Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Moja siostra z chłopakiem siedzą właśnie w Chorwacji i prosiła mnie abym się dowiedział ile alkoholu mogą przywieźć. Znalazłem same stare inf. z 2003r. Pomoże ktoś?
Mnie pytali tylko na Czesko Polskiej granicy w Cieszynie czy przewożę jakieś towary akcyzowe . Powiedziałem że tylko 4 litry rakiji popatrzył na mnie i machnął ręką "łeeee tylko??" poza tym to nie towar akcyzowy czy ktoś na rakiji widział banderolę akcyzy ???? Pozdaviam
bratek napisał(a):Moja siostra z chłopakiem siedzą właśnie w Chorwacji i prosiła mnie abym się dowiedział ile alkoholu mogą przywieźć. Znalazłem same stare inf. z 2003r. Pomoże ktoś?
Uważajcie na Węgrów – mnie w tym roku, (co prawda na granicy rumuńsko – węgierskiej, wracając z delegacji) skasowali na 100 EURO za nadwyżkę 2 butelek brandy.