jac61b napisał(a):fota napisał(a):ptasznik5 napisał(a):
...Warto dodać, że podczas pierwszego pobytu w cro zepsuł nam się samochód, więc jeszcze wydaliśmy na mechanika , no ale potem zmieniliśmy ubezpieczyciela...
Kolega "zaniemógł". Sprawa wyglądała bardzo poważnie, nie mogliśmy sobie sami poradzić, zadzwoniliśmy do ubezpieczyciela.. Czekał na nas uśmiechnięty i zatroskany pan doktor, a była sobota godzina 20 ! Na miejscu, w gabineci zrobił usg brzucha, GASTROSKOPIĘ ! Okazało sie, żę jest wrzut, pobrał wymaz na posiew bakterii.
Tomasz.
jak zrozumiałem, kolega wrzucił sobie coś do żołądka, i to sprawiło mu kłopoty?
fota napisał(a):peligrosa napisał(a):
No pewno, że legitymację wezmę ja nie wiem, czemu się dziwiła ta "Panienka z Okienka", co to takiego mieć 40 lat i być studentem :p
Ja jeszcze raz zapytam, czy taki rejs promem to ok. 100 kun w 1 czy w 2 strony?
Nie wiem co cerlicht, mówiąc rejs promem ?
Taki typowy FishPicnic, tzn. rano wypływamy z Makarskiej, płyniemy na Hvar. tam 2-3 godziny plażowania, później Lokarda (makrela) albo mięsko z grilla, wszystko podlane winkiem albo rakiją, potem zwiedzanie jakiejś mieściny i powrót do "domu", to jakieś 100-120 Kun na osobę dorosłą, połowa dla dzieci. Rejs może odbyć się np. czymś takim:
albo czymś skromniejszym, jeśli będzie to mniejsza miejscowość, a nie taka metropolia jak Makarska
Pozdrówka
fota napisał(a):ptasznik5 napisał(a):
Po przyjeździe do cro (dobrze, że dopiero tam!!!) poszła nam miska olejowa. Okazało się, że opcja "holowanie" to lipa i że jest mnóstwo problemów, i że oni (ubezpieczyciel) owszem zapłacą (czytaj wyłożą gotówkę, która będzie do zwrotu po powrocie). Na telefony do Polski wydałam masę kasy, potem darowałam sobie i z pomocą właścicielki biura, gdzie rezerwowałam noclegi (Polka dzięki Bogu!!!) znalazłam machanika, który bez problemów sholował i naprawił autko w 3 dni (+ parę dni zwłoki, no wiecie POLAKO, mają czas południowcy). Po powrocie zmieniłam NATYCHMIAST ubezpieczyciela , bo nie mam zamiaru płacić za fikcyjne opcje.
A co to był za UBEZPIECZYCIEL ?
A taka wycieczka promem, to 100 kun w dwie strony, czy tylko w jedną? Mam nadzieję, że w 2 bo to i tak drogo :p
Wstęp do parków 50-100 kun, rozumiem że dla studentów ulgi mają?
egipt3 napisał(a):Ja zabieram 2000euro i 500 kun (te kuny to na pierwsze tankowanie w cro , mają bardzo zły przelicznik z euro w poruwnaniu z kurortami ) ,troszkę jedzenia z polski i to wystarcza na wszystko 2 osoby dorosłe o 2 dzieci na ok.12 dni. W tej sumie zamykam jeszcze nurkowanie( sprzęt przywoże z polski). Nie wszystko trzeba przecież przepuścić. (a jeszcze jedno nie licze nocnego życia, bo nie mam doświadczenia, ale myśle ,że wtedy będzie drożej)
ptasznik5 napisał(a):Nie warto o tym mówić, nie warto do tego wracać. Wszystko dobrze się skończyło i tyle. A gdybym podała nazwę, to pewnie zaraz ktoś by się oburzył, itp., a z nimi się nie wygrywa.
egipt3 napisał(a):Ja zabieram 2000euro i 500 kun (te kuny to na pierwsze tankowanie w cro , mają bardzo zły przelicznik z euro w poruwnaniu z kurortami ) ,troszkę jedzenia z polski i to wystarcza na wszystko 2 osoby dorosłe o 2 dzieci na ok.12 dni. W tej sumie zamykam jeszcze nurkowanie( sprzęt przywoże z polski). Nie wszystko trzeba przecież przepuścić. (a jeszcze jedno nie licze nocnego życia, bo nie mam doświadczenia, ale myśle ,że wtedy będzie drożej)
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne