Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile razy byliście w Cro ? Szukamy weteranów :)

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
michał1234
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) michał1234 » 25.03.2025 19:44

Musisz odjąć tą 12 letnią zdradę.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 25.03.2025 19:47

Ural napisał(a):Czy wrócę do Chorwacji - chyba w najbliższym czasie nie. Powód - zmęczenie tłumami turystów, wszechobecną komercją
Mam podobnie. W zeszłym roku 15 raz w Cro (Brać ) po 4 latach przerwy (pierwszy raz w 2000 r. - wyspa Obonjan). Na razie nie planuję kolejnego powrotu... Nowe kierunki wzywają i coraz częściej samolotem, choć nie all....
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 25.03.2025 20:51

piekara114 napisał(a):
Ural napisał(a):Czy wrócę do Chorwacji - chyba w najbliższym czasie nie. Powód - zmęczenie tłumami turystów, wszechobecną komercją
Mam podobnie. W zeszłym roku 15 raz w Cro (Brać ) po 4 latach przerwy (pierwszy raz w 2000 r. - wyspa Obonjan). Na razie nie planuję kolejnego powrotu... Nowe kierunki wzywają i coraz częściej samolotem, choć nie all....

Wszystko zależy do jakiego kraju się wybieramy ale najczęściej na All. Lecieć do Turcji czy np. Tunezji, Egiptu to tylko All.
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 25.03.2025 20:59

Ural napisał(a):
Wszystko zależy do jakiego kraju się wybieramy ale najczęściej na All. Lecieć do Turcji czy np. Tunezji, Egiptu to tylko All.

Wszystko zależy nie tyle od kraju, a od tego, po co się tam jedzie.

Byłem w Egipcie i w Turcji, a Tunezja w planach - oczywiście nawet nie ma mowy o all-inclusive w moim przypadku.
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 25.03.2025 21:08

marekkowalak napisał(a):
Ural napisał(a):

Wszystko zależy nie tyle od kraju, a od tego, po co się tam jedzie.

Byłem w Egipcie i w Turcji, a Tunezja w planach - oczywiście nawet nie ma mowy o all-inclusive w moim przypadku.

Widocznie jesteś inny przypadek niż ja.
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 26.03.2025 20:50

Ural napisał(a):
Widocznie jesteś inny przypadek niż ja.

No właśnie o to mi chodziło - że zależy, czego kto szuka na wakacjach. 8) 8)

Są tacy, którzy mogą przeleżeć cały wyjazd na basenie, są tacy, co lubią zwiedzać, a są jeszcze tacy, którzy nie wytrzymają wyjazdu bez codziennego sportu (rowery, bieganie i inne).

Więc kraj docelowy nie robi większej różnicy. Raczej nasze preferencje.
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 28.03.2025 11:08

Ural napisał(a):Pozdrawiam "Starą Gwardię" Cromaniaków o ile tacy na forum są jeszcze aktywni ....

Też pozdrawiam :)

Uwaga kochaneńcy. A teraz wchodzi tu jeden z prawdziwych i w dalszym ciągu dość aktywnych Weteranów chorwackich i forumowych :)

Powtarzam, Jeden z prawdziwych Weteranów. AdamSz. Bo na forum od 22.05.2008 roku. Fala, czy też cyfra mi już nie pozwala ;) ... Ale są tu jeszcze lepsze forumowe dziadki, o czym będzie niżej. Babć nie widzę

A ile razy w Chorwacji ?? Ho, ho, Prawdziwy Weteran chciałby napisać gdzie i kiedy, ale już zapomniał ;) Koło dwudziestki jeszcze panował nad statystyką, ale teraz ?? Może 30 ?? Może więcej ?? Już nie liczy.
Ale wiecie jak to jest. Starzy Weterani, już od dawna nie jeżdżą do tej naszej Chorwacji, w celach krajoznawczych. Są inne powody.

Zresztą, co to za zagranica, ta Chorwacja ?? :) Tam się jeździ jak do Gdańska, Szczecina, czy Kołobrzegu :) ...Czy ktoś w ogóle liczy, ile razy był nad polskim morzem ?? ;) :)

....
A wracając, do prawdziwych Weteranów forumowych. Oczywiście tych w miarę aktywnych, a nie tych których życie zmiotło :?

Oczywiście na pierwszym miejscu kobiety

Maslinka 02.08.2008.
Nota bene jesteśmy prawie forumowymi bliźniakami, ale jednak ja pierwszy wepchałem się na ten forumowy świat. Starszy, o jakieś 2 miechy z kawałkiem, lepszy ;)

Dalej. Dids76. 20.08.2008. Prawie, że bliźniak z Maslinką. 18 dni młodszy

.....
I teraz uwaga

Zaczynają się nie Weterani, ale stare Forumowe Wiarusy :spoko:

Romuald22 od 22.03.2007 .... :spoko:

Napięcie rośnie

Martini2000. Od 07.07.2005 ..... :spoko: :spoko: :) .... Rewelacyjny staż :spoko:

I teraz uwaga, Zapiąć pasy 8O

Piotrolux .... Od 17.06.2004 ..... 8O 8O :spoko: .... Mega rewelacyjny staż :spoko:

.....
Może coś przeoczyłem. Dawać propozycje starych, prawdziwych i co najważniejsze, aktywnych Weteranów na forum

P.S. Z tego wątku wynika, że jest jeszcze Krakusowa 08.11. 2005 (raczej już nieaktywna, a szkoda). Krakusowa odezwij się chociaż dwa razy w roku :spoko:

Dalej Luk006 od 19.02.2006 (zaginiony w akcji) i inni typu januszsul, itd wiatr dziejowy ich zmiótł jak liście na wietrze :(

Także leswac (od 2008). Raczej nieaktywny (chyba) :|

Janusz (globalny), ma bardzo ładny wynik (10.09.2004), ale jego nie wliczam, bo jest tu obecny zawodowo //

.....
jak jest tu jeszcze jakiś aktywny Weteran Weteranka, to dawać, prezentować się. Roczniki 2008 i niżej //
Ostatnio edytowano 28.03.2025 12:43 przez AdamSz, łącznie edytowano 6 razy
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 28.03.2025 11:20

Siema Adam, miło cię widzieć :spoko:
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 28.03.2025 11:25

Marlowe1994 napisał(a):Siema Adam, miło cię widzieć :spoko:

Siema Chorwacki Wiarusie :spoko: .... Status w stopce się nie liczy .... Liczy się realna cyfra i stan magazynowy "wydał ma" :spoko:

.....
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 28.03.2025 11:56

Ural napisał(a):".... Chorwacja .... czuję się tam dobrze.

Ural, no i widzisz, ledwo pojawiłeś się na forum i już zgarnąłeś nagrodę :spoko:

Kategoria: Chorwacja. Podkategoria" Stany świadomości, krótko i zwięźle"

.....

Uzasadnienie. .... Chorwacja .... czuję się tam dobrze. ..I tyle :spoko:

Do Chorwacji nie jeździ się wielokrotnie w celach krajoznawczych. Może trochę, ale ma to drugorzędne znaczenie. Jeżeli ktoś był tam np. 20 razy, to już dawno tą Chorwację zna.

Fenomen polega na tym, że jak ktoś jest tam 20 razy, to po prostu jest mu tam dobrze :spoko: .... krótko i zwięźle i tyle

I nie zrozumie tego nikt, kto celuje w wycieczki objazdowe, albo inne formy masowej turystyki

Ale Uwaga. Żeby nie było, że ci, którzy z uporem jeżdżą do Chorwacji, to jakieś za przeproszeniem niereformowalne 'świry"... Bo taki styl i odwieczny trend uczepienia się swoich miejsc, gdzie czujemy się dobrze, jest znany na całym świecie

Wczoraj był na kanale BBC Life Style program o formach turystyki w USA
I pokazywano ludzi, którzy od 30 tu lat jeżdżą na tą samą wysepkę Karaibów. I bywają tam nawet kilka razy w roku

Karaiby ?? Co to za zagranica dla Amerykanów ??

Chorwacja ?? Co to za zagranica dla Polaków ?? :spoko:

Widzę w tym jakąś analogię :)
Nie plątamy się to tu, to tam, bo jest taki trend na masową turystykę zagraniczną. Oczywiście, nikomu nie odmawiam...Jeździć ....
Ale nie dziwić się, że ktoś był w HR 20 razy.... To są po prostu inne kosmosy funkcjonowania, :spoko: a niektórzy już tam tak wrośli, maja tam swoje małe interesy :spoko:

.....

.....
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 28.03.2025 12:13

AdamSz napisał(a):(...) Piotrolux ....
Nie wiem dlaczego, ale kojarzy mi się to z odkurzaczem.
Ale ja już tak mam :lool:
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 28.03.2025 12:32

boboo napisał(a):
AdamSz napisał(a):(...) Piotrolux ....
Nie wiem dlaczego, ale kojarzy mi się to z odkurzaczem.
Ale ja już tak mam :lool:

Boboo, sugerujesz się elektroluxem :)

....
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 28.03.2025 12:34

Można i za 30 razem poznać coś nowego w cro. Teraz też znajdę sobie coś, miejsce gdzie nie byłem.
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 28.03.2025 12:46

Marlowe1994 napisał(a):Można i za 30 razem poznać coś nowego w cro. Teraz też znajdę sobie coś, miejsce gdzie nie byłem.

Dokładnie tak jest :spoko:
Jakbym na przykład powiedział, że doskonale znam interior w Chorwacji, to bym skłamał //

.....
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 28.03.2025 13:04

AdamSz napisał(a):
Marlowe1994 napisał(a):Można i za 30 razem poznać coś nowego w cro. Teraz też znajdę sobie coś, miejsce gdzie nie byłem.

Dokładnie tak jest :spoko:
Jakbym na przykład powiedział, że doskonale znam interior w Chorwacji, to bym skłamał //

.....

Mam już na oku trzy miejsca które odwiedzę tym razem :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko