FUX napisał(a):Iwona75 to poproszę o informacje szczegółowe, bo mnie jakoś Twoje pobieżne liczenie nie przekonuje, zwłaszcza w kontekście tych 16 nocy...
Spowiednik,śledczy czy z US
FUX napisał(a):Iwona75 to poproszę o informacje szczegółowe, bo mnie jakoś Twoje pobieżne liczenie nie przekonuje, zwłaszcza w kontekście tych 16 nocy...
krispinus napisał(a):Lipiec 2011.Dramalj. 7 noclegów, prawie 8 dni. 3 osoby.
Przejazd z winietami ok. 1300 zł. Wsparłem co prawda kwotą 100Euro biednych słowackich policjantów,ale tego nie wliczam do ogólnej sumy , bo nie każdy jest tak wrażliwy na ludzką niedolę i na takie odruchy serca go nie stać.
Pobyt 3x7x13Euro to ok. 1200 zł
Z Polski zabraliśmy z sobą jedzenie i napoje ( różne) za około 700zł
Na miejscu wydaliśmy niecałe 300 Euro- powiedzmy 1200 zł ( w tym zakupy do domu - jakieś pamiątki, dżemy z fig,prośek, rakiję, parę karlovaćko dla znajomych i rodziny )
Razem jakieś 4400zł / 3 osoby -rodzice z 13-letnim synem.
Gdyby nam się 17letnia córka nie zbuntowała i wypełniłaby przestrzeń w samochodzie to średnia była by trochę niższa, a ogólny koszt zamknąłby się kwotą 5000.
Aha. Koszty bez zwiedzania.
Byliśmy w Cro pierwszy raz i z uwagi na małą ilość czasu postanowiliśmy tylko bliżej poznać strefę przybrzeżną tego pięknego kraju. 40 stopni w cieniu pomogło nam skutecznie w rezygnacji ze zwiedzania na rzecz stałej kontroli temperatury wody za pomocą nagrzanych czterech liter.
Zresztą stała potrzeba schładzania organizmu także od środka, wszelkie plany podróży samochodem , z konieczności , odkładała ''na jutro''.
To ''jutro'', mam nadzieję, nastąpi w tym roku. Wybieramy się na dwa tygodnie do Breli i plany są trochę bardziej ambitne.
Na razie na temat przewidywanych kosztów coś się orientuję i ...... dobra lecę na budowę , jeszcze ''trochę'' trza odłożyć.
PETERENZO napisał(a):Raul73 napisał(a):No i w ten sposób koszt 5-6 tys. jest jak najbardziej realny
Na 10 dni jak najbardziej realny, ale na 16 średnio...
jozek75 napisał(a):PETERENZO napisał(a):Raul73 napisał(a):No i w ten sposób koszt 5-6 tys. jest jak najbardziej realny
Następny niedowiarek
FUX napisał(a):jozek75 napisał(a):PETERENZO napisał(a):Raul73 napisał(a):No i w ten sposób koszt 5-6 tys. jest jak najbardziej realny
Następny niedowiarek
Raczej realista...
Zaraz przypominają się widoki z pól namiotowych, gdzie nastolatki żyły o browarze i białym serze...
Ale nad jeziorem na wakacjach były...
I tyle w temacie. Są na forum osoby , których koszty są podobne do naszych , więc jak widać nie fantazjuję .
Iwona75 napisał(a):Gdybyś orientował się w cenach żywności , uwielbiał na śniadanie tosty z miodem lub musli z mlekiem , i wystarczał Ci jeden ciepły posiłek dziennie , wiedziałbyś że jest to realne.
Jeśli komuś to nie wystarcza , musi jadać mięcho , potrzebuje zjeść pół bochenka chleba na śniadanie żeby się najeść ,a obiad jest obowiązkowy , to zgodzę się że w naszej kuchni mógłby głodować .
Każdy ma inne potrzeby.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko