Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.09.2018 18:42

Ooo, widzę wieje grzybopatentami :mrgreen: Patrząc czasem na chalturę o nazwie Kuchenne Rewolucje (są akurat w Rybniku...), to mnie nie zdziwi nic.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.09.2018 18:47

bigredone napisał(a):Może jakiś nowy wątek o tym jak gotować po dziadowsku ? ;)

"polska carbonara", "oliwa do boczku" - błagam !

pomysl-na-obiadek-w-chorwacji-t10800-2310.html
:smo:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.09.2018 18:51

Noo, Grzegorz Ćwik prezentował nieco wyższą półkę jedzeniową niż "polska carbonara" :) Stary wątek, szkoda, że nie aktualizowany.
Temcza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Temcza » 12.09.2018 19:18

Ważne ,żeby wakacje były udane ;) jeden lubi oliwę z boczkiem inny słoiki itd każdemu według potrzeb bo na końcu ma być fun.
Ja w 1996 we wrześniu pojechałem podczepiony z 50 czy 100 marek na kemping i był fun ( w busie brakowało ziemniaków ) . Później było Valadiso chyba 2000 rok .....od 2008 już rodzinnie zawsze po sezonie ,tylko kampingi a może jeden :) i budżet od 5 tys,do 8 tys za 14-15 dni namiot vacasnsolei lub domki .W tym roku pierwszy raz po 2 letniej przerwie pojechałem w sezonie na 10 dni , kamping Mareda domki całość 15200 w tym noclegi 9200 (jak wcześniej pisałem masakra ale wypoczywam tylko na kampingu i nie latam) skład 2+2 (13/15).Śniadania w domku a obiady i kolacje w restauracjach .......i za każdym razem był fun. Cena nie gra żadnej roli liczy się pozytywne nastawienie i zadowolenie z urlopu. A dzięki społeczności Cro nabrałem dużo dystansu , pozytywnej energii
i bardzo pomogło mi to w chorobie z którą się zmagałem od 2015 ale 2019 znowu Cro i też dzięki WAM.Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.09.2018 19:33

Ważne ,żeby wakacje były udane ;) jeden lubi oliwę z boczkiem inny słoiki itd każdemu według potrzeb bo na końcu ma być fun.

Oczywiście. Ale jak widzę,że : "zrobiłem chłopską michę z proszku winiar i rodzina się ze smakiem zajadała bo taki jestem dobry kucharz" to mi się jakoś tak robi niezbyt dobrze :)
Ale w sumie to nie forum kulinarne :)
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 12.09.2018 20:12

sito_zabrze napisał(a):Szybkie i proste danie, jemy je nie tylko na wyjazdach ale takze w domu.

Kupujemy gruby makaron ( muszelki świderki itp ) , kawałek boczku, jajka.

Boczek kroimy w kostke. Podsmażamy tak zeby puścił soki i nie był twardy. Obok w garze gotujemy makaron. Odcedzamy makaron zostawiając go w garnku. Wrzucamy do niego boczek razem z puszczonymi sokami. Mieszamy. Dajemy mały ogień. Wbijamy jajka. Mieszamy i czekamy az się zetną ciągle mieszając. Smacznego :sm:

Wystarczy zamienić boczek na szynkę i mamy bardzo popularne danie z niemieckich restauracji, czyli Schinkennudeln ...
643263-960x720-eier-schinkennudeln.jpg
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.09.2018 20:20

Wystarczy zmienić szynkę na twaróg :wink:

Obrazek

i tani obiadek na piątek. :lol: :P
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 12.09.2018 20:29

Lepszy Chłopski Garnek z Winiar raz na jakiś czas niż gotowe pulpety w sosie pomidorowym czy fasolka po bretońsku.
Widziałem Polaków. Mieli zgrzewkę gotowej fasolki i zgrzewkę gotowych pulpetów. Szkoda że trują tym dzieci.

Ludzie dają dzieciakom cole, frytki, chipsy, żelki, farbowane oranżady. Przy tym Chłopski Garnek to samo zdrowie. I tanio.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.09.2018 20:34

Janusz Bajcer napisał(a):Wystarczy zmienić szynkę na twaróg :wink:

Obrazek

Zaszalejmy i dodajmy do makaronu zamiast sera majonez. Pychota :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.09.2018 20:35

wikol napisał(a):Widziałem Polaków. Mieli zgrzewkę gotowej fasolki i zgrzewkę gotowych pulpetów. Szkoda że trują tym dzieci.

O tym co widziałeś pisałeś już 8 września :wink: (str.620)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.09.2018 20:37

wikol napisał(a):Lepszy Chłopski Garnek z Winiar raz na jakiś czas niż gotowe pulpety w sosie pomidorowym czy fasolka po bretońsku.
Widziałem Polaków. Mieli zgrzewkę gotowej fasolki i zgrzewkę gotowych pulpetów. Szkoda że trują tym dzieci.

Ludzie dają dzieciakom cole, frytki, chipsy, żelki, farbowane oranżady. Przy tym Chłopski Garnek to samo zdrowie. I tanio.

Serio ? :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.09.2018 20:37

bigredone napisał(a):Zaszalejmy i dodajmy do makaronu zamiast sera majonez. Pychota :)

Kwestia smaku ... :wink:
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 12.09.2018 20:41

Janusz Bajcer napisał(a):Wystarczy zmienić szynkę na twaróg :wink:

Obrazek

I poza piątkiem, połączyć ze skwarkami (nie za mocno spieczone) z mięsnego, podsmażonego boczku (parzonego i wędzonego) i przyprawić świeżo mielonym, grubszym pieprzem :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.09.2018 20:58

Oki, spadam z wątku, bo zaczyna cuchnąć :)
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 12.09.2018 21:16

bigredone napisał(a):Oki, spadam z wątku, bo zaczyna cuchnąć :)
...i jęzor wisi do kolan :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 623
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone