napisał(a) Vandall » 19.08.2008 09:04
Wielokrotnie korzystałem z usług tego biura z jednego względu - są uczciwi, zaraz się na bank rozlegną głosy ze nieprawda i ze kantują - ale moi drodzy - CENA ADEKWATNA DO JAKOŚCI - jak tanio to nie dlatego ze ktoś robi to charytatywnie - po prostu oferowane są najtansze usługi - znaczy takie które na normalnym rynku niemają wzięcia - z jakiegoś powodu czy to dlatego ze kwatery daleko od centrum, kawałek do plaży czy pod górkę, bez klimy.
Standart powiedział bym nawet nie turystyczny a bardziej studencki ( nie dla wybrednych- dla takich którzy niebaczą na drobnostki które innym potrafią zepsuć urlop).
Moja rady:
Uważać na Wille Bernard - bywa iż mimo wykupionego tam miejsca niezawsze gospodarz trzyma to miejsce dla nas- bywa ze akurat zjawił się ktoś z ulicy i dał parę euro więcej - we wrześniu pewnie to niegrozi ale na wszelki wypadek- wówczas polecam prosić rezydenta o zmianę miejsca na apartament lux
Jeśli chodzi o apartamenty lux ( korzystałem tylko z nich) uważać i jasno domagać się tego za co się zapłaciło bo może okazać się ze nasz apartament to po prostu przebudowane podpiwniczenie - Apartament musi mieć 3 gwiazdki - to ze pokuj ma własny kibelek i aneks kuchenny to niewszstko liczy się ogólne wrazenie - czystość, położenie itp.
Możemy sobie pozwolić na kręcenie nosem (w granicach rozsądku) Rezydent jest od tego żeby nam umilić wyjazd a nie go utrudnić - nietraktujemy go jak wroga, wszystko na spokojnie da się wyjaśnić i poprostu w razie jakiś niepowodzeń domagać się zmiany (w kulturalny sposób - choć turystę oskara czesto to przerasta a może to chodzi ogolnie o turyste-niewiem)
- i przedewsystkim nienastawiac się na luksusy - pozatym ile w tym apartamencie będziemy spędzać czasu? - wyluzować i cieszyć się z wakacji spędzonych w tak wspaniałym miejscu jak Chorwacja -niemówie o Makarskiej bo to czy wspaniałe czy nie - zależy kto co lubi - mi odpowiada.