Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
walp
Weteran
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 04.02.2015 15:20

kobrat napisał(a):... a czas jazdy samochodem policzony na godzine (stawka europejska 8,50 Euro/godzina) :)

Niestety, dotyczy tylko tych, którzy śmigają tranzytem via Niemcy. Ale warto przekalkulować, czy aby nie lepiej nadłożyć drogi. :mrgreen:
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 06.02.2015 14:22

ogolnie mysle , ze przy 4 osobowej rodzinie , takie " polowa all in " to 8000 zl na 2 tygodnie . Mysle rowniez , ze jadac raz w roku na wczasy , wrecz trzeba zjesc cos fajnego, innego niz w domu przez caly rok . ( nie wspominajac o odstawieniu gotowania )
IMG_8912.JPG
... mmmm
IMG_8827.JPG
lub mozna tez takie cos :)
IMG_6965.JPG
albo takie he he
marzie
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marzie » 06.02.2015 16:12

Moja była już koleżanka zawsze powtarzała, że trzeba oszczędzać na wakacje nie na wakacjach, :lol:
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 09.02.2015 08:30

marzie napisał(a):Moja była już koleżanka zawsze powtarzała, że trzeba oszczędzać na wakacje nie na wakacjach, :lol:

Nie wszyscy mają z czego oszczędzać a też bardzo chcą Chorwację zobaczyć
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 12.02.2015 22:09

szczerze jak by mnie nie bylo stac , to bym zbieral z 3 lata i pojechalbym odpoczac :)
Roland90
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roland90 » 13.02.2015 10:03

kobrat napisał(a):szczerze jak by mnie nie było stać , to bym zbierał z 3 lata i pojechałbym odpocząć :)

Czyli uważacie ,że lepiej jeździć na wczasy co 4 lata ale na wypasie ni nie wiem co rok a może dwa i bardzo skromnie?
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 13.02.2015 10:04

Roland90 napisał(a):
kobrat napisał(a):szczerze jak by mnie nie było stać , to bym zbierał z 3 lata i pojechałbym odpocząć :)

Czyli uważacie ,że lepiej jeździć na wczasy co 4 lata ale na wypasie ni nie wiem co rok a może dwa i bardzo skromnie?

Ja wręcz przeciwnie, wolę co roku nawet jeśli miałbym je spędzić baaaardzo skromnie :oczko_usmiech:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 13.02.2015 10:20

Ja też bym wolała b. skromnie a częściej. Wystarczy abym miała na dojazd i nocleg oraz na dodatkowe km na miejscu a jedzenie mogę zabrać z PL i nie czuję się z tym gorzej. Nie muszę zajadać w knajpie, nie muszę jeść lodów ani pić piwa czy wina ale muszę się napatrzeć na piękno otoczenia, poleżeć na plaży, pomoczyć się w Jadranie, posłuchać cykad, powąchać aromatów gorącej ziemi wymieszanej z zapachem roślin.
Jak mam to korzystam na tyle ile mnie stać ale gdybym musiała potraktować wyjazd bardzo niskobudżetowo to bym to zrobiła bez żalu :)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 13.02.2015 10:23

dids76 napisał(a):Ja wręcz przeciwnie, wolę co roku nawet jeśli miałbym je spędzić baaaardzo skromnie :oczko_usmiech:

Dokładnie tak. :D
Jeżeli wakacje to dla kogoś głównie żarcie w konobach, mieszkanie w wypasionym apartmanie/hotelu, ect....ect... to sorry gregory, ale nie mam pytań... :roll:

Tym bardziej, że pewnie 80% z tych rokefeleruf, którzy wydają po 12-14 tysi, wpieprza w rzeczywostości słoiki (nomen omen), wylizując zakrętki....
No, ale kwota robi wrażenie i wzbudza respect we wontku.. :mrgreen:
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 13.02.2015 10:33

anakin napisał(a):
dids76 napisał(a):Ja wręcz przeciwnie, wolę co roku nawet jeśli miałbym je spędzić baaaardzo skromnie :oczko_usmiech:

Jeżeli wakacje to dla kogoś głównie żarcie w konobach, mieszkanie w wypasionym apartmanie/hotelu, ect....ect... to sorry gregory, ale nie mam pytań... :roll:

Tym bardziej, że pewnie 80% z tych rokefeleruf, którzy wydają po 12-14 tysi, wpieprza w rzeczywostości słoiki (nomen omen), wylizując zakrętki....

...i tu się zgadzam z tobą w 100% ,ważne żeby tam być :wink:
...jedzenie w konobach i tak odpuszczam po pewnym przeżyciu :lol:
...ale lodów już nie przepuszczę :mrgreen:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 13.02.2015 10:43

anakin napisał(a):

:mrgreen:
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 13.02.2015 11:10

kobrat napisał(a):szczerze jak by mnie nie bylo stac , to bym zbieral z 3 lata i pojechalbym odpoczac :)

omg :roll:
lepiej rzadko ale z rozmachem 8O

na szczęście każdy ma inne potrzeby :)

ja np. lubię jeździć dużo więc musze tanio :mrgreen:

odpoczywam nawet odgrzewając gołąbki ze słoika, czy czyszcząc mule przed namiotem. Na wakacjach lubię wszystko, nawet pranie ręczne czy zmywanie naczyń :mrgreen:
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 13.02.2015 12:15

ita napisał(a):
kobrat napisał(a):szczerze jak by mnie nie bylo stac , to bym zbieral z 3 lata i pojechalbym odpoczac :)

omg :roll:
lepiej rzadko ale z rozmachem 8O

na szczęście każdy ma inne potrzeby :)

ja np. lubię jeździć dużo więc musze tanio :mrgreen:

odpoczywam nawet odgrzewając gołąbki ze słoika, czy czyszcząc mule przed namiotem. Na wakacjach lubię wszystko, nawet pranie ręczne czy zmywanie naczyń :mrgreen:

no to fajnie, pewnie kolezanka sobie jeszcze jakies prace chalupnicze na wczasy bierze :mrgreen: Odnioslem sie w moim poprzednim watku do tego , ze niewyobrazam sobie zabrac mojej rodziny na wczasy zabierajac ze soba ( jak napisal kolega powyzej) 70 Euro/ tydzien. Nigdy nie pozwolilbym moim dzieciom patrzec jak inni sie zajadaja lodami, goframi, kartoflami smazonymi, kukurydza itp bo co, bo tatusia nie stac, to sie dziecko patrz na wakacjach!!!! Jestem ciekawy co zrobi taka rodzina , jak mu np, strzeli pasek rozrzadu np.??? w drodze powrotnej - a w portfelu z 70 Euro zostalo 2 :mrgreen: - konto pewnie puste, bo go nie stac wiecej wydac - i co wtedy ???? , nie mowiac juz o jakiejs chorobie, mandatach itp czy cus. Jechac na wczasy, zeby tylko pojechac i pochwalic sie przed sasiadem , ze sie bylo- to sorry.

Ps. z wpisow wynika , ze jestesmy narodem biednym, ale jak tak popatrzec na samochody na drogach i domy jakie ten biedny narod buduje ( patrz. Opolskie ) - to kraje zachodnie sie chowaja !!!

...no to teraz sie rozpeta burza :mrgreen:
Patroniusz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Patroniusz » 13.02.2015 12:49

Wolałbym co roku żrąc tzw.słoiki niż raz a co 3 lata na tzw bogato.Nie oszukujmy się,ale bogacze to raczej na aptmni do CRO rzadko się porywają...
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 13.02.2015 12:59

kobrat napisał(a):Ps. z wpisow wynika , ze jestesmy narodem biednym, ale jak tak popatrzec na samochody na drogach i domy jakie ten biedny narod buduje ( patrz. Opolskie ) - to kraje zachodnie sie chowaja !!!

To w większości własność banków :mrgreen:

Nie popadajmy w paranoję, te lody i gofry to nie majątek.
Wiadomo sytuacje różne się zdarzają, trzeba mieć zawsze plan awaryjny ale taki plan musi mieć zarówno ten co zamierza wydać kilka jak i ten co kilkanaście tysi.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 369
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone