na 10-dniowy wyjazd do Chorwacji?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany
Re: Ile zabrac pieniedzy na 10 dniowy wyjazd do Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.08.2013 19:55

mariucous napisał(a):witam jadę początkiem Września w okolice miejscowości Brela 2 pary czyli 2+2, ja z dziewczyną na cały pobyt 10 dniowy zabieram 3000zł w tym wliczam wszystkie wydatki czyli koszt paliwa który wyniesie na jedna parę ok 600zł z winietami, auto mało spala ok 5,5l/100km, apartament 4 osobowy max koszt 50 euro więc na parę 25euro, więc zostaje nam ok 1400zł na jedzenie, chcemy wypocząć bez szaleństw myślę że nam to wystarczy

Myślę, że koszty podróży będą większe a cena za apartman może być mniejsza.
magdach7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdach7 » 07.08.2013 20:02

ynka napisał(a):Magda, jak przewiozłaś przez granice tyle baniaków z winem, nie sprawdzali was?

nigdy nie sprawdzali. W tym roku oprócz naszych 40l w bagażniku mieliśmy 35l znajomych, którzy z nami jechali. Wszystko ładnie przykryte ręcznikami plażowymi, płetwami i takimi innymi akcesoriami :lol: .
Wino przywozimy w takich ilościach od 4 lat- jak dotąd na szczęście nie sprawdzili nas :lol:
magdach7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdach7 » 07.08.2013 20:16

agazp napisał(a):po tych wszytskich postach stwierdzam że jestem rozrzutna
w tamtym roku 15 dni w cro poszło 9500 zł rodzina 2+2 zabrałam 1000 e reszta plastik
zwiedzanie : Wodospady , Split , Trogir kilka razy bo blisko
codziennie lody ,piwo , jakiś grill , 3 razy w tyg, jedzenie w knajpie
gotowałam przeważnie sama z produktów kupowanych w cro
bardzo dużo poszło nam na paliwo :)
miałam przeznaczone 10 tyś na wakacje i się zmieściłam

w tym roku tak samo tylko kierunek Vodice w 10 tyś muszę się zmieścić

Ważne, że się zmieściliście :D bo gorzej gdyby zabrakło :papa:
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 07.08.2013 20:19

Bocian napisał(a):
mariucous napisał(a):witam jadę początkiem Września w okolice miejscowości Brela 2 pary czyli 2+2, ja z dziewczyną na cały pobyt 10 dniowy zabieram 3000zł w tym wliczam wszystkie wydatki czyli koszt paliwa który wyniesie na jedna parę ok 600zł z winietami, auto mało spala ok 5,5l/100km, apartament 4 osobowy max koszt 50 euro więc na parę 25euro, więc zostaje nam ok 1400zł na jedzenie, chcemy wypocząć bez szaleństw myślę że nam to wystarczy

Myślę, że koszty podróży będą większe a cena za apartman może być mniejsza.

Bocian no proszę Cię 12,5ojro na głowę w Breli?,żeby się człek nie zawiódł.No chyba jakieś słabiutkie warunki by były,nawet we wrześniu.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.08.2013 20:21

Z napisał(a):Bocian no proszę Cię 12,5ojro na głowę w Breli?,żeby się człek nie zawiódł.No chyba jakieś słabiutkie warunki by były,nawet we wrześniu.

Zależy czego oczekują i gdzie będzie apartman. Dlatego napisałem , że koszt może być mniejszy. Myślę, ze to do zrobienia. Jednak to już wrzesień.
dariuszj
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dariuszj » 07.08.2013 20:57

witam mam pytanie czy na same przyjemności( nie licząc paliwa i apartamentu ) 600euro na 2 +1 dziecko wystarczy w Poreć na 10 dni bo tam się wybieramy , jedziemy pierwszy raz do chorwacji ( a może jak na pierwszy wyjazd polecicie inną miejscowość żeby nie było za drogo i żeby można było coś zwiedzić i chciałbym również powędkować z plaży surf )
e4r5t
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) e4r5t » 11.08.2013 09:05

tak czytam i czytam te komentarze to nie wiem czy mam się załamać czy śmiać:/ Ja mam kwotę 3000-3500zł na 2 osoby i mieliśmy tą sumę przeznaczyć na wszystko noclegi,dojazd(jedziemy autem w 4osoby) zwiedzanie,życie,jedzenie(bierzemy trochę też z Polski) ale teraz to już nie wiem po przeczytaniu tych komentarzy czy ta suma wystarczy nam chociaż na 5 dni:/ Jak to w końcu jest?
p.s. zapomniałem dodać jesteśmy studentami i nie musimy jadać w restauracjach, spać w apartamentach z klimatyzacją i jadać codziennie owoce morza
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 11.08.2013 09:44

e4r5t napisał(a):tak czytam i czytam te komentarze to nie wiem czy mam się załamać czy śmiać:/ Ja mam kwotę 3000-3500zł na 2 osoby i mieliśmy tą sumę przeznaczyć na wszystko noclegi,dojazd(jedziemy autem w 4osoby) zwiedzanie,życie,jedzenie(bierzemy trochę też z Polski) ale teraz to już nie wiem po przeczytaniu tych komentarzy czy ta suma wystarczy nam chociaż na 5 dni:/ Jak to w końcu jest?
p.s. zapomniałem dodać jesteśmy studentami i nie musimy jadać w restauracjach, spać w apartamentach z klimatyzacją i jadać codziennie owoce morza

Nie mnóż postów, to nie ma sensu.
magdach7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdach7 » 11.08.2013 10:01

e4r5t napisał(a):tak czytam i czytam te komentarze to nie wiem czy mam się załamać czy śmiać:/ Ja mam kwotę 3000-3500zł na 2 osoby i mieliśmy tą sumę przeznaczyć na wszystko noclegi,dojazd(jedziemy autem w 4osoby) zwiedzanie,życie,jedzenie(bierzemy trochę też z Polski) ale teraz to już nie wiem po przeczytaniu tych komentarzy czy ta suma wystarczy nam chociaż na 5 dni:/ Jak to w końcu jest?

śmiem twierdzić, że wam wystarczy: droga 700zł na dwie osoby, a 2800zł na apartament typu studio ( tylko nie bliżej niż 400m od plaży) i reszta skromne zakupy na miejscu. Najważniejsze, żebyście zabrali dobry humor, jedzenie w knajpach nie jest konieczne, piwo można kupić w konzumie, a wino u babci domowej produkcji :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 11.08.2013 10:02

magdach7 napisał(a):

śmiem twierdzić, że wam wystarczy: droga 700zł na dwie osoby, a 2800zł na apartament typu studio ( tylko nie bliżej niż 400m od plaży) i reszta skromne zakupy na miejscu. Najważniejsze, żebyście zabrali dobry humor, jedzenie w knajpach nie jest konieczne, piwo można kupić w konzumie, a wino u babci domowej produkcji :D

ile-zabrac-pieniedzy-t42368-45.html#p1248652
magdach7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdach7 » 11.08.2013 10:06

Bocian napisał(a):
magdach7 napisał(a):

ile-zabrac-pieniedzy-t42368-45.html#p1248652

wiem, wiem i przepraszam,że daję się wciągać w dyskusje powielające wątki......
poniosło mnie :P
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 11.08.2013 13:50

Dla chętnych kalkulacja urlopowa AD 2013
Obrazek

Legenda:
Pobyt 10 dni (11 nocy), ivelma - spożywka itp :wink:, koszt apartmanu 71 eur/doba.
Wynika z tego, że czasem lepiej brać kasę ze ściany niż bawić się w wymianę eur/pln na kuny.

Swoją drogą znaleźć odpowiedni wątek do wklejenia info o kosztach ta masakra. Burdel na kółkach
mariucous
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariucous » 11.08.2013 16:44

e4r5t spokojnie wam wystarczy nie każdy oczekuje luksusów tam, ja np jadę w 4 osoby, 2 pary ja z dziewczyną biorę 3000zł i w to wliczam już wszystko paliwo noclegi jedzenie itp i spokojnie nam to wystarczy, apartament zamówiłem w Breli 50metrów od plaży za 45euro apartament z 2 sypialniami i 2 łazienkami taras balkon widok na morze łączny metraż to 65m2 czyli na parę wychodzi ok 1000zł za noclegi + przejazd ok 600zł zostaje nam 1400zł gdzie za to spokojnie ja i dziewczyna wyżywimy się i jeszcze nam zostanie .. pozdrawiam mariusz
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 11.08.2013 19:19

mariucous napisał(a):e4r5t spokojnie wam wystarczy nie każdy oczekuje luksusów tam, ja np jadę w 4 osoby, 2 pary ja z dziewczyną biorę 3000zł i w to wliczam już wszystko paliwo noclegi jedzenie itp i spokojnie nam to wystarczy, apartament zamówiłem w Breli 50metrów od plaży za 45euro apartament z 2 sypialniami i 2 łazienkami taras balkon widok na morze łączny metraż to 65m2 czyli na parę wychodzi ok 1000zł za noclegi + przejazd ok 600zł zostaje nam 1400zł gdzie za to spokojnie ja i dziewczyna wyżywimy się i jeszcze nam zostanie .. pozdrawiam mariusz

Poważnie w Breli znalazłeś apartament dla czterech osób dorosłych za 45euro w sezonie przy takiej odległości od plaży? to powiem Ci szczęściarz jesteś.
magdach7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdach7 » 11.08.2013 19:47

Z napisał(a):
mariucous napisał(a):e4r5t spokojnie wam wystarczy nie każdy oczekuje luksusów tam, ja np jadę w 4 osoby, 2 pary ja z dziewczyną biorę 3000zł i w to wliczam już wszystko paliwo noclegi jedzenie itp i spokojnie nam to wystarczy, apartament zamówiłem w Breli 50metrów od plaży za 45euro apartament z 2 sypialniami i 2 łazienkami taras balkon widok na morze łączny metraż to 65m2 czyli na parę wychodzi ok 1000zł za noclegi + przejazd ok 600zł zostaje nam 1400zł gdzie za to spokojnie ja i dziewczyna wyżywimy się i jeszcze nam zostanie .. pozdrawiam mariusz

Poważnie w Breli znalazłeś apartament dla czterech osób dorosłych za 45euro w sezonie przy takiej odległości od plaży? to powiem Ci szczęściarz jesteś.

Takie farty zdarzają się , pod warunkiem, że szukasz wcześniej ( grudzień-styczeń) i bezpośrednio u właścicieli. My w zeszłym roku na Ciovo ustrzeliliśmy apartament 6+1 20m od plaży ( wifi, ale bez klimy- parter zacieniony winoroślem, więc klima niekonieczna) za 60euro :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Ile zabrać pieniędzy na 10-dniowy wyjazd do Chorwacji? - strona 10
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone