Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

ile ropy moge przewieść?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 17.06.2005 09:38

Stefek napisał(a):
volumen napisał(a):
JoeF napisał(a):
volumen napisał(a):To może coś takiego?

Oooo... coś takiego mi się podoba... zwłaszcza w tej pozycji :wink:
trochę można go będzie przerobić... masz może jego specyfikację ?
interesuje mnie spalanie :wink: i prędkośc maksymalna, żeby dobrze zaplanować trasę i noclegi... bo pięciu dni pod rząd to nawet na zmianę z żoną nie wytrzymam :)

Pali niecałe 98 l/100 km, prędkość ok. 23,5 km/h. Długość rozkładanego mostu jakieś 11-15 m. W Chorwacji chyba i tak nie ma szerszych rzek :D

Może palić nawet 150 l/100 km, ale za autostrady nie trzeba będzie płacić :D

Jasne, z czymś takim wszystkie bramki nasze :twisted:
JoeF
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoeF » 17.06.2005 09:40

Stefek napisał(a):Może palić nawet 150 l/100 km, ale za autostrady nie trzeba będzie płacić :D

No niech nam tylko ktoś zamknie jakiś szlaban "przed nosem"... otworzymy go bez karty kredytowej :wink:
A przecież wiadomo, że jak się jedzie poniżej 90 km/h to jest najbardziej ekonomicznie... może zaoszczędzi się trochę paliwa, które odsprzedamy dieselowcom z Polski :wink: Może nawet połowa wczasów się zwróci...
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 17.06.2005 09:47

Mam lepszy pomysł. W końcu jak szaleć to w szalecie.
Przynajmniej nie trzeba się martwić o paliwo na jakiś czas, a i podróż urozmaicona

http://pl.wikipedia.org/wiki/Tankowiec
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 17.06.2005 09:49

faziolot napisał(a):Mam lepszy pomysł. W końcu jak szaleć to w szalecie.
Przynajmniej nie trzeba się martwić o paliwo na jakiś czas, a i podróż urozmaicona

Eee.... patent sternika trza mieć :?
Stefek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stefek » 17.06.2005 09:50

JoeF napisał(a):A przecież wiadomo, że jak się jedzie poniżej 90 km/h to jest najbardziej ekonomicznie... może zaoszczędzi się trochę paliwa, które odsprzedamy dieselowcom z Polski :wink: Może nawet połowa wczasów się zwróci...

Tylko jak zapakuję do bagażnika beczkę z paliwkiem od czołgu to gdzie ja zmieszczę lodówkę turystyczną, zapas wody, zapas piwa, zapas węgla i worek ziemniaków :D
BaWa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BaWa » 17.06.2005 09:50

No Panowie! człowiek was poprosił o radę ;-) a wy na niego z czołgiem ;-) Fe nie ładnie! hihihihihihi
JoeF
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoeF » 17.06.2005 09:51

faziolot napisał(a):Przynajmniej nie trzeba się martwić o paliwo na jakiś czas, a i podróż urozmaicona

Tylko czy viaMichelin wytyczy nam dobrą trasę ? Spalanie może też być trochę większe...
Trzeba zebrać ze 2 tysięce cromaniaków chętnych na wczasy w Makarskiej, podzieli się koszty i zyski :wink: tylko czy wszyscy dopasują ten sam termin urlopu ?
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 17.06.2005 09:52

Ostatnio edytowano 17.06.2005 11:10 przez a to ja, łącznie edytowano 1 raz
BaWa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BaWa » 17.06.2005 09:53

JoeF napisał(a):
faziolot napisał(a):Przynajmniej nie trzeba się martwić o paliwo na jakiś czas, a i podróż urozmaicona

Tylko czy viaMichelin wytyczy nam dobrą trasę ? Spalanie może też być trochę większe...
Trzeba zebrać ze 2 tysięce cromaniaków chętnych na wczasy w Makarskiej, podzieli się koszty i zyski :wink: tylko czy wszyscy dopasują ten sam termin urlopu ?

Damy Rade!!!!!!
Stefek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stefek » 17.06.2005 09:53

Stefek napisał(a):
JoeF napisał(a):A przecież wiadomo, że jak się jedzie poniżej 90 km/h to jest najbardziej ekonomicznie... może zaoszczędzi się trochę paliwa, które odsprzedamy dieselowcom z Polski :wink: Może nawet połowa wczasów się zwróci...

Tylko jak zapakuję do bagażnika beczkę z paliwkiem od czołgu to gdzie ja zmieszczę lodówkę turystyczną, zapas wody, zapas piwa, zapas węgla i worek ziemniaków :D

Chciałem napisać pyr :oops: Do Pyrlandii przesadziłem się dopiero parę lat temu :D
JoeF
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoeF » 17.06.2005 09:53

BaWa napisał(a):No Panowie! człowiek was poprosił o radę ;-) a wy na niego z czołgiem ;-) Fe nie ładnie! hihihihihihi

Właściwe rady zostały udzielone... a teraz tylko trochę "dywagujemy", żeby wypracować jeszcze lepsze rozwiązanie :wink:
Stefek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stefek » 17.06.2005 09:56

JoeF napisał(a):
BaWa napisał(a):No Panowie! człowiek was poprosił o radę ;-) a wy na niego z czołgiem ;-) Fe nie ładnie! hihihihihihi

Właściwe rady zostały udzielone... a teraz tylko trochę "dywagujemy", żeby wypracować jeszcze lepsze rozwiązanie :wink:

Jak już dopadliśmy czołgu to nie musimy się sztywno trzymać "drogi" :lol:
Można czasami "pomanewrować" :lol:
BaWa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BaWa » 17.06.2005 09:56

JoeF napisał(a):

no to całe szczescie bo juz sie wystraszyłam ,ze nie można liczyć na pomoc fachowców. :lol:
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 17.06.2005 09:57

Stefek napisał(a):
Stefek napisał(a):

Chciałem napisać pyr :oops: Do Pyrlandii przesadziłem się dopiero parę lat temu :D

Jako że sam się zreflektowałeś to będzie Ci wybaczone :lol: ale sie pilnuj inaczej wyślemy do Kościana pluton karny armii Pyrlandii :twisted:
PZDR z krainy podziemnej pomarańczy :lol:
BaWa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BaWa » 17.06.2005 09:59

a kobiety to tesh mogą prowadzić taki czołg? bo dla mnie może i by nie bylo takie złe rozwiązanie bo swobodnie mogłabym zabrać wszystkie kosmetyki i fatałaszki :lol: :lol: :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

ile ropy moge przewieść? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone