Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.09.2018 18:42

Ooo, widzę wieje grzybopatentami :mrgreen: Patrząc czasem na chalturę o nazwie Kuchenne Rewolucje (są akurat w Rybniku...), to mnie nie zdziwi nic.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.09.2018 18:47

bigredone napisał(a):Może jakiś nowy wątek o tym jak gotować po dziadowsku ? ;)

"polska carbonara", "oliwa do boczku" - błagam !

pomysl-na-obiadek-w-chorwacji-t10800-2310.html
:smo:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.09.2018 18:51

Noo, Grzegorz Ćwik prezentował nieco wyższą półkę jedzeniową niż "polska carbonara" :) Stary wątek, szkoda, że nie aktualizowany.
Temcza
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Temcza » 12.09.2018 19:18

Ważne ,żeby wakacje były udane ;) jeden lubi oliwę z boczkiem inny słoiki itd każdemu według potrzeb bo na końcu ma być fun.
Ja w 1996 we wrześniu pojechałem podczepiony z 50 czy 100 marek na kemping i był fun ( w busie brakowało ziemniaków ) . Później było Valadiso chyba 2000 rok .....od 2008 już rodzinnie zawsze po sezonie ,tylko kampingi a może jeden :) i budżet od 5 tys,do 8 tys za 14-15 dni namiot vacasnsolei lub domki .W tym roku pierwszy raz po 2 letniej przerwie pojechałem w sezonie na 10 dni , kamping Mareda domki całość 15200 w tym noclegi 9200 (jak wcześniej pisałem masakra ale wypoczywam tylko na kampingu i nie latam) skład 2+2 (13/15).Śniadania w domku a obiady i kolacje w restauracjach .......i za każdym razem był fun. Cena nie gra żadnej roli liczy się pozytywne nastawienie i zadowolenie z urlopu. A dzięki społeczności Cro nabrałem dużo dystansu , pozytywnej energii
i bardzo pomogło mi to w chorobie z którą się zmagałem od 2015 ale 2019 znowu Cro i też dzięki WAM.Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.09.2018 19:33

Ważne ,żeby wakacje były udane ;) jeden lubi oliwę z boczkiem inny słoiki itd każdemu według potrzeb bo na końcu ma być fun.

Oczywiście. Ale jak widzę,że : "zrobiłem chłopską michę z proszku winiar i rodzina się ze smakiem zajadała bo taki jestem dobry kucharz" to mi się jakoś tak robi niezbyt dobrze :)
Ale w sumie to nie forum kulinarne :)
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Postnapisał(a) Habanero » 12.09.2018 20:12

sito_zabrze napisał(a):Szybkie i proste danie, jemy je nie tylko na wyjazdach ale takze w domu.

Kupujemy gruby makaron ( muszelki świderki itp ) , kawałek boczku, jajka.

Boczek kroimy w kostke. Podsmażamy tak zeby puścił soki i nie był twardy. Obok w garze gotujemy makaron. Odcedzamy makaron zostawiając go w garnku. Wrzucamy do niego boczek razem z puszczonymi sokami. Mieszamy. Dajemy mały ogień. Wbijamy jajka. Mieszamy i czekamy az się zetną ciągle mieszając. Smacznego :sm:

Wystarczy zamienić boczek na szynkę i mamy bardzo popularne danie z niemieckich restauracji, czyli Schinkennudeln ...
643263-960x720-eier-schinkennudeln.jpg
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.09.2018 20:20

Wystarczy zmienić szynkę na twaróg :wink:

Obrazek

i tani obiadek na piątek. :lol: :P
wikol
Cromaniak

Postnapisał(a) wikol » 12.09.2018 20:29

Lepszy Chłopski Garnek z Winiar raz na jakiś czas niż gotowe pulpety w sosie pomidorowym czy fasolka po bretońsku.
Widziałem Polaków. Mieli zgrzewkę gotowej fasolki i zgrzewkę gotowych pulpetów. Szkoda że trują tym dzieci.

Ludzie dają dzieciakom cole, frytki, chipsy, żelki, farbowane oranżady. Przy tym Chłopski Garnek to samo zdrowie. I tanio.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.09.2018 20:34

Janusz Bajcer napisał(a):Wystarczy zmienić szynkę na twaróg :wink:

Obrazek

Zaszalejmy i dodajmy do makaronu zamiast sera majonez. Pychota :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.09.2018 20:35

wikol napisał(a):Widziałem Polaków. Mieli zgrzewkę gotowej fasolki i zgrzewkę gotowych pulpetów. Szkoda że trują tym dzieci.

O tym co widziałeś pisałeś już 8 września :wink: (str.620)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.09.2018 20:37

wikol napisał(a):Lepszy Chłopski Garnek z Winiar raz na jakiś czas niż gotowe pulpety w sosie pomidorowym czy fasolka po bretońsku.
Widziałem Polaków. Mieli zgrzewkę gotowej fasolki i zgrzewkę gotowych pulpetów. Szkoda że trują tym dzieci.

Ludzie dają dzieciakom cole, frytki, chipsy, żelki, farbowane oranżady. Przy tym Chłopski Garnek to samo zdrowie. I tanio.

Serio ? :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.09.2018 20:37

bigredone napisał(a):Zaszalejmy i dodajmy do makaronu zamiast sera majonez. Pychota :)

Kwestia smaku ... :wink:
endryu
Cromaniak

Postnapisał(a) endryu » 12.09.2018 20:41

Janusz Bajcer napisał(a):Wystarczy zmienić szynkę na twaróg :wink:

Obrazek

I poza piątkiem, połączyć ze skwarkami (nie za mocno spieczone) z mięsnego, podsmażonego boczku (parzonego i wędzonego) i przyprawić świeżo mielonym, grubszym pieprzem :D
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.09.2018 20:58

Oki, spadam z wątku, bo zaczyna cuchnąć :)
endryu
Cromaniak

Postnapisał(a) endryu » 12.09.2018 21:16

bigredone napisał(a):Oki, spadam z wątku, bo zaczyna cuchnąć :)
...i jęzor wisi do kolan :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 623
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies