napisał(a) marekkowalak » 18.07.2024 12:04
kostef napisał(a):Ceny w tym roku to przegięcie co widać na klienterii.
25% drożej w stosunku do roku poprzedniego a na domiar złego widać cięcia
Obsługa w hotelu już z poza kontynentu, pizza ma mniej salami. Więc realna zmiana ceny jest jeszcze wyższa.
Nigdy nie powiem nikomu że odradzam Brele czy Baska Voda ale w tym roku ja poraz pierwszy z moich wyjazdów opiszę... drogo.
Nie odczułem tego tak po wejściu euro i Nigdy wcześniej.
Wziąłem więcej kasy i jestem gotowy ale są inne piękne miejsca na świecie na liście do zwiedzania.
Przesadzasz z tymi 25% (pomijając fakt, że piszesz to samo w kilku różnych wątkach).
Jest drożej niż rok czy 2 lata temu, ale na pewno nie aż tyle. Jest tak samo drogo jak winnych krajach na południu.
W Biogradzie leżak 7€ za dzień, parasol tyle samo. Chętnych mnóstwo, zwłaszcza na parasole.
W konobach jest drożej, ale i talk są pełne. Kalmary 17-20 €, brancin i orada 18-22 €, skuša 12-16 €, pizza 12-23 €. Piwo w konobie 3-5 € (w supermarkecie 1,20 € za 0,5 l).
A, przypomniało mi się - oliwę widywałem również po 20 €, ale to ceny ekstremalne. Na straganie na targu w Biogradzie było sporo po 14-15 euro za litr - mnie udało się utargować prawie 1 € na butelce (40 euro za 3 litry)
To tak na szybko z zapamiętanych cen.
Ostatnio edytowano 18.07.2024 21:36 przez
marekkowalak, łącznie edytowano 1 raz