Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile za apartament?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
SewerynR
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) SewerynR » 17.07.2009 18:25

mam niejasne wrażenie, że to wszystko ceny z tamtego roku - jeśli się mylę to proszę o wyprowadzenie mnie z błędu :-)
Blums
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Blums » 17.07.2009 18:35

SewerynR napisał(a):mam niejasne wrażenie, że to wszystko ceny z tamtego roku - jeśli się mylę to proszę o wyprowadzenie mnie z błędu :-)

hehe wczoraj wróciłem 16-08-2009 cena przy 12 dniach pobytu.

ps w Makarskiej miałem propozycje nie gorszego apartamentu za 45 E bez negocjowania w centrum przy plaży z zacienionym parkingiem.

Tak że ceny są z roku 2009 nie mam fotki z data apartamentu bo nie pojechałem do Chorwacji żeby apartmany focić :lol:
Zibuś
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zibuś » 17.07.2009 19:39

OLO-O3 napisał(a):Nie znalazłem tematu dotyczącego samych apartamentów. Zastanawiam się ile płacicie za apartament 2+2 w sierpniu?
Ja w Poreciu 63 EUR 01-15 sierpień

02.08-16.08 Priżna na Korculi 48 Eurasów za piętro domu (dwa pokoje, kuchnia, łazienka, taras, klima i widok na morze), do plaży pięć minut piechotką.
SewerynR
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) SewerynR » 17.07.2009 20:25

Blums nie o to chodzi żeby sobie coś udowadniać :-) Wierzę na słowo :-) bo czemu miałbym nie wierzyć :-) Możesz mi na pisać jak wygląda plaża w Tucepi (żwir czy skały - jadę z dzieckiem) i jak w stosunku do tamtego roku zmieniły się ceny? Byłem koło Szybenika w Grebasticy - przed wyjazdem straszyli mnie jaka to drożyzna a okazało się, że było trochę tylko drożej od Polski. W tym roku słyszę takie same głosy. Mogę Cię prosić o jakąś obiektywną opinię?
Blums
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Blums » 17.07.2009 20:45

hej , po prawej stronie od fontanny plaża z bardzo drobnymi kamyczkami na wysokości hoteli - w lewa stronę troszeczkę grubsze kamyczki. Z dzieckiem to idealnie - sa 3 place zabaw podzielone wiekowo dla maluszków po troszeczkę starsze i dla już dobrze rozrabiających (np. mini ścianka wspinaczkowa) plac zabaw ma płytki tak jak by z gumy. Ceny subiektywnie to około 15% więcej jak w Polsce - wszędzie gdzie się tylko dało płaciłem karta mBank kuna 0,61 gr. Przykładowo woda mineralna 1,5 l 5,99 kn, sok pomarańczowy 100 % - pyszny Lero 1l 9,99 kn. chleb duży w konzumie okrągły 9,99 kn mleko 1L 3,2% 6kn, lody 5 kn pizza od 35 -55 kn duża, mega pizza średnica chyba z 80 cm 80 kn. Pyszne danie "ciapivacici" czy jkos tak :lol: (rozne rodzaje miesa pieczone na grilu) 60 kn. piwo w knajpach po 15 kn za 0,5 l w konzumie Karlovacko po 6k max.
SewerynR
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) SewerynR » 17.07.2009 20:59

czyli jak co roku znajdą się oszołomy którzy za apartament płacą 80 euro i wszystko mają droższe 2x niż w Polsce :-))) Bardzo dziękuję za te konkretne informacje - zabieram ze sobą kąpielówki, żone i córkę i nic więcej :-))) żadnych konserw, makaronów itp - no way :-))) Jeszcze raz dzięki:-)
Anezka
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anezka » 19.07.2009 14:43

Blums napisał(a):hej , super apartamencik w Tucepi 3 osoby sypialnia łazienka (ręczniki zmieniane co 2 dni) kuchnia - full wyposażenie (nawet czajnik) klima, tv-sat. Właściciele bardzo mili (zimny sok jak nas widzieli umęczonych, zimne piwo icon_biggrin.gif i cukierki dla dziecka , ot tak sobie) Parking dla samochodu ze autokarem by nakręcił icon_lol.gif 38 EURO bez rezerwacji czas szukania to około 5 minut po przyjeździe około 10 rano.

witaj :)
czy mogłabym prosić o namiar na apartament o którym wspominałes?
wybieramy sie w tym tygodniu z synkiem i nie ukrywam ze długośc naszego pobytu w dużej mierze zależeć będzie od ceny noclegu...
pozdrawiam :')
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
wojtek51
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtek51 » 19.07.2009 17:44

Blums napisał(a):hej super apartamencik w Tucepi 3 osoby sypialnia łazienka (ręczniki zmieniane co 2 dni) kuchnia - full wyposażenie (nawet czajnik) klima, tv-sat. Właściciele bardzo mili (zimny sok jak nas widzieli umęczonych, zimne piwo :D i cukierki dla dziecka , ot tak sobie) Parking dla samochodu ze autokarem by nakręcił :lol: 38 EURO bez rezerwacji czas szukania to około 5 minut po przyjeździe około 10 rano.
]

Czy ja również mogę prosić o namiary na ten apartament? Mój mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
exit
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) exit » 19.07.2009 19:12

SewerynR napisał(a):czyli jak co roku znajdą się oszołomy którzy za apartament płacą 80 euro i wszystko mają droższe 2x niż w Polsce :-)))

a co w tym dziwnego jak kogoś na to stać?
Dla tych co płacą za apartament tyle ile chcą mają wszystko 2x drozsze? sa dla ich specjalne ceny na miescie?

exit
ANITA:)
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ANITA:) » 19.07.2009 20:15

SewerynR napisał(a):czyli jak co roku znajdą się oszołomy którzy za apartament płacą 80 euro ......

hmmm to my sie do tych oszołomów zaliczamy :evil: bo za cały dom zapłaciliśmy 74 euro (2+3). No cóż "pierwszaki" popełniają czasem błędy :evil:
SewerynR
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) SewerynR » 19.07.2009 22:42

Bardziej chodziło mi o takich co sieją popłoch na forum i piszą - co prawda w innych wątkach - że wszystko jest co najmniej 2 x droższe niż w polsce i straszą - to że ich stać to zupełnie inna historia:-). Jeśli chodzi o ten apartament 2+3 to nie dokońca wiem co ten symbol oznacza ale może się okazać, że wcale nie przepłaciliście. Co oznacza symbol 2+3 ????
Karol099
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karol099 » 20.07.2009 07:32

SewerynR napisał(a):Bardziej chodziło mi o takich co sieją popłoch na forum i piszą - co prawda w innych wątkach - że wszystko jest co najmniej 2 x droższe niż w polsce i straszą - to że ich stać to zupełnie inna historia:-). Jeśli chodzi o ten apartament 2+3 to nie dokońca wiem co ten symbol oznacza ale może się okazać, że wcale nie przepłaciliście. Co oznacza symbol 2+3 ????

Zwykle że jest sypialnia dla 2 osób i do tego 3 miejsca do spania ale na rozkładanych łóżkach.
ANITA:)
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ANITA:) » 20.07.2009 12:26

Karol099 napisał(a):
SewerynR napisał(a):Bardziej chodziło mi o takich co sieją popłoch na forum i piszą - co prawda w innych wątkach - że wszystko jest co najmniej 2 x droższe niż w polsce i straszą - to że ich stać to zupełnie inna historia:-). Jeśli chodzi o ten apartament 2+3 to nie dokońca wiem co ten symbol oznacza ale może się okazać, że wcale nie przepłaciliście. Co oznacza symbol 2+3 ????

Zwykle że jest sypialnia dla 2 osób i do tego 3 miejsca do spania ale na rozkładanych łóżkach.

2+3- chodziło mi o dwoje dorosłych i trójkę dzieci, a dom jest z dwoma sypialniami, kuchnią, salonem i 2 łazienki.
Crayfish
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crayfish » 20.07.2009 12:55

Od 29 czerwca 2009 Tucepi -> 30 Euro/noc.
Dwie osoby -> łazienka, kuchnia na tarasie, sat TV, bez klimy.
exit
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) exit » 20.07.2009 13:15

ANITA:) napisał(a):hmmm to my sie do tych oszołomów zaliczamy :evil: bo za cały dom zapłaciliśmy 74 euro (2+3). No cóż "pierwszaki" popełniają czasem błędy :evil:

No ja płace 75 Euro za 2+2.Salon,2 sypialnie,duza kuchnia,2 tarasy,klimatyzacja,pranie w cenie,Baska Voda 150 m od plazy i uwazam ,ze jest to jak najbardziej normalna kwota -chociaz szanowna malzonka czytając to forum uważa ze przepłacam-))

Ostatni raz bylem w HR w 2006 roku i jak czytam o cenach na ,,mieście,, to uwazam ,ze są takie same jak 3 lata temu...

pozdrawiam
exit
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne