Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kto znalazł?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
klodi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) klodi » 11.06.2009 12:39

A my przed tegorocznymi wakacjami znaleźliśmy w sklepie Decatlon super aparat PENTAX. Przykro, że ktoś zostawił - robił zdjęcia z wyprzedaży- pewnie coś kupił a oparat zostawił ale z drugiej strony radość - nasza oczywiście. Napewno go weźmiemy na Chorwację. :lol:
magdapaszek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdapaszek » 05.07.2009 19:18

Będąc w zeszłym roku na Węgrzech (roczna przerwa od Chorwacji ) rozbijalismy nasz biwak, a nasze dzieci krzątały sie obok, syn znajomych w tedy 4 latek -mały i opalony -stał koło namiotów i sie kiwał jak mały ,,żebrok,, i przylatuje taki ucieszony !!! z 10 E w rączce--dostał od Dunki -widocznie wygladalismy jak tabor cygański
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 06.07.2009 06:28

magdapaszek napisał(a):Będąc w zeszłym roku na Węgrzech (roczna przerwa od Chorwacji ) rozbijalismy nasz biwak, a nasze dzieci krzątały sie obok, syn znajomych w tedy 4 latek -mały i opalony -stał koło namiotów i sie kiwał jak mały ,,żebrok,, i przylatuje taki ucieszony !!! z 10 E w rączce--dostał od Dunki -widocznie wygladalismy jak tabor cygański

Buhahahahahaha
magdapaszek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdapaszek » 08.07.2009 15:18

mam nadzieje ze w tym roku wykiwa wiecej !!!
-Yaro-
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) -Yaro- » 13.07.2009 07:03

magdapaszek napisał(a):mam nadzieje ze w tym roku wykiwa wiecej !!!

Trzymam kciuki żeby się udało :wink:
Gollum
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gollum » 14.07.2009 07:21

To co ja się będę wychylal z 20 kunami na plaży w Makarskiej... Dzieci natychmiast zażądały wymiany banknotu na lody...
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 14.07.2009 14:21

Dawno temu odsypiałem sobie rano imprezę i mnie obudził telefon. Dzwonił facet z mojej komórki którą znalazł. Musiała mi wylecieć jak skakałem przez zamkniętą bramę z podwórka akademika na ulicę. Nie chciał żadnego znaleźnego ale po drodze po odbiór zguby kupiłem mu flaszkę :)
Dlatego jakbym znalazł coś cennego to w miarę możliwości bym próbował znaleźć właściciela albo zostawić pod opieką w takim miejscu żeby właściciel mógł odebrać. Komuś pomożesz to kiedyś ktoś inny pomoże tobie.

Z przypadków typowo wakacyjnych - w Chorwacji wyciepałem do śmieci mojego ulubionego noża i ulubioną łyżkę mojej lepszej połówki, zawinięte w folię razem z jakimś starym zepsutym żarciem. Stwierdziłem to dopiero w domu bo wyrzucenie nastąpiło już w drodze powrotnej. 11 lat temu w Grecji wyłowiłem z morza ciemne okulary. Do tej pory je mam jako samochodowe i nie tylko, po co kupować nowe jak nie potrzebuję :lol:
mich
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mich » 19.07.2009 08:13

zawodowiec napisał(a): 11 lat temu w Grecji wyłowiłem z morza ciemne okulary. Do tej pory je mam jako samochodowe i nie tylko, po co kupować nowe jak nie potrzebuję :lol:

masz okulary od 11 lat ??? 8O
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 19.07.2009 09:27

klodi napisał(a):A my przed tegorocznymi wakacjami znaleźliśmy w sklepie Decatlon super aparat PENTAX. Przykro, że ktoś zostawił - robił zdjęcia z wyprzedaży- pewnie coś kupił a oparat zostawił ale z drugiej strony radość - nasza oczywiście. Napewno go weźmiemy na Chorwację. :lol:

:roll: no wiesz jak w sklepie to na pewno się kapnęli i wrócili po niego, nie mogliście go zostawić u obsługi? nigdy wam się nie zdarzyło nic zgubić :?

w zeszłym roku mój mąż znalazł w Zivogosce komórkę, ale zadzwonił do ostatnio wybieranego numeru i jakoś się dogadał i umówił na oddanie. Chłopak-Chorwat postawił mu piwko :wink:
ale większe szczęście miał Polak, nasz sąsiad. Poszedł pływać pontonem z kluczykami samochodowymi, potem z tego pontonu skoczył i jak wrócił, po jakiś 30 min skapował się ze chyba zgubił kluczyki. Kilka osób pływało z maską i rurką w poszukiwaniu. Po kilku godzinach mój mąż znalazł i wyłowił. Oczywiście nic za to nie chciał ale dostał Rakije :lol:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 19.07.2009 10:03

Odwiedzając ostatnio znajomych w Gdańsku przyczyniliśmy się do odnalezienia
w "gościnnej" pościeli, przygotowywanej dla nas, 470 euro pozostałych po ich zeszłorocznym pobycie w Chorwacji.
Znaczy się - można tam coś przyoszczędzić i, chyba, nie jest jednak tak drogo :D .

pzdr

Obrazek
krzycholu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzycholu » 19.07.2009 11:26

Witam
A ja to mam farta , dzis znalazłem w wózku w Biedronce pozostawiona złotówkę, zakupy były dużo wieksze... :D
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 19.07.2009 11:44

krzycholu napisał(a):Witam
A ja to mam farta , dzis znalazłem w wózku w Biedronce pozostawiona złotówkę, zakupy były dużo wieksze... :D

:D
bobemce
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bobemce » 20.07.2009 10:11

Ja razu jednego znalazłem w Dubrovniku przed bramą do starego miasta 200 HRK, szkoda że byłem tam tylko na jeden dzień, bo w przeciwnym razie codziennie zachodziłbym na miejsce po odbiór gotówki :)
zygmunt
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zygmunt » 24.07.2009 20:23

W tym roku moja żona znalazła 10 kun w morzu , też je widziałem tylko myślałem że to jakiś papierwk pływa :D
magdapaszek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdapaszek » 06.08.2009 14:52

-Yaro- napisał(a):
magdapaszek napisał(a):mam nadzieje ze w tym roku wykiwa wiecej !!!

Trzymam kciuki żeby się udało :wink:

niestety dzieciaki w tym roku nic nie wykiwały :cry: :cry: :cry:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kto znalazł? - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone