Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile zabrać pieniędzy na 10-dniowy wyjazd do Chorwacji?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piekara114
Opiekun działu
Re: Ile zabrac pieniedzy na 10 dniowy wyjazd do Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 18.12.2020 10:53

stasiu1971 napisał(a):jest klima , ale jak spać w aucie na chodzie ???
Webasto? W takim aucie chyba jest?
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 18.12.2020 11:37

piekara114 napisał(a):

Nawet jeśli jest to w Chorwacji może być mało przydatnym gadżetem
stasiu1971
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) stasiu1971 » 18.12.2020 15:55

piekara114 napisał(a):

ale po co webasto w letnie upały , może źle mnie zrozumiałeś "auto na chodzie" - czyli z zapalonym silnikiem żeby klima chłodziła ;)
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 18.12.2020 20:59

Ale są przecież z opcją chłodzenia też...... Jak się da wytrzymać pod namiotem bez klimty to i w samochodzie się da.....
stasiu1971
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) stasiu1971 » 29.08.2021 00:59

stasiu1971 napisał(a):Witam , z wiadomych powodów wybrałem urlop w PL , ale w 2021 roku chcę wreszcie się wybrać do Chorwacji , czy kwota 10k pln wystarczy na 14 dni na wszystko (apartament , jedzenie, podróż) - czy warto wybrać opcję podróży z pominięciem winiet i płatnych dróg , plan wyjazdu 1 - 15 sierpień , (miejscówka nie wybrana) 3 osoby dorosłe dodam że wysokość mojego auta to 194 cm co ma wpływ na winiety w Słowenii i na "bramki" w Chorwacji , tak dla porównania wczasy w Krynicy Morskiej zamknąłem kwotą za wszystko 5 tyś pln (nocleg 2 tyś pln) , więc wydałem 3 tyś plnów na 10 dni wczasów minus LPG do auta , Wyjazd z Katowic , nawet nie wiem w jakim rejonie szukać noclegów czym się kierować (na pewno blisko plaży max 15 min spacerkiem), mój zamysł był kemping i spanie w aucie bo to multivan , ale jednak wolę apartament , jak się męczyć w upale w aucie ;)

a więc wróciłem z Makarskiej i należy się małe podsumowanie , dla osób też wybierających się 1 raz do Chorwacji pobyt 31 lipca - 14 sierpnia , 3 osoby dorosłe ,
za apartament zapłaciłem 950€
gotówka wydana to 8400 kun
karta 2000 zł
z gotówki musiałem zapłacić za nowe opony 3200 kun - więc tyle można odliczyć od całkowitych kosztów
podsumowując:
950€ = 4370 zł
5200 kun = 3280 zł
2000 zł
razem 9650 zł + 250 zł ubezpieczenie zdrowotne + 720 zł assistance + 200 zł winiety(Słowacja , Węgry) , czyli około 11 tyś zł (może o czymś zapomniałem) , auto na LPG , ogólnie spaliłem 355 L gazu na 2600 km
obiady jedzone w knajpach przy plaży , śniadania i kolacje w apartamencie (część wędlin z Polski , reszta kupiona na miejscu) w zasadzie większość czasu plażowaliśmy , wieczorami spacery w stronę gór Makarskiej , czy można było by wydać mniej ?? pewnie tak bez winiet i autostrady w Chorwacji , i obiady jedząc w apartamencie i zabierając więcej jedzenia z Polski , czy warto ?? jak ktoś ma bardzo ograniczony budżet , a chce zobaczyć Chorwację na pewno warto , żeby zobaczyć ten piękny kraj , żeby nie oszczędzać to na 2 tygodnie takie minimum to 1000€ na apartament i 10000 kun na wydatki (ale bez szaleństw), a jak ktoś myśli polatać na spadochronie , wypożyczyć skuter wodny i wycieczki statkiem czy na wodospady , albo jeziora to dodatkowo z 4000 kun
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 29.08.2021 09:29

Wszystkie założenia finansowo-wyjazdowe wzięły w łeb po dwóch dniach pobytu. Trudno się oprzeć na urlopie, a i nie ma co sobie żałować.
Założone 6,5tys. na 2os. raczej polegnie.
Ostatnio edytowano 29.08.2021 12:12 przez te kiero, łącznie edytowano 1 raz
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 29.08.2021 09:54

Jakiej to pokusie uległeś :?:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 29.08.2021 12:13

elka21 napisał(a):Jakiej to pokusie uległeś :?:

Kulinarnej...
SebastianM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SebastianM » 17.02.2022 21:47

te kiero napisał(a):

Kulinarnej...

Ja także co roku się na tym łapię :) . Pieniądze.... nie ma takich, których nie da się wydać w Chorwacji. Nie mam najmniejszego problemu (a może to problem właśnie) żeby z żoną dziennie wydać 100 € (nie wliczając kosztów dojazdu i zakwaterowania) ale także znam ludzi, którzy za mniej więcej 3000 € potrafią w Chorwacji całe wakacje siedzieć. Kto, co woli i jak zasobny ma portfel ;) .
naszastruga
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) naszastruga » 18.02.2022 09:00

W sąsiednim wątku o kosztach, userzy nie uznają czegoś takiego jak pokusy i ekstra wydatki, tylko z żelazną konsekwencją trzymają się założonego budżetu.

Cena gałki lodów wyższa o kunę niż przewidział budżet? Trudno, lodów nie będzie, bo się budżet nie zepnie.
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 18.02.2022 10:59

Jeśli ktoś lubi żyć budżetowo i szczycić się tym że tak lepiej bo smaczniej itd to niech sobie tak żyje.
Kiedyś pisałem że chodzimy 3x dziennie na lody. W sumie 90 kugli poszło na wyjazd. Zostałem zhejtowany po całości.
Jak można kupować ich lody, są okropne i niedobre. Ogólnie żałosne wpisy dusigroszy.
Gdy pisałem że powinno się chociaż raz pójść z partnerką do konoby na kolację zje**ali mnie jeszcze bardziej.
W sumie lepiej przeżywać że wydaliśmy 200zł więcej na wyjazd i fotografować margarynę przywiezionąz z PL.
Jak ktoś jest szczypiorem to szczypiorem zostanie.
Bez odbioru.
p_majer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) p_majer » 18.02.2022 13:32

Każdy ma swoje potrzeby i możliwości ich realizacji. Z reguły staram się nie oceniać tego, czy ktoś spędza wakacyjny wyjazd dobrze, czy źle. Wyjazdy mojej rodziny do CRO są formą odpoczynku, a nie potrafię odpoczywać myśląc wciąż o tym, żeby jak najmniej wydać.
Wolę to robić między wyjazdami - zaoszczędzić tyle, żeby w trakcie wyjazdu móc kupić lody, pójść do konoby, odwiedzić ciekawe miejsca, kupować jak najwięcej lokalnych produktów, itp.
Ale nie neguję innych form spędzania wolnego czasu - np. 10 dni na plaży, bez "odpalania" samochodu, wyżywienie "we własnym zakresie" z tego, co przywiezione z PL.
Każdemu według potrzeb.
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 18.02.2022 14:29

wikol napisał(a):Jeśli ktoś lubi żyć budżetowo i szczycić się tym że tak lepiej bo smaczniej itd to niech sobie tak żyje.
Kiedyś pisałem że chodzimy 3x dziennie na lody. W sumie 90 kugli poszło na wyjazd. Zostałem zhejtowany po całości.
Jak można kupować ich lody, są okropne i niedobre. Ogólnie żałosne wpisy dusigroszy.
Gdy pisałem że powinno się chociaż raz pójść z partnerką do konoby na kolację zje**ali mnie jeszcze bardziej.
W sumie lepiej przeżywać że wydaliśmy 200zł więcej na wyjazd i fotografować margarynę przywiezionąz z PL.
Jak ktoś jest szczypiorem to szczypiorem zostanie.
Bez odbioru.

Ja też śmiem twierdzić, że ich lody są okropne, niedobre i dla mnie mega sztuczne. Może kiedyś były dobre, 10 lat temu takie się zdarzały, teraz niestety to mega rzadkość trafić na smaczne lody:(.
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 18.02.2022 15:49

te kiero napisał(a):
Kulinarnej...
Ja to już mam kilka lat z rzędu :hut:
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 18.02.2022 16:27

naszastruga napisał(a):W sąsiednim wątku o kosztach, userzy nie uznają czegoś takiego jak pokusy i ekstra wydatki, tylko z żelazną konsekwencją trzymają się założonego budżetu.

Cena gałki lodów wyższa o kunę niż przewidział budżet? Trudno, lodów nie będzie, bo się budżet nie zepnie.

Jak jesteś po raz enty w Cro to co ma Cię kusić ?

Temat lodów już jest znany . To nie lody tylko wyrób lodopodobny....

Na wydatki bez ograniczeń może sobie pozwolić Lewandowski lub inny celebryta. Cała reszta , nawet Ci co wydają kilka razy więcej od przeciętnej też kalkulują... Bo zamiast 50k mogliby wydać 200k
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Ile zabrać pieniędzy na 10-dniowy wyjazd do Chorwacji? - strona 69
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone