Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
CzechuXX
Croentuzjasta

Postnapisał(a) CzechuXX » 11.09.2018 11:51

te kiero napisał(a):
CzechuXX napisał(a):No nie wiem czy tym się najedzą dwie standardowe osoby. Przedwczoraj zamówiłem z żoną zestaw dla dwóch osób który wydaje mi się większy i wyszedłem głodny. Niby było nas trzech ale córka trzyletnia zjada tylko pół rybki.

https://images92.fotosik.pl/33/ff348d0cd9598f07med.jpg

Jaka cena za to - przepraszam za wyrażenie kartoflisko - bo mz frytki i ziemniaczki stanowiły tu większość, nie piszę, że nie były smaczne.

U nas na korzyść konob - choć zwykle wychodzą znacznie drożej niż w app i można się rozczarować jedzeniem - przemawia ich atmosfera i piwo toceno, które smakuje mi o wiele bardziej niż w app nawet jak wleję do kufla.
Dlatego od pewnego czasu jemy pół na pół, konoby i app; dzięki temu koszty nie wychodzą jakieś kosmicznie duże.

260 kun. Restauracja Dalmacija w Duce. Było dobre bardzo świeże. No ale jak się zostawia 200zł w restauracji to człowiek chce być najedzony ;)
kadetdudi
Cromaniak

Postnapisał(a) kadetdudi » 11.09.2018 14:09

Igrane. Cevapici (5 szt.) w bułce 30 kun, frytki 15 kun, pizza 45 kun.
Chleb w Studenacu od 6,99.
Coca-Cola 2l w Konzumie 11,99 kuny.
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 11.09.2018 18:42

Dzisiaj w Makarskim Kaufie bylo Karlovacko flaszkowe po 5.99 :mrgreen: Kupiliśmy więcej :oczko_usmiech:

Aśka sobie kupiła Prosek na wieczorne posiedzenie. 50 kun za 0.7L

Kupiliśmy sobie tez do domu zapas koncentratu pomidorowego Podravka w tubie jak pasta do zębów. 250 kun za 25 sztuk :oczko_usmiech: To bedzie chyba jedyna pamiątka z wakacji nie licząc moich klapków do wody i stroju kąpielowego mojej pięknej :mrgreen:
krakuscity
Koneser

Postnapisał(a) krakuscity » 12.09.2018 12:08

Jak ktoś na urlopie nie chce gotować a od czasu do czasu tanio zjeść to polecam tego rodzaju knajpki z tzw. obiadem dnia. Porcje są w sam raz i smaczne. Za picie trzeba sobie zapłacić , ceny np. Karlovacko 0,5l z beczki = 17 kun.
Koszt obiadu 42 kuny, ale tylko do 17-tej.
Załączniki:
menu.jpg
Tygodniowe menu
piotrulex
Koneser

Postnapisał(a) piotrulex » 12.09.2018 13:25

krakuscity napisał(a):Jak ktoś na urlopie nie chce gotować a od czasu do czasu tanio zjeść to polecam tego rodzaju knajpki z tzw. obiadem dnia. Porcje są w sam raz i smaczne. Za picie trzeba sobie zapłacić , ceny np. Karlovacko 0,5l z beczki = 17 kun.
Koszt obiadu 42 kuny, ale tylko do 17-tej.

To bardzo dobra opcja. My też to lubimy z jeszcze innego powodu niż tylko cena. Bierzemy danie dnia i nie musimy się zastanawiać co zjeść dziś na obiad. Z zasady jemy wszystko byle by było smaczne.
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 12.09.2018 13:32

W Makarskiej jedna pizzeria od 3 dni ma promocje

All Pizza 37 kun :mrgreen:

Ludzi opór
Trajgul
Cromaniak

Postnapisał(a) Trajgul » 12.09.2018 13:54

piotrulex napisał(a):Z zasady jemy wszystko byle by było smaczne.

Jesz wszystko, śpisz pod namiotem, nie bierzesz kredytów, żonę i teściową masz wspaniałą.

Zazdroszczę oraz szczerze gratuluję ;).
Tayla
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Tayla » 12.09.2018 15:39

Trajgul napisał(a):
piotrulex napisał(a):Z zasady jemy wszystko byle by było smaczne.

Jesz wszystko, śpisz pod namiotem, nie bierzesz kredytów, żonę i teściową masz wspaniałą.

Zazdroszczę oraz szczerze gratuluję ;).

bez riposty się nie obejdzie :)
wikol
Cromaniak

Postnapisał(a) wikol » 12.09.2018 16:19

Jak ktoś chce tanio, dobrze i sycąco to wspomniany wcześniej Chłopski Garnek jest bardzo dobrą opcją. Syte jak leczo, proste w przygotowaniu. Na urlop jak znalazł.
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 12.09.2018 16:33

Szybkie i proste danie, jemy je nie tylko na wyjazdach ale takze w domu.

Kupujemy gruby makaron ( muszelki świderki itp ) , kawałek boczku, jajka.

Boczek kroimy w kostke. Podsmażamy tak zeby puścił soki i nie był twardy. Obok w garze gotujemy makaron. Odcedzamy makaron zostawiając go w garnku. Wrzucamy do niego boczek razem z puszczonymi sokami. Mieszamy. Dajemy mały ogień. Wbijamy jajka. Mieszamy i czekamy az się zetną ciągle mieszając. Smacznego :sm:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.09.2018 16:39

sito_zabrze napisał(a):Kupujemy gruby makaron ( muszelki świderki itp ) , kawałek boczku, jajka.

Ile makaronu :?:
Ile boczku :?:
Ile jajek :?:

Przyznam, że nigdy nie jadłem jajecznicy z makaronem ... :oczko_usmiech:
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 12.09.2018 16:50

Janusz Bajcer napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):Kupujemy gruby makaron ( muszelki świderki itp ) , kawałek boczku, jajka.

Nie wiem ilu was będzie :P

My kupujemy makaron 0.5kg
Boczek 0.25 kg
Jajek dajemy 6

Mozna zmieniać proporcje wg wlasnych upodobań

Teraz w Cro zagryzałem to Ajvarem :hearts:
jedrula
Croentuzjasta

Postnapisał(a) jedrula » 12.09.2018 17:28

Janusz Bajcer napisał(a):

Mozna to nazwac polska wersja "spageti carbonara"
Proste, szybkie w przygotowaniu, smaczne i tresciwe.
Jak boczek malo sie wytopil lub nie byl za tlusty to polac mozna oliwa z oliwek.
Ja dodatkowo zagryzalem swieza papryka :-)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.09.2018 18:26

Może jakiś nowy wątek o tym jak gotować po dziadowsku ? ;)

"polska carbonara", "oliwa do boczku" - błagam !
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.09.2018 18:32

bigredone napisał(a):Może jakiś nowy wątek o tym jak gotować po dziadowsku ? ;)

"polska carbonara", "oliwa do boczku" - błagam !

Jak komu smakuje,czemu nie :roll:

Ale wielu na widok potrawy skladajcej sie ze swiderek, jajek i boczku oraz surowej papryki, to wszystko zalane oliwa,

zrobi sie niedobrze 8)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 622
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies