Leon napisał(a):Metr szescienny wodi w Splicie (woda pitna ) kosztuje 10 kun. Tak zwana kranowa jest zdatna do picia. Chorwacja jest jeden z najbogatszich krajow jezeli chodzi o zrudla wodi pitnej (bez kondiciowania). jezeli jusz to mozecie kupowac gazowana wode.
maciogg napisał(a):Właśnie wróciłem
Jak zimnej by nie kupić po godzinie miała juz koło 25 stopni i trzeba było iść po nową - a tak zimna kranówka + syropik i cały czas zimniutkie picie było.
romanb napisał(a):maciogg napisał(a):Właśnie wróciłem
Jak zimnej by nie kupić po godzinie miała juz koło 25 stopni i trzeba było iść po nową - a tak zimna kranówka + syropik i cały czas zimniutkie picie było.
No maciogg i tutaj przesadziles... w Chorwacji kranowka nie jest zimna tylko letnia i zeby sie nadawala do picia to trzeba ja schlodzic.
Pzdr.
maciogg napisał(a):romanb napisał(a):maciogg napisał(a):Właśnie wróciłem
No maciogg i tutaj przesadziles... w Chorwacji kranowka nie jest zimna tylko letnia i zeby sie nadawala do picia to trzeba ja schlodzic.
Pzdr.
A to ciekawe. Prawie dwa tygodnie w 7 osób piliśmy kranówkę i nikt z nas nie zauważył, że jest letnia a nie zimna.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne