Rafi70 napisał(a):Drobno skrojony czosnek , zalany oliwą lekko podsmażamy na patelni, (...) najlepiej parmezan i posypujemy
---wiolek_lp napisał(a):jeszcze obowiązkowo podsmażona habanero i piripiri, jak nie wypala gęby to znaczy, że za mało dodałam
Konia z rzędem temu, kto w tej "kakofonii" czosnku i chili odróżni Lubellę od Barilli czy innej Pastanibigredone napisał(a):W takiej potrawie najważniejsza jest jakość makaronu. Lubella itp. nie będą pasować
piotrulex napisał(a):
Dzieciak to jaki dla Ciebie wiek?
Jak nasz była mała to zero coli i chipsów. We frytkach z ziemniaków, które robimy sami, gazowanej wodzie z cukrem i odrobina barwnika czy żelkach wielkiego zła nie widzę
Teraz też dziecko ale już większe. Chipsy zje może 1 paczkę w miesiącu, podobnie z Colą a jak jest bardzo grzeczna to nawet i zupkę chińską jej pozwolę zjeść
Zwykle jednak takie "psie żarcie" pozwalamy wcinać na wakacjach, więc tym bardziej na nie czeka z utęsknieniem
Marsallah napisał(a):Potrawy jednogarnkowe są debest! Wybieramy się z rodzinką na łikent na wieś i jutro w planach kociołek (wyłożony wewnątrz liśćmi kapusty, z zawartością gł. warzywną, z niewielkim udziałem mięsiwa) na żarze z ogniska
Naprawdę obrzydliwe rzeczy jecieW tym zestawieniu moja "najbardziej obrzydliwa potrawa (dawna, bo ostatnio staram się ograniczać cukry, no i nie żreć żółtego sera) to kanapka z serem żółtym i dżemem (obowiązkowo "czerwonym" - najlepiej truskawkowym). Dla mnie to normalna kanapka, ale dziwnie się patrzyli co poniektórzy.
piotrulex napisał(a):Od około 10 lat we własnym domu
Czy ty masz jakiś problem "osiągnięciowo-finansowo-prestiżowy"?wikol napisał(a):(...) i nabycie własnego domu z działką nie jest jakimś szczególnym osiągnięciem (...)
wikol napisał(a):piotrulex napisał(a):Od około 10 lat we własnym domu
Ciesze się że masz dom itd.
Tylko zauważ że rejon z którego pochodzisz jest bardzo tania ziemia i nabycie własnego domu z działką nie jest jakimś szczególnym osiągnięciem. Zapraszam pod Wawę gdzie cena za m2 działki zaczyna się od 1200zł/m2 ...w Izabelinie czy Babicach cena osiąga 2000zł/m2.
Mieszkania nowe po 8500zł/m2
boboo napisał(a):Czy ty masz jakiś problem "osiągnięciowo-finansowo-prestiżowy"?wikol napisał(a):(...) i nabycie własnego domu z działką nie jest jakimś szczególnym osiągnięciem (...)
Odnoszę wrażenie, że kolega Piotrulex mimochodem wspomniał o własnym domu, dzięki któremu może robić rzeczy, których by nie robił mając zwykłe mieszkanie.
A że przy okazji oszczędza?
Też oszczędzam.
Przedtem 75-metrowe mieszkanie kosztowało mnie 600 € miesięcznie.
Teraz dom 175 metrów plus paręset metrów gruntu kosztuje mnie zaledwie 300 €.
A ile więcej mogę... hohoho.
piotrulex napisał(a):wikol napisał(a):piotrulex napisał(a):Od około 10 lat we własnym domu
Tylko zauważ że rejon z którego pochodzisz jest bardzo tania ziemia i nabycie własnego domu z działką nie jest jakimś szczególnym osiągnięciem. Zapraszam pod Wawę gdzie cena za m2 działki zaczyna się od 1200zł/m2 ...w Izabelinie czy Babicach cena osiąga 2000zł/m2.
nenek napisał(a):piotrulex napisał(a):wikol napisał(a):piotrulex napisał(a):Od około 10 lat we własnym domu
Zapraszam do Truskawia to 2 km dalej za Izabelinem 300 zł m2 po co przepłacac.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko