Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
benito5
Croentuzjasta

Postnapisał(a) benito5 » 24.09.2018 11:11

ogorek napisał(a): we wrześniu piękną pogodę w CRO, pustki na plażach, zatoczkach, wodzie, ciepłe morze ... Zapewne inne ceny apartamentów jak w sezonie.

I tym się zgodzę :) , przeciętna wieku na plaży to +50 , oraz (sporadycznie) "młodzi" z małymi dziećmi ..
Mniej "tłumów" i spokojniej.
Pojawia się dużo wolnych apartamentów ..
Obserwacje z początku września 2017 i 2018

Wraz z nadejściem września plaże w Cro zmieniają swoje oblicze :) dla mnie na plus :hut:
wikol
Cromaniak

Postnapisał(a) wikol » 24.09.2018 16:17

Mam znajomego który wydał 5,5k na 13 dni w CRO.
Nic nie widział, nic nie zjadł w konobie, dobrze nie popił, latał kawał nad morze.
Jadał codziennie na śniadanie Berlinki z musztardą, na obiady makarony, a na kolacje kanapki z pasztetem podlaskim.
W sumie był zadowolony. Ale nie ma dzieci a to wiele zmienia.
Jedyny wypas u niego to auto na PB.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.09.2018 16:22

piotrulex napisał(a):
Znam jednak ludzi, którzy jadąc do cro
- nie bywają w w Konobach a w sklepach kupują bardzo podstawowe produkty na które niewiele wydają
- nie płacą za parkingi
- nie płacą na bilety wstępu
- nie płacą na wycieczki statkiem
- nie płacą za wypożyczenia rozmaitych pływadeł

Fajnie, ze znasz siebie bo poza toba taki ktos nie istnieje :D 8) :lol: :roll:
No, jest kilku podobnych ostatnich przerazajacych sknerusow,jak kolega powyzej od berlinek z musztarda :D :) 8) :lol:

Watek jest pozyteczny, ale ktos kto szuka KONKRETNYCH informacji ich szybko nie znajdzie, bo zwyczajnie nie jest w stanie przekopac kilkuset stron

Ktos,kto wie,co w Chorwacji chce robic,chce wiedziec, jakie sa ceny w konobachi w sklepach
Z reszta sobie poradzi :D

Kazda rodzina wie,jaki ma budzet na wakacje
I chodzi o to, zeby swoje mozliwosci finansowe dopasowac do cen w Chorwacji

I zeby SZYBKO znalezc informacje, czy to sie da zrobic 8)

I poza kolega z 5 zerami na koncie przed przecinkiem
prawie nikt nie ma tak tolerancyjnej partnerki,
zeby jej zabronic CALKOWICIE pojscia do konoby czy do sklepu,
( to drugie jesli chce kupic cos poza bardzo podstawowymi produktami :D )

Wiekszosci nie chodzi o szastanie kasa,
ale tez wiekszosci nie chodzi o robienie siary w postaci bycia ostatnim sknerusem 8)
( jak nie ma dzieci, to bylyby to w drugim przypadku na 100 procent ostatnie wczasy z partnerka 8) :wink: )

Wiadomo, samo zycie :roll:
wikol
Cromaniak

Postnapisał(a) wikol » 24.09.2018 17:10

Pisałem o tym wielokrotnie. Facet który nie chce zaprosić chociaż raz swojej partnerki na miłą kolację do konoby jest sknerusem.
Rozmawiałem z wieloma kobietami na ten temat. Owszem można zrobić kolację na tarasie ale to chodzi o coś innego. O gest, i coś innego ale nie zrozumieją tego faceci sknery.
Można w ogóle nigdzie nie chodzić, nic nie zobaczyć..tylko czy chcemy takiego życia ?
piotrulex
Koneser

Postnapisał(a) piotrulex » 24.09.2018 17:34

Strasznie łatwo przychodzi Wam ocenianie innych ludzi

Na dodatek widzicie rzeczy o których autor nawet nie wspomniał

Bez obrazy ale współczuję :(
piekara114
Opiekun działu

Postnapisał(a) piekara114 » 24.09.2018 17:57

wikol napisał(a):Pisałem o tym wielokrotnie. Facet który nie chce zaprosić chociaż raz swojej partnerki na miłą kolację do konoby jest sknerusem.
Rozmawiałem z wieloma kobietami na ten temat. Owszem można zrobić kolację na tarasie ale to chodzi o coś innego. O gest, i coś innego ale nie zrozumieją tego faceci sknery.
Można w ogóle nigdzie nie chodzić, nic nie zobaczyć..tylko czy chcemy takiego życia ?
To masz dookoła siebie jeden typ kobiet, bo ja jakbym miała decydować na co wolę wydać kasę knajpa czy wycieczka, droga wejściówka to knajpa będzie na ostatnim miejscu... nawet w dniu urodzin czy rocznicy ślubu...
wikol
Cromaniak

Postnapisał(a) wikol » 24.09.2018 18:05

Nie kumasz o co chodzi. Wycieczka wycieczką ale niespodzianka i zaproszenie na wieczorną kolację. I nie pisz ze lepiej samemu ugotować w pokoju ...Kobiety lubią niespodzianki.
simonka
Odkrywca

Postnapisał(a) simonka » 24.09.2018 18:14

a najfajniejszą niespodzianką jest [b]nie gotowanie[/b] lub [b]nie sprzątanie[/b] po gotowaniu innych :lol: Faceci zapraszajcie nas na pyszne jedzonko i napitek!! :smo:
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Postnapisał(a) Habanero » 24.09.2018 18:21

wikol napisał(a):Mam znajomego który wydał 5,5k na 13 dni w CRO.
Nic nie widział, nic nie zjadł w konobie, dobrze nie popił, latał kawał nad morze.
Jadał codziennie na śniadanie Berlinki z musztardą, na obiady makarony, a na kolacje kanapki z pasztetem podlaskim.
W sumie był zadowolony. Ale nie ma dzieci a to wiele zmienia.
Jedyny wypas u niego to auto na PB.

Następnym razem pomóż mu i pokaż co mógłby zobaczyć i zjeść za 5,5 tysia :mrgreen:

http://tosieoplaca.pl/ceny-chorwacji-20 ... -atrakcje/
boboo
Koneser

Postnapisał(a) boboo » 24.09.2018 18:30

piekara114 napisał(a):(...) bo ja jakbym miała decydować na co wolę wydać kasę (...)
wikol napisał(a):Nie kumasz o co chodzi (...) Kobiety lubią niespodzianki.

No i widzisz piekara, wikol wie lepiej co lubisz i czego nie kumasz będąc kobietą.
simonka
Odkrywca

Postnapisał(a) simonka » 24.09.2018 18:48

boboo, Piekara nie napisała, że nie lubi, napisała co by wybrała gdyby musiała wybierać. Wszyscy jesteśmy inni, jedni wolą więcej spędzać czasu w konobach, a inni pochłaniać widoki przegryzając szybką kanapką. I każdy robi to co lubi, i na ile w danym momencie go stać. Kiedyś wydawaliśmy w Chorwacji (2+1, 2 tyg.) 6 tys, a teraz pewnie koło 12 tys. Kiedyś rzadko bywaliśmy w konobach, teraz dużo częściej. Takie życie...
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 24.09.2018 19:09

wikol napisał(a):Nie kumasz o co chodzi. Wycieczka wycieczką ale niespodzianka i zaproszenie na wieczorną kolację. I nie pisz ze lepiej samemu ugotować w pokoju ...Kobiety lubią niespodzianki.

Moja nie lubi
Wiesz dlaczego ?
Bo mając wspólną kasę, zapraszając ją wydałbym z automatu z jej kieszeni.... :mrgreen:
simonka
Odkrywca

Postnapisał(a) simonka » 24.09.2018 19:19

Moje spostrzeżenie dotyczące kosztów utrzymania w Chorwacji: najtaniej wychodzą wyjazdy w dużej grupie znajomych ( np. 3 rodziny), we wspólnym domu z wielkim wspólnym tarasem :), na totalnym zadupi, przy samej wodzie.I nie mówimy tu o willach, bardziej o robinsonadach. Całe dnie i wieczory spędza się na tarasie i w wodzie (spacery, pływanie, snurkowanie, wędkowanie, grilowanie itp)- ciągle coś się dziej, jest wesoło i nikomu nie chce się iść do żadnej konoby :) Co trzy-cztery dni wycieczka połączona z zakupami, do okolicznych atrakcji turystycznych, +żarełko (lub nie). Wiem, nie każdy może to lubić :)
piekara114
Opiekun działu

Postnapisał(a) piekara114 » 24.09.2018 19:39

wikol napisał(a):Nie kumasz o co chodzi. Wycieczka wycieczką ale niespodzianka i zaproszenie na wieczorną kolację. I nie pisz ze lepiej samemu ugotować w pokoju ...Kobiety lubią niespodzianki.
Dla mnie, Kobiety, niespodzianką będzie wycieczka, knajpa nie koniecznie.... Są różne kobiety, niektóre lubią świecidełka, inne wrażenia, które w przyszłości będą pięknymi wspominaniami...

boboo napisał(a):No i widzisz piekara, wikol wie lepiej co lubisz i czego nie kumasz będąc kobietą.
:mrgreen: :mrgreen: Ma wokóło siebie tylko jeden typ kobiet, nie zna innych, szkoda, bo wiele traci...

simonka napisał(a):boboo, Piekara nie napisała, że nie lubi, napisała co by wybrała gdyby musiała wybierać.
Bobo dobrze zrozumiał.... Nie, gdy muszę, ale wolę - to zawsze wybiorę i zawsze na pierwszym miejscu będzie zwiedzanie, poznawanie, doznawanie, knajpy u mnie są na samym końcu....

simonka napisał(a):Moje spostrzeżenie dotyczące kosztów utrzymania w Chorwacji: najtaniej wychodzą wyjazdy w dużej grupie znajomych ( np. 3 rodziny), we wspólnym domu z wielkim wspólnym tarasem :), na totalnym zadupi, przy samej wodzie.(....) Wiem, nie każdy może to lubić :)
Ograniczona możliwość ruszenia się w każdym momencie, brak możliwości długiego wieczornego spacerowanie to nie dla mnie... podobnie jak wyjazd dużą grupą...
simonka
Odkrywca

Postnapisał(a) simonka » 24.09.2018 20:06

szacun Piekara za wnikliwą analizę -D
Dodam tylko w obronie "zadupii", że kto chce to oczywiście spaceruje, biega, pływa pontonem lub kajakiem, gra w gry,czyta, snurkuje lub nurkuje (także w nocy z latarką- polecam!!!) - to dla niektórych są wrażenia, które będzie wspominali... A i nocne powroty z konoby ze śpiewem na ustach też się zdarzają :lol: (zazwyczaj z sąsiedniej zatoki lub dalej) RÓBTA CO CHCETA!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 638
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies