Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile zabrać pieniędzy na 10-dniowy wyjazd do Chorwacji?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
SebastianM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SebastianM » 18.07.2024 13:25

wiolek_lp napisał(a):Jak dobrze, że ja tego roku w połowie sierpnia za app dla 2+3 ( 14 , 12 i 3 i pół roku młodzi ) zapłacę 60 e, właśnie w Povlji.
Taniej sobie nie wyobrażam :cfaniak:
Ceny jedzenia w Povlji są niższe niż w innych miejscach :rotfl:

Elegancko :) ciekawe czy jeszcze funkcjonuje Jadran grill w Povlji...tam i ceny i porcje były zacne ;)
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 18.07.2024 13:34

SebastianM napisał(a):Elegancko :) ciekawe czy jeszcze funkcjonuje Jadran grill w Povlji...tam i ceny i porcje były zacne ;)

Pamiętam w zeszłym roku, że polecałeś to miejsce, ja w 2021 bardzo się przejechałam, ceny faktycznie małe i dużo, ale mi totalnie nie podeszło, tuna wysuszona na wiór, i wszystko posypane wstrętną przyprawą do frytek/ziemniaków, więc wszystko miało jeden smak :sm:
Ale w Kali byliśmy 2 razy na kolacji i całkiem całkiem, widzę, że dalej mają większość dań za 16 e - mule- kalmary, risotto, pewnie i w tym roku też wpadniemy :oczko:
bibinie
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bibinie » 12.08.2024 18:00

Martini 2000 napisał;
"[........ ja od 2005 roku jak to forum tętniło życiem dałem dużo pożytecznych wskazówek , ostatnio przestałem zaglądać przez takich trolli właśnie :)
miłego wieczoru[/quote]"

To fakt potwierdzamy opinię co do aktywności forumowiczów we wspominanym okresie. A co do poziomu cen to niestety nasza znajoma, która jest zagorzałą Cromaniaczką wróciła w tym roku z czerwcowego wypadu i stwierdziła, że niestety rok rocznie ceny w CRO :plusone: ale w sumie trudno wskazać kraj gdzie tendencja jest odwrotna :|
PS. Martini 2000, pamiętasz ? W 2005 mieliśmy okazje wspólnie jechać część drogi (od południa Polski w stronę CRO) ale niestety nie byłem w stanie dorównać Twoim umiejętnością i możliwościom twojego Forda
Pozdrowionka: Bibinie :oczko:
Martini2000
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martini2000 » 19.11.2024 20:12

bibinie napisał(a):Martini 2000 napisał;
"[........ ja od 2005 roku jak to forum tętniło życiem dałem dużo pożytecznych wskazówek , ostatnio przestałem zaglądać przez takich trolli właśnie :)
miłego wieczoru
"

To fakt potwierdzamy opinię co do aktywności forumowiczów we wspominanym okresie. A co do poziomu cen to niestety nasza znajoma, która jest zagorzałą Cromaniaczką wróciła w tym roku z czerwcowego wypadu i stwierdziła, że niestety rok rocznie ceny w CRO :plusone: ale w sumie trudno wskazać kraj gdzie tendencja jest odwrotna :|
PS. Martini 2000, pamiętasz ? W 2005 mieliśmy okazje wspólnie jechać część drogi (od południa Polski w stronę CRO) ale niestety nie byłem w stanie dorównać Twoim umiejętnością i możliwościom twojego Forda
Pozdrowionka: Bibinie :oczko:[/quote]

Tak pamiętam - właśnie się zastanawiałem czy to Ty jak zobaczyłem nick na forum :)
Miłe wspomnienia z młodzieńczych wypadów - ohhh ,

Przestań to był tylko Focus :)
Ja teraz też FORD ale już jako starszy gość wybrałem wygodny i duży TourneoCustom :)

Co tam u Was , ja w tym roku znowu CRO - Tucepi , wcześniej rok w rok BaśkaVoda :)
komaciek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) komaciek » 12.12.2024 22:37

Martini2000 napisał(a):Przestań to był tylko Focus :)
Ja teraz też FORD ale już jako starszy gość wybrałem wygodny i duży TourneoCustom :)

Masz przez to wyższe koszty przejazdu ;) więc ten komfort wpływa na koszt całej eskapady.
Taką ewolucję też po sobie widzę, odnośnie środków transportu. Kiedyś jeździłem co Cro kompaktem, a ile dawała taka jazda przyjemności...
teoriaglodu
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) teoriaglodu » 17.12.2024 14:28

Na 10-dniowy wyjazd do Chorwacji w 2025 roku warto zaplanować budżet w przedziale od 3400 zł do 7500 zł. Koszty noclegów mogą wynosić od 2000 zł do 4000 zł, wyżywienie od 500 zł do 1000 zł, a transport (w tym bilet lotniczy i komunikacja wewnętrzna) od 600 zł do 1900 zł. Dodatkowo, na atrakcje turystyczne przeznacz około 300 zł do 600 zł. Warto zarezerwować noclegi z wyprzedzeniem, rozważyć ubezpieczenie turystyczne oraz ustalić budżet na nieprzewidziane wydatki.
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 17.12.2024 17:29

teoriaglodu napisał(a):Na 10-dniowy wyjazd do Chorwacji w 2025 roku warto zaplanować budżet w przedziale od 3400 zł do 7500 zł. Koszty noclegów mogą wynosić od 2000 zł do 4000 zł, wyżywienie od 500 zł do 1000 zł, a transport (w tym bilet lotniczy i komunikacja wewnętrzna) od 600 zł do 1900 zł. Dodatkowo, na atrakcje turystyczne przeznacz około 300 zł do 600 zł. Warto zarezerwować noclegi z wyprzedzeniem, rozważyć ubezpieczenie turystyczne oraz ustalić budżet na nieprzewidziane wydatki.

:lezekwicze: :proszedzieki:

Ps. Masz może jakiś cynk na temat pogody na początku lipca np. w Pasadurze?
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 17.12.2024 22:18

teoriaglodu napisał(a):(...) wyżywienie od 500 zł do 1000 zł (...)
Dziennie na dwie osoby.
Jakby nie patrzeć i nie liczyć, bujaliśmy się z Olgą w granicach ~150 € na dzień.
Południowa przekąska, wieczorny obiad i jakaś "bułka z kanapką" do porannej kawy jako śniadanie.
Choć kilka śniadań było "wypasionych", nie przy balkonowej kawce.
I taka średnia wyszła. Na matematykę nic nie poradzisz.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 17.12.2024 22:42

Przecież to fejkowe konto jakieś...
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 18.12.2024 00:09

boboo napisał(a):
Dziennie na dwie osoby.
Jakby nie patrzeć i nie liczyć, bujaliśmy się z Olgą w granicach ~150 € na dzień.
Południowa przekąska, wieczorny obiad i jakaś "bułka z kanapką" do porannej kawy jako śniadanie.

Tu rozmawiamy o wydatkach Polaka zarabiającego w PLN.
Raczej nikt tutaj nie wydaje ponad 600 PLN na dwie osoby. Na forum CRO.DE może takie wartości były by realne.
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 18.12.2024 08:03

wikol napisał(a):
boboo napisał(a):
Dziennie na dwie osoby.

Tu rozmawiamy o wydatkach Polaka zarabiającego w PLN.
Raczej nikt tutaj nie wydaje ponad 600 PLN na dwie osoby. Na forum CRO.DE może takie wartości były by realne.

Jak Ty mnie zaimponowałeś w tej chwili!!

:plusone: :plusone: :piwo:
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 18.12.2024 11:00

boboo napisał(a):
Dziennie na dwie osoby.

Trochę grubo, ale do zrobienia. No, może nie codziennie :)
I jeśli to średnia to wystarczy grubo masłem bułkę w Hiltonie posmarować, potem śniadanie na tarasie z pasztecikiem z puszki i wyjdzie średnia 150 ojro :)
Jak jeszcze gaz do Ferrari bym dołożył to spokojnie wyjdzie 8)
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 18.12.2024 14:11

Marlowe1994 napisał(a):Przecież to fejkowe konto jakieś...
Z mojej strony był to "Wąż Morski" czyli Element Dygresyjny :lol:
(vide: "Sposób na Alcybiadesa" E. Niziurskiego)

marekkowalak napisał(a):Jak Ty mnie zaimponowałeś w tej chwili!!
No i popatrz jak mało trzeba, aby ci "zaimponić".

wikol napisał(a):Tu rozmawiamy o wydatkach Polaka zarabiającego w PLN.
Czytam tytuł wątku "tak i wspak".
Nie widzę nic o złotówkach, kunach, drachmach, dongach...
Nie widzę również w tytule nic o narodowościach/obywatelstwach/miejscu zamieszkania ludzi wydających pieniądze w Chorwacji...
rocker
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rocker » 21.01.2025 13:34

Najlepiej jest rzucić hasło i patrzeć jak cała reszta probuje się zagryźć :) przecież to co piszę "teoriaglodu" to prawda jeśli rzuca się ogólnikami. Przecież nie napisał czy jedzie w lipcu czy październiku, czy śpi na polu namiotowym, czy bierze całe jedzenie z Polski, czy w ogóle coś kupuje na miejscu. Co do noclegów to nie kłamał przy dolnej granicy (ja płacę mniej we wrześniu w apartmani przy samej plaży), transport lotniczy nie wiem ja jeżdżę samochodem i trasa 1300km x2 mnie wynosi ok 1500zł z winietami, najbardziej kontrowersyjny jest koszt jedzenia - ale tu się nie czepiam bo jeden jedzie na zupkach a inny potrzebuje pełnej diety 4 posiłkowej.
Poprzednia strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Ile zabrać pieniędzy na 10-dniowy wyjazd do Chorwacji? - strona 87
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies