Rafal55 napisał(a):Tak czy inaczej Chorwacja podrożała z biegiem lat spedzilem w Rovinj w sumie 11 dni ,całość wydatków zamknęła się w kwocie 12.000 , śniadania w apartamencie ,każdy wieczór w Konobie jako posiłki w większości dania z ryb i owoców morza, w ciagu dnia lody kawa ,jakis aperitif:)wiec zasadniczo nie tak źle:)
Mi też. Już kwotę 15 tys uważam za bardzo wysoką na jedne wakacje w Cro.marecky81 napisał(a):Jak gdzieś czytam, że ktoś chce wydać prawie 30k na 2 tygodnie w Chorwacji, to szczęka mi opada. Tyle wydaliśmy 2 lata temu za mocno egzotyczny kierunek w pełnym wypasie.
Rafal55 napisał(a):Tak czy inaczej Chorwacja podrożała z biegiem lat spedzilem w Rovinj w sumie 11 dni ,całość wydatków zamknęła się w kwocie 12.000 , śniadania w apartamencie ,każdy wieczór w Konobie jako posiłki w większości dania z ryb i owoców morza, w ciagu dnia lody kawa ,jakis aperitif:)wiec zasadniczo nie tak źle:)
piekara114 napisał(a):Mi też. Już kwotę 15 tys uważam za bardzo wysoką na jedne wakacje w Cro.marecky81 napisał(a):Jak gdzieś czytam, że ktoś chce wydać prawie 30k na 2 tygodnie w Chorwacji, to szczęka mi opada. Tyle wydaliśmy 2 lata temu za mocno egzotyczny kierunek w pełnym wypasie.
piekara114 napisał(a):Mi też. Już kwotę 15 tys uważam za bardzo wysoką na jedne wakacje w Cro.marecky81 napisał(a):Jak gdzieś czytam, że ktoś chce wydać prawie 30k na 2 tygodnie w Chorwacji, to szczęka mi opada. Tyle wydaliśmy 2 lata temu za mocno egzotyczny kierunek w pełnym wypasie.
Rafal55 napisał(a):Byłem w Tajlandii 2 razy i szczerze wolę Chorwację :) ale fakt cenowo Tajlandia wyjdzie taniej jak ktoś sam sobie organizuje wypad .
Mam tak samo. Jakbym miała zostawić w ciągu jednego wyjazdu gdzieś 15 tys to wybrałabym ciekawsze i bardziej egzotyczne kierunki, właśnie typu Tajlandia, Wietnam czy Sri Lanka (choć teraz jest tam różnie). Kierunki spokojnie do ogarnięcia samemu. I to nawet z dziećmi, choć kwota większą wtedy, ale to głównie kwestia przelotu.Lawliet napisał(a):piekara114 napisał(a):Mi też. Już kwotę 15 tys uważam za bardzo wysoką na jedne wakacje w Cro.
Tak dla porównania, listopad 2022, dwie osoby 14dni w Tajlandii "na własną rękę" - 12 tys. zł. total. Jak uwielbiamy Chorwację tak za kilkanaście tysi wolimy już egoztykę
wiolek_lp napisał(a):wydałam równo 16700. I uważam, że to cena adekwatna dla NASZEJ rodziny ( 2 + 3 z czego najmłodszego nie liczę ).
Różnica taka, że w 2021 w tej kwocie mieliśmy 22 noce, a rok temu już tylko 18.
stachan napisał(a):Poniższa uwaga absolutnie nie jest ad personam
Wszystko wskazuje na to, że wakacje 2023 tanie nie będą, bo... tanio już było