Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kto znalazł?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
monika2277
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monika2277 » 07.06.2009 21:09

Ja w zeszłym roku tez miałąm okazje coś znaleźć.Było to w Omisie. W środku nocy wybrałam sie do WC a tam damska kosmetyczka nic specjalnego ale zdziwiło mnie w wc nie pod prysznicem, zajrzałam a tam kasa sporo kasy, dowód jakieś słowaczki paszport i złote kolczyki, rano poszliśmy z mężem do recepci zapytać czy taka osoba jest zameldowana pani odpowiedziałą nie. no i mielismy problem co z tym zrobić. Bo szkoda mam było tej osoby, zostawilismy jej to wszystko w recepcji i mam nadzieję ze dostała je spowrotem.
Milego opoczynku i szcześcia w znajdowaniu czegokolwiek
miraculus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) miraculus » 07.06.2009 22:48

monika2277 napisał(a):Ja w zeszłym roku tez miałąm okazje coś znaleźć.Było to w Omisie. W środku nocy wybrałam sie do WC a tam damska kosmetyczka nic specjalnego ale zdziwiło mnie w wc nie pod prysznicem, zajrzałam a tam kasa sporo kasy, dowód jakieś słowaczki paszport i złote kolczyki, rano poszliśmy z mężem do recepci zapytać czy taka osoba jest zameldowana pani odpowiedziałą nie. no i mielismy problem co z tym zrobić. Bo szkoda mam było tej osoby, zostawilismy jej to wszystko w recepcji i mam nadzieję ze dostała je spowrotem.
Milego opoczynku i szcześcia w znajdowaniu czegokolwiek

W Omisiu można dużo znaleść. Ja tam byłem na początku lipca a Ty?
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 08.06.2009 10:18

Kilka lat temu, na Kamenjaku, znalazłem karty płatnicze, Polaka, jak się okazało znanego fachowca warszawskiego. Zanim dotarłem do niego problemów było masa, tylko ja wiem ile. A później dostałem....opr... i pytania typu ile chcę kasy, ile już pobrałem z kart :(
Następne karty, Polak, znalezione wywalę bez próby szukania właściciela, niech się denerwuje.
W 1962 lub 1963 roku w jez. Babięta znalazłem łódkę, tzn nurkując, a wody w tamtych latach a polskich jeziorach były czyste, nawet do picia jej używaliśmy, znalazłem na dnie łódkę, taką dużą pychówkę. Ok tygodnia pracy wymagała, służyła nam później całe wakacje, nazwaliśmy ją "Eurydyka", na część pieśni Anny German. Wyjeżdżając zatopiliśmy ją, w przyszłym roku nie było jej w znanym nam miejscu.
Na początku lat 70-tych idąc brzegiem morza z campu w Sobieszewie Orle mama zgubiła zegarek, mały. Zorientowała się po ok 2 km, wróciliśmy i ...leżał spokojnie na piasku, tuż obok zasięgu fal. Wypatrzyłem go.
Pozostałe znaleziska--same duperele i grosiki.
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 08.06.2009 10:43

W 1998 roku spędzaliśmy wakacje w Stegnie Gdańskiej. Któregoś dnia zbieraliśmy się z plaży i składając wiatrochron zsunęła mi się z palca obrączka. Wróciliśmy już do ośrodka i dopiero zauważyłem jej brak. Wróciłem na plażę (a minęło już dobre 15 - 20 minut), zlokalizowałem nasz grajdołek, w który zdążyła się zadomowić jakaś para i zacząłem przegarnianie piasku. Przy drugim ruchu ręki obrączka ukazała się spod piasku...

Następnego roku chyba w Krynicy Morskiej wybraliśmy się z żoną na nocny spacer na plażę. Usiedliśmy, pooglądaliśmy gwiazdy, itp. ;) Wracając wkładam rękę do kieszeni i zonk - nie mam klucza od domku. Wróciliśmy z powrotem na plażę, znaleźliśmy nasze miejsce i po chwili znalazłem klucz, mało tego przy okazji znalazłem dwa złote :D
nowalijka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nowalijka » 09.06.2009 15:14

Krystof napisał(a):Alo, ja wyłowiłem (w 2000) 5 kun z wody, ale zgubiłem kumpla wodny klapek = nie opłacało się :(

A taki pomysł mi przyszedł - jako, że w przyrodzie nic nie ginie, ergo - jeśli ktoś znalazł, to ktoś inny zgubił, to może zróbmy giełdę porównań i poparujmy forumowiczów na zasadzie "kto co komu wisi" :wink:

ja:
- komu oddać 5 kun (wyłowione przy campingu w Podacy)
- kto mi odda wodny klapek (zgubiony w powyższej czasoprzestrzeni) :wink:

pozdrov, K.

Krystof, umysł analityczny... kto znalazł kto zgubił... grzałka czy czajnik... Lubię Twoje posty. :) Bez podtekstów.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.06.2009 15:35

W 1998 a więc dość dawno w Niemczech w miejscowości Kirchheim na stacji benzynowej znalazłem 300 DEM...jak na tamte czasy była to dość duża suma pieniędzy...ja wówczas jeszcze biedny student omal zawału z radości nie dostałem.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.06.2009 15:43

alessandro1977 napisał(a):W 1998 a więc dość dawno w Niemczech w miejscowości Kirchheim na stacji benzynowej znalazłem 300 DEM...

ło matko !!! moje... :wink: :wink: :D co znalazłem..paru fajnych ludzi na forum..pozdrav Marcin.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.06.2009 15:49

lubelski napisał(a):
alessandro1977 napisał(a):W 1998 a więc dość dawno w Niemczech w miejscowości Kirchheim na stacji benzynowej znalazłem 300 DEM...

ło matko !!! moje... :wink: :wink: :D co znalazłem..paru fajnych ludzi na forum..pozdrav Marcin.

He...dzięki Andrzej...kupiłem wtedy aparat fotograficzny za 112 DEM...reszta została i zamieniłem w Polsce :) ...ten aparat już wyeksploatowany ale na pamiątkę mam go w piwnicy :)
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 09.06.2009 16:42

W żadnych skrzynkach po ziemniakach kolega tego nie trzyma. Aparat ten na filmie ma podobno tajne mapy skarbów Hitlera.
Ściemnia by nie oddać... sknera.
lubelski, jak kasa była Twoja to stanowczo teraz bym zażądał aparat od alessandra. :devil:

Wstyd, wstyd i jeszcze raz wstyd! Nie oddać pieniędzy do biura rzeczy znalezionych.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.06.2009 17:00

Popiel napisał(a):Wstyd, wstyd i jeszcze raz wstyd!.........

..to gołe panienki w awatarze.... :twisted: w tym roku w Trogirze latały kuny po drodze..znajomi zebrali..10 i 20 kun, widać komuś z targowiska porwało bo wiaterek był mocnawy.... :D :wink:
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 09.06.2009 17:34

lubelski napisał(a):w tym roku w Trogirze latały kuny po drodze..znajomi zebrali..10 i 20 kun, widać komuś z targowiska porwało bo wiaterek był mocnawy.... :D :wink:

Nie latały tylko uciekały przed Wami.
taaaaa..... znajomi zbierali, a Ty stałeś i karmiłeś gołąbki Obrazek
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 09.06.2009 18:05

Co to kolega Popiel ma za avatorek. Gołe babki ???. Kolego Popielu nie wypada. Niech kolega je ubierze delikatnie.
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 09.06.2009 18:19

darek1 napisał(a):Co to kolega Popiel ma za avatorek. Gołe babki ???. Kolego Popielu nie wypada. Niech kolega je ubierze delikatnie.

Ładne panie właśnie Ciebie pozdrawiają Obrazek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.06.2009 07:36

Popiel napisał(a):W żadnych skrzynkach po ziemniakach kolega tego nie trzyma. Aparat ten na filmie ma podobno tajne mapy skarbów Hitlera.
Ściemnia by nie oddać... sknera.
lubelski, jak kasa była Twoja to stanowczo teraz bym zażądał aparat od alessandra. :devil:

Wstyd, wstyd i jeszcze raz wstyd! Nie oddać pieniędzy do biura rzeczy znalezionych.

Nie oddam ani aparatu ani kasy...a mi ktoś by oddał...ostatnio babka znalazła 20 tys. dolców i łachę robili, że znaleźne jej dali...do bani z tym...jak następnym razem znajdę kasę to pójdziemy na mocno zakrapianą imprezę i węźmiemy też Andrzeja...jak będziesz Popiel dalej marudził to kupię Ci jeszcze tosta... :twisted: ....a tak na marginesie, Twoja Zuza wie o tym avatorku ???
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.06.2009 08:07

alessandro1977 napisał(a):...jak będziesz Popiel dalej marudził to kupię Ci jeszcze tosta...

łony..znaczy się Popiel lubi ostatnimi czasy bzykać....się znajdzie to się bzykadełko jakieś kupi.. :wink: :wink: ..taniej wyjdzie.. :wink:
masz rację, jak dokumenty znalazłem było do skrzynki wrzucić a nie własnoręcznie oddawać...jeszcze się nasłuchałem...ehhh
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kto znalazł? - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone