SebastianM napisał(a):Wszystko zależy od indywidualnych preferencji nazwijmy to żywieniowo-rozrywkowych. Ja zazwyczaj jadam w konobach czy restauracjach, piwo, wino, summer drink przy plaży, śniadanie także poza apartamentem i we dwójkę potrafimy 100 € dziennie wydać. Jeżeli ktoś nie nadużywa używek, będzie żywił się w fast-food, posiłki przygotowywał osobiście, to spokojnie może zejść do 30 € dziennie na parę, a znam takich, co za 10 € dziennie dają radę ( to już jest ekstrema dla mnie, konserwy, chińskie zupki,to nie dla mnie). Oczywiście nie wliczam w to ceny samego noclegu i dojazdu.
Ural napisał(a):
Jak ktoś lubi Survival to nie można tego negować i krytykować. Osobiście nie widzę w tym nic zdrożnego.
SebastianM napisał(a):Ural napisał(a):
Jak ktoś lubi Survival to nie można tego negować i krytykować. Osobiście nie widzę w tym nic zdrożnego.
Przepraszam, ale niczego nie neguję, tylko stwierdziłem, że to nie dla mnie
Ural napisał(a):Żyjmy przyzwoicie jak w jasny dzień: nie w hulankach i pijatykach, nie w rozpuście i wyuzdaniu, nie w kłótni i zazdrości
razpol napisał(a):Ural napisał(a):Żyjmy przyzwoicie jak w jasny dzień: nie w hulankach i pijatykach, nie w rozpuście i wyuzdaniu, nie w kłótni i zazdrości
Ural, wiele bym dał, by zagościć na Twoim śniadaniu z czerwoną cebulą i obiadowym drinku na humor..
stasiu1971 napisał(a):Witam , z wiadomych powodów wybrałem urlop w PL , ale w 2021 roku chcę wreszcie się wybrać do Chorwacji , czy kwota 10k pln wystarczy na 14 dni na wszystko (apartament , jedzenie, podróż) - czy warto wybrać opcję podróży z pominięciem winiet i płatnych dróg , plan wyjazdu 1 - 15 sierpień , (miejscówka nie wybrana) 3 osoby dorosłe dodam że wysokość mojego auta to 194 cm co ma wpływ na winiety w Słowenii i na "bramki" w Chorwacji , tak dla porównania wczasy w Krynicy Morskiej zamknąłem kwotą za wszystko 5 tyś pln (nocleg 2 tyś pln) , więc wydałem 3 tyś plnów na 10 dni wczasów minus LPG do auta , Wyjazd z Katowic , nawet nie wiem w jakim rejonie szukać noclegów czym się kierować (na pewno blisko plaży max 15 min spacerkiem), mój zamysł był kemping i spanie w aucie bo to multivan , ale jednak wolę apartament , jak się męczyć w upale w aucie
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne