Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kto znalazł?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Heterka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Heterka » 05.06.2009 11:19

darek1 napisał(a):
Hetera napisał(a):Nurkując mój mąż znalazł w wodzie 50 kun.
A z innej beczki - raz wymieniałam w banku w Chorwacji jeszcze wtedy MARKI i Pani się pomyliła wypłacając kwotę o jakieś 1/3 większą niż mi się należała.
Jak się zorientowałam w samochodzie to mi się żal zrobiło biedaczki - poszłam i oddałam. Niestety nie podziękowała.

To cholera jedna.

P.S. może nie oddałaś tylko tak mówisz.

Oddałam, chociaż niektórzy mnie głupią nazwali.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 05.06.2009 19:15

Zrobiła koleżanka Hetera dobry uczynek. Zatem za gołębie serce żywcem pójdzie do nieba. Chwali się takie zachowanie jako godne i honorowe. Ale tak nawiasem mówiąc to szkoda tyle kasy :wink:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 05.06.2009 19:17

:D dał Ci fałszywe 50 USD :D
Crokuski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crokuski » 05.06.2009 21:44

Kilka lat temu jadąc zobaczyliśmy na środku drogi duży bagaż. Logiczne było, że ktoś go musiał niedawno zgubić. Ale zajrzeliśmy do środka, żeby znaleźć informacje o właścicielu a tam wypasiony aparat foto, mnóstwo osobistych rzeczy, paszporty itd. Jadąc jeszcze może ze 2 km zobaczyliśmy panikujących ludzi którzy zatrzymali się po prawej stronie. Domyśliliśmy się, że to ich zguba i wystawiliśmy ją za okno patrząc na ich reakcję. Oczywiście od razu zaczęli do nas machać. Zatrzymaliśmy się i przez okno im oddaliśmy. Od razu chcieli nam płacić za zgubę itd. Myśmy życzyli im udanych wakacji i odjechali. To byli Słowacy. Szlag nas wtedy trafił bo wracając przez Słowację zaliczyliśmy mandat w Presovie w miejscu gdzie (kilka lat temu) policja polowała trochę złośliwie na Polaków...
Któregoś tam roku idąc uliczką w Makarskiej ze znajomym ten kopnął przez przypadek.. telefon. Zadzwoniliśmy pod numer z książki jakiejś osoby z rodziny i udało nam się spotkać z właścicielem. Ponieważ dogadywaliśmy się po angielsku spytał skąd jesteśmy. Po usłyszeniu odpowiedzi stwierdził, że nie dziwi się że mu oddaliśmy bo w Polsce jest ponad 90 proc. katolików. Nie wiedział, że trafił na.. pozostałe 10 proc. :-)
atolek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) atolek » 05.06.2009 22:10

darek1 napisał(a)::D dał Ci fałszywe 50 USD :D

bosze.....śfjenty.
tomekm67
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomekm67 » 05.06.2009 22:13

Jak zobaczyłam temat wątku, pomyślałem sobie że to Dallas wymyśliła.
Ale nie :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.06.2009 22:30

Znalazłem kiedyś całkiem fajną żonę. Co prawda nie w Chorwacji ale też się liczy.
witia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witia » 05.06.2009 23:13

Syn w 2005 biegł poboczem szosy w okolicach Brny na Korczuli i zalazł 50 Kn. Śmiał się potem, że to był jego pierwszy płatny trening (i to w walucie :) ). Ja wyłowiłem tylko 2 kuny i 50 dinarów :(
Ale nie tracę nadziei...
miraculus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) miraculus » 06.06.2009 05:21

tomekm67 napisał(a):Jak zobaczyłam temat wątku, pomyślałem sobie że to Dallas wymyśliła.
Ale nie :D

Czytalem trochę postów Dallas i być może jakieś cechy osobowości są u nas podobne. Na pewno nie płeć. 8) Nie mniej jednak, każdy może wymyślać wątki jakie chce i pisać posty gdzie chce jako i Ty to Tomaszu uczyniłeś. 8) :D Pzdr szczególnie dla Dallas.
tomekm67
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomekm67 » 06.06.2009 11:43

miraculus, ja tylko informuję, że pierwsza moja myśl, po przeczytaniu tematu wątku, była: Dallas. I nic poza tym.
Mogę jedynie w tym momencie zacytować Ciebie że: "każdy może wymyślać wątki jakie chce i pisać posty gdzie chce"
Amen
miraculus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) miraculus » 06.06.2009 13:13

Spoko, spoko :)
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 06.06.2009 13:25

Crokuski napisał(a):Któregoś tam roku idąc uliczką w Makarskiej ze znajomym ten kopnął przez przypadek.. telefon. Zadzwoniliśmy pod numer z książki jakiejś osoby z rodziny i udało nam się spotkać z właścicielem. Ponieważ dogadywaliśmy się po angielsku spytał skąd jesteśmy. Po usłyszeniu odpowiedzi stwierdził, że nie dziwi się że mu oddaliśmy bo w Polsce jest ponad 90 proc. katolików. Nie wiedział, że trafił na.. pozostałe 10 proc. :-)

Jeśli wszedłeś między wrony, musisz krakać tak jak one :wink:
killer
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) killer » 06.06.2009 13:35

A kolega mojego kolegi był kiedyś w Indiach i na targu zdrapał pewnej hindusce Bindi ( znak na czole noszony przez kobiety na terenach znajdujących się pod wpływem hinduizmu,zwany "świętą kropką" lub "czerwoną kropką") i.......wygrał talon na lutownicę . 8O.....Nie wiem......Pewnie dlatego że to na targu było.....
dancio-1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dancio-1 » 06.06.2009 22:38

To i Ja dodam swoje trzy grosze,mimo ze to nie moja historia ale miałem w tym własny wkład,a mianowicie mój kolega bardzo pilnie przygotowywał sie do wyjazdu do pracy do Szwecji a że wyjazd miał w krotkim czasie wieć zawiozłem go na prom,i oczywiscie grosza nie wziołem bo kumpel z pierwszej ręki i od serca! Po powrocie oczywiscie zameldował sie o wiele wczesiej bo pogoda była fatalna i roboty mało ale zadzwonił że wpadnie do mnie z suwenirem z wyprawy po wizycie w Tescono ok!. I co niestety nie wpadł bo jakis drań gwizdnoł mu portwel z całą jego zawartością i oczywiście cieżko zarobionymi pieniażkami w kraju trzech koron. A to ku przestrodze wszystkich szczęściaży znajdujacych i niestety okradanych moich Rodaków wyjeżdżajacych z cięzko zapracowanymi pieniążkami na letni wypoczynek!
Pozdrawiam wszystkich i pamiętajcie ! zawsze sie znajdzie amator łatwej kasy! Do zobaczenia w Chorwacji! :wink:
ANITA:)
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ANITA:) » 07.06.2009 09:30

dancio-1 napisał(a):To i Ja dodam swoje trzy grosze,mimo ze to nie moja historia ale miałem w tym własny wkład,a mianowicie mój kolega bardzo pilnie przygotowywał sie do wyjazdu do pracy do Szwecji a że wyjazd miał w krotkim czasie wieć zawiozłem go na prom,i oczywiscie grosza nie wziołem bo kumpel z pierwszej ręki i od serca! Po powrocie oczywiscie zameldował sie o wiele wczesiej bo pogoda była fatalna i roboty mało ale zadzwonił że wpadnie do mnie z suwenirem z wyprawy po wizycie w Tescono ok!. I co niestety nie wpadł bo jakis drań gwizdnoł mu portwel z całą jego zawartością i oczywiście cieżko zarobionymi pieniażkami w kraju trzech koron. A to ku przestrodze wszystkich szczęściaży znajdujacych i niestety okradanych moich Rodaków wyjeżdżajacych z cięzko zapracowanymi pieniążkami na letni wypoczynek!
Pozdrawiam wszystkich i pamiętajcie ! zawsze sie znajdzie amator łatwej kasy! Do zobaczenia w Chorwacji! :wink:

Nasz znajomy też miał "przygodę" szwecką, kiedy to były jeszcze piękne czasy kiedy jeżdziło się do skandynawii na truskawki i mozna było dobrze zarobić. Po takim dobrym truskawkowym sezonie wracał do domu i na pierwszej stacji w Szwecji tankował. Zapłacił za paliwko, połozył portfel na dachu i coś tam jeszcze robił przy aucie. Wsiadł do auta i pojechał, a portfel nieszczęśliwie został. Po kilku kilometrach dopiero się zorientowł co zrobił i niestety płacz był okrutny, bo cały zarobek i ciężka praca w diabły poszła :evil: To się dopiero zapłakać można.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kto znalazł? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone