Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Grecji - dyskusja i komentarze

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
KOMENTARZ MODERACJI
KOMENTARZ MODERACJI:
Wątek wydzielony z tematu "Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze"

piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 17.08.2021 10:56

Tomekszczecin napisał(a):Za te10 tyś. śmiało pojedziemy na all inclusive do Grecji, Turcji czy innej Albanii i podróż nie będzie trwała 20 godzin tylko 2-3.
Jako że jestem po rozeznaniach cen w sezonie, to rzeczywiście pojedziesz za te 10 tys. zł do Turcji czy Grecji, ale na 7 dni, w realu 6 jak dobrze wypadną loty (a godziny masz pewne na 24h przed lotem, a nie to co będzie napisane w ofercie). Za te 10 tys., jak wybierzesz samochód, w Grecji północnej spędzisz 12 dni na miejscu, drogę też pokryje.
histe
Croentuzjasta
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Nieprzeczytany postnapisał(a) histe » 17.08.2021 11:11

Tomekszczecin napisał(a):Nie ma co, ceny w Chorwacji są już europejskie = wysokie. Wydałem w tym roku na trzy osoby około 10000zl. Jest to koszt całkowity pobytu na 9 dni z podróżą, zakwaterowaniem i wyżywieniem. Wstępnie z żonką już zabieramy się za plany na kolejny rok i raczej to nie będzie Chorwacja. Za te10 tyś. śmiało pojedziemy na all inclusive do Grecji, Turcji czy innej Albanii i podróż nie będzie trwała 20 godzin tylko 2-3.

Mi w tym roku po podliczeniu kosztów też wyszło ok 10.tys, ale na 4 osoby i 15 dni - więc wszystko jest względne, miejsce, czas, styl życia....Nie neguje faktu, że jest drożej, ale w stosunku do ostatniego pobytu w 2019r. znaczącej różnicy nie odczułem...
Nie wiem czy w przyszłym roku ponownie Chorwacja, ale 10 tyś. dla 4 osób na 2 tyg. na all inclusive nie wystarczy....
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 17.08.2021 11:15

histe napisał(a):Nie wiem czy w przyszłym roku ponownie Chorwacja, ale 10 tyś. dla 4 osób na 2 tyg. na all inclusive nie wystarczy....
Na all nie wystarczy, ale wystarczy przy samodzielnej organizacji i przy wyjeździe w stylu chorwackim (trochę samemu gotować, trochę knajpy, a jedzenie w Grecji smaczniejsze (wg mnie) i tańsze).
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 17.08.2021 11:29

piekara114 napisał(a):
histe napisał(a):Nie wiem czy w przyszłym roku ponownie Chorwacja, ale 10 tyś. dla 4 osób na 2 tyg. na all inclusive nie wystarczy....
Na all nie wystarczy, ale wystarczy przy samodzielnej organizacji i przy wyjeździe w stylu chorwackim (trochę samemu gotować, trochę knajpy, a jedzenie w Grecji smaczniejsze (wg mnie) i tańsze).

I ile dni w trasie ?
Pivko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pivko » 17.08.2021 11:44

piekara114 napisał(a):
Tomekszczecin napisał(a):Za te10 tyś. śmiało pojedziemy na all inclusive do Grecji, Turcji czy innej Albanii i podróż nie będzie trwała 20 godzin tylko 2-3.
Jako że jestem po rozeznaniach cen w sezonie, to rzeczywiście pojedziesz za te 10 tys. zł do Turcji czy Grecji, ale na 7 dni, w realu 6 jak dobrze wypadną loty (a godziny masz pewne na 24h przed lotem, a nie to co będzie napisane w ofercie). Za te 10 tys., jak wybierzesz samochód, w Grecji północnej spędzisz 12 dni na miejscu, drogę też pokryje.

możesz coś bliżej o tej Grecji podpowiedzieć ? bo w przyszłym roku u nas raczej na pewno zmiana destynacji. Jedziemy z trójką dzieci (4,7,10 lat) i na dzień dobry planuję północną Grecję. może być na PW
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.08.2021 11:55

Proponuję "grekomaniakom" :wink: założyć wątek "Ile kosztuje urlop w Grecji - dyskusja i komentarze"
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 17.08.2021 12:11

SebastianM napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Proponuję "grekomaniakom" :wink: założyć wątek "Ile kosztuje urlop w Grecji - dyskusja i komentarze"

Dokładnie tak. Ja to liczyłem kilka razy. Trzeba jeszcze lubić "skoszarowanie" setek a czasami i ponad tysiąca ludzi w jednym hotelu , ja preferuję jednak indywidualny apartament.

Ale, że w Grecji to indywidualnych apartamentów nie ma?
SebastianM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SebastianM » 17.08.2021 12:42

Oczywiście, że są, ale to była konkluzja do wyjazdów all inclusive z biurem podróżny, jako tańszej alternatywy dla indywidualnych wakacji w Chorwacji.
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 17.08.2021 12:53

Habanero napisał(a):
piekara114 napisał(a):

I ile dni w trasie ?

Jak się dobrze zaplanuje to po kilkunastu godzinach można być na Cykladach :oczko_usmiech:
599
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) 599 » 17.08.2021 12:58

w moim przypadku jeśli nie będzie można nocować
w Serbi to raczej Grecja będzie odłożona,
:cry:
SebastianM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SebastianM » 17.08.2021 13:04

599 napisał(a):w moim przypadku jeśli nie będzie można nocować
w Serbi to raczej Grecja będzie odłożona,
:cry:

Rozumiem, że samochodem planujesz jechać?...Chyba bym nie dał rady, może busem..
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 17.08.2021 13:05

piekara114 napisał(a):

Kiedy jeszcze liczyłam wakacyjne wydatki, to wyjazd na Peloponez w 2018 samolotem dla 4 osób na dwa tygodnie w prywatnych apartamentach i samodzielnie zorganizowany wyniósł mnie właśnie około 10 tyś PLN, łącznie z wypożyczeniem samochodu i podróżami na miejscu. No, może 10500 PLN. :wink: Obawiam się, że w okresie postpandemicznym to może się już nie udać, ale szczerze mówiąc nie wiem ile ta Grecja mogła zdrożeć od tamtej pory?... :roll:
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 17.08.2021 13:10

mysza73 napisał(a):
Habanero napisał(a):
piekara114 napisał(a):

I ile dni w trasie ?

Jak się dobrze zaplanuje to po kilkunastu godzinach można być na Cykladach :oczko_usmiech:

No to nie wiem czy to jest w stylu chorwackim, jak pisała piekara :roll:
Często ludzie jeżdżą z namiotem, pływadłami, rowerami i nie chce im się wyczekiwać na tanie loty.
Rezerwują, pakują graty i cieszą się podróżą do Chorwacji. 1/3 urlopu w samochodzie w drodze do Grecji,
to nie jest to o czym marzę.
Tak przy okazji. Taki przelot dla rodziny czteroosobowej i wynajem samochodu na miejscu na 2 tyg., to jaki koszt?
599
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) 599 » 17.08.2021 13:16

SebastianM napisał(a):Rozumiem, że samochodem planujesz jechać?...Chyba bym nie dał rady, może busem..

no to ile Ty masz km do Cro jak jedziesz ? (chyba że tylko latasz)
w moim przypadku do Cro wychodzi mi blisko 1,5k km
do Sarti miałbym blisko 2k km ,
w sumie różnica nie za wielka,
ale wolałbym w okolice Pargi a to się robi 2,2k km,
gdyby można nocować w Serbi to spoko,
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 17.08.2021 13:24

Habanero napisał(a):Tak przy okazji. Taki przelot dla rodziny czteroosobowej i wynajem samochodu na miejscu na 2 tyg., to jaki koszt?

Z moich dotychcasowych doświadczeć ... co prawda moja rodzina jest 3 osobowa :wink:
Za bilety płacę około 400 euro (około, bo raz płaciłam 380 euro, a raz 420euro)
W tej cenie zawsze jest już bagaż rejestrowany 23kg
Za samochód to różnie, ale na wyspach 30 euro za dzień to raczej minimum, w sezonie ofkors
Choć np na Tinos mieliśmy auto od właścicielki apartmana za 20 euro/dzień (ale to nie było takie prawdziwe wypożyczenie :wink: )
Następna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies