Flayszakal napisał(a):te kiero, i co to oznacza?
że mnie urlop kosztuje więcej niż Ciebie

podobną kwotę w przeliczeniu na złotówki wydałem w czwartek w PL, najadłem się, ale jednak wolałbym opcję w Omisiu

Flayszakal napisał(a):te kiero, i co to oznacza?
Eger napisał(a):SingSing74 napisał(a):Przykłady niedrogich, bardzo dobrych dań zrobionych własnoręcznie:
Gulasz z Ryżem i golonka z dodatkami. Jedno i drugie z napojami nie wyszło więcej niż 20 zł na osobę, gdzie połowa to właśnie napoje kupione na miejscu.
Golonka wyglada bardzo malo apetycznie i trudno sie domyslic, ze to golonka![]()
Przypomina upieczony but
GulaszGdzie sos
Bardziej przypomina suchy kebab
Tez bardzo malo apaetyczne
Flayszakal napisał(a):No to niech będzie że "standardowe" dwie jednostki ludzkie się tym najedzą
A co do cen w porównaniu z polskimi to pełna zgoda.
W ogóle odnoszę wrażenie, że czasem ludziom się wydaje, że w Chorwacji ma być taniej, bo oni tak chcą
Eger napisał(a):Owoce morza to nie moja bajka![]()
Nie zamawiam
Nigdy![]()
Ale gulasz bez sosu to nie gulasz![]()
A spieczona golonka nie smakuje![]()
Poza tym zdjecia sie nie udalyTo bez dyskusji
CzechuXX napisał(a):No nie wiem czy tym się najedzą dwie standardowe osoby. Przedwczoraj zamówiłem z żoną zestaw dla dwóch osób który wydaje mi się większy i wyszedłem głodny. Niby było nas trzech ale córka trzyletnia zjada tylko pół rybki.
https://images92.fotosik.pl/33/ff348d0cd9598f07med.jpg
wikol napisał(a):SingSing74 napisał(a):Polecam jeszcze "Chłopski garnek" z Winiar, ale to wcale nie wygląda, za to jak smakuje
Ciekawa propozycja. Tanie składniki. Można spokojnie zrobić na dwa dni.
Na pewno kiełbasa nie z Lidla. Musi być dobra jakościowo.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko