Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje woda?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Filip i Karolinka
Ile kosztuje woda?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Filip i Karolinka » 19.07.2003 21:14

Chcielibysmy sie dowiedzioec ile kosztuje woda mineralna? podobno jest duzo drozsza:(( :( a co z innymi napojami, sokami, cola, drinkami???
Idziol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idziol » 19.07.2003 21:15

Coca-Cola - kosztuje 6-8 zl 2 litry a reszta juz zapomnialem...
Filip i Karolinka
Dzieki

Nieprzeczytany postnapisał(a) Filip i Karolinka » 19.07.2003 21:17

Dzieki:)) :D
grażka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grażka » 19.07.2003 21:28

piwo kosztuje ok 10 kn, w supermarkecie 5- 6 kn
woda wychodziła na nasze ok. 3 zł za litr, soki w sklepie 6 - 7 kn
Grażyna
MariuszLo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MariuszLo » 19.07.2003 22:01

W Getro 1,5 l wody Studena (bardzo dobra) kosztuje mniej niż 4 kuny
monaa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monaa » 21.07.2003 08:09

Woda - 4-5 kn
Coca-Cola - 12-15 kn
na Istrii w porównaniu z Dalmacją troszkę drożej. :wink:
PZDR
Monika
juli
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) juli » 21.07.2003 08:31

Ano w sklepie woda 4-5 kn (bardzo lubię lekko słoną Jamnicę), ale w restauracji 1l = 20 kun :cry: .
tomi_rek
Podróżnik
hmmm....

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomi_rek » 22.07.2003 09:34

Ceny które podajecie są za metr sześcienny?? Ja do popływanie potrzebuje koło 6 metrów sześciennych.. To w sumie całkiem drogo wychodzi.. No tak.. w końcu muszą się zwrocić koszty za podgrzewanie..
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 22.07.2003 11:50

Metr szescienny wodi w Splicie (woda pitna ) kosztuje 10 kun. Tak zwana kranowa jest zdatna do picia. Chorwacja jest jeden z najbogatszich krajow jezeli chodzi o zrudla wodi pitnej (bez kondiciowania). jezeli jusz to mozecie kupowac gazowana wode.
tramp
woda

Nieprzeczytany postnapisał(a) tramp » 29.07.2003 08:59

Oj Leon dałeś się wpuścić w maliny...przecież 1m3 (sześcienny) wody to....1000litrów...hehehehe

Leon napisał(a):Metr szescienny wodi w Splicie (woda pitna ) kosztuje 10 kun. Tak zwana kranowa jest zdatna do picia. Chorwacja jest jeden z najbogatszich krajow jezeli chodzi o zrudla wodi pitnej (bez kondiciowania). jezeli jusz to mozecie kupowac gazowana wode.
krisb
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krisb » 29.07.2003 12:59

Leon! wczoraj wyczytałem w TVN POGODA że macie najnizsze stany rzek w historii, apelują o umiarkowane korzystanie z kranów i prądu, i jesli nie spadnie deszcz to w sierpniu będzie tragedia. A ceny warzyw i owoców wzrosną o 25%. Taki skwar tam macie że serio z wodą są problemy już teraz? (warzywa mnie nie interesuja, kiszoną kapustkę i ogórki wezmę ze sobą :lol: no i pyry :lool: )
maciogg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciogg » 29.07.2003 13:36

Właśnie wróciłem :(

Woda z kranu w Chorwacji jest bardzo dobra do picia. My bylismy pod namiotem i co chwila robilismy sobie zimniutkie picie z kranówki i zakupionych na miejscu syropów. Jest to świetne rozwiazanie jak ktoś nie ma lodówki. Szkoda że wpadliśmy na to dopiero po kilku dniach kupowania w sklepie na kampie coca-coli. Jak zimnej by nie kupić po godzinie miała juz koło 25 stopni i trzeba było iść po nową - a tak zimna kranówka + syropik i cały czas zimniutkie picie było.
romanb
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) romanb » 29.07.2003 23:08

maciogg napisał(a):Właśnie wróciłem :(

Jak zimnej by nie kupić po godzinie miała juz koło 25 stopni i trzeba było iść po nową - a tak zimna kranówka + syropik i cały czas zimniutkie picie było.

No maciogg i tutaj przesadziles... w Chorwacji kranowka nie jest zimna tylko letnia i zeby sie nadawala do picia to trzeba ja schlodzic.
Pzdr. :boss:
maciogg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciogg » 30.07.2003 07:38

romanb napisał(a):

Jak zimnej by nie kupić po godzinie miała juz koło 25 stopni i trzeba było iść po nową - a tak zimna kranówka + syropik i cały czas zimniutkie picie było.

No maciogg i tutaj przesadziles... w Chorwacji kranowka nie jest zimna tylko letnia i zeby sie nadawala do picia to trzeba ja schlodzic.

A to ciekawe. Prawie dwa tygodnie w 7 osób piliśmy kranówkę i nikt z nas nie zauważył, że jest letnia a nie zimna.
juli
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) juli » 30.07.2003 08:17

maciogg napisał(a):
romanb napisał(a):

A to ciekawe. Prawie dwa tygodnie w 7 osób piliśmy kranówkę i nikt z nas nie zauważył, że jest letnia a nie zimna.

No widzisz maciogg jaki mało spostrzegawczy jesteś? Ale wiesz, ja też jestem jakaś malo spostrzegawcza, bo zdarzała mi sie w HR kranówa zimna jak lód. Widać zdawało mi się :wink:
Juli
Następna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone