Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bidek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bidek » 13.02.2012 17:37

w erze....
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 13.02.2012 18:22

Klima i parasole na początku kwietnia są przydatne ?
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 13.02.2012 18:46

Klima nie. Parasole pewnie tak :lol:.

Bez urazy, życzę oczywiście świetnej pogody.
Kasia_P
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasia_P » 13.02.2012 21:07

My mamy budżet +/- 6000 zł na 11 dni 2 dorosłych +dziecko... musi wystarczyć ;)
rega2
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) rega2 » 13.02.2012 21:41

Jeżeli musi to wystarczy. Prawda taka, że można wydać 6000zł na rodzinę 2 +1 jak i 50000 tys. :) Nam podobna kwota no trochę większa wystarczyła na pobyt w Mali Losnij w dobrym położeniu, niedaleko zatoki Valderalke z widokiem na morze w dobrym apartamencie 14 dni z własnym dojazdem. Ach dziecko już dorosłe i jeszcze pies :) Wiele zależy od Was. My nie wydawaliśmy przesadnie, ale nam też nie brakowało przynajmniej my tak uważamy. Lody, wycieczki samochodowe, market, owoce, plaża, pizza w Veli Losnij (u "mama leone" kto był ten wie o co chodzi), spacery, pogoda, pluskanie, nocne wypady do centrum :))) Było po prostu fajnie. Zdaję sobie sprawę, że można jacht wynająć, chodzić po knajpach i mieszkać w hotelu za dobę 200euro, ale nas to nie cieszy. Spędzajcie czas jak lubicie, a jak Wam na to pieniążków starcza to wspaniale. Liczą się ludzie i atmosfera, za pieniądze to często trudno kupić. Byłem z rodziną w Juracie parę lat temu koszt xxxxx i wcale nie było lepiej niż za te 6000zł. Jak lubicie być razem, pogotować, iść do marketu, słuchać szum fal to nie ma potrzeby wydać ... . Tańszy wyjazd to też przemyślana rezerwacja apartamentu, opracowanie wstępnego planu pobytu na co się nastawiacie i jak to zrealizujecie :D Udanego wypoczynku, bo i na tą sumę wielu polaków nie stać więc nie droczyć się, że mało. Bo można mieć dużo a i mało wydać i odwrotnie spłacając latami.
Ostatnio edytowano 13.02.2012 21:50 przez rega2, łącznie edytowano 1 raz
Kasia_P
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasia_P » 13.02.2012 21:50

Nie, no jasne ;)

Chciałabym przede wszystkim jak najmniej gotować, przejechać się do Trogiru i Dubrownika (W 2007 byliśmy z mężem na wyjeździe pobytowo - objazdowym w Cro i teraz chcemy sobie odświeżyć to i owo ;) ) no może Split jeszcze?...

Generalnie ap nie jest tani - ale taki nam odpowiadał i już ;) Na benzynie nie da się zaoszczędzić...

Ale więcej nie mam zamiaru wydać :D
rega2
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) rega2 » 13.02.2012 22:01

Piękny Trogir, Split, Dubrownik. Można zobaczyć Kasztel, park Krka, Plitwickie Jeziora, plaża kilka razy i okolica. Na więcej nie starczy czasu jak na jeden wypad.
Ostatnio edytowano 13.02.2012 22:04 przez rega2, łącznie edytowano 1 raz
rega2
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) rega2 » 13.02.2012 22:02

Kasia_P napisał(a):Nie, no jasne ;)

Chciałabym przede wszystkim jak najmniej gotować, przejechać się do Trogiru i Dubrownika (W 2007 byliśmy z mężem na wyjeździe pobytowo - objazdowym w Cro i teraz chcemy sobie odświeżyć to i owo ;) ) no może Split jeszcze?...

Generalnie ap nie jest tani - ale taki nam odpowiadał i już ;) Na benzynie nie da się zaoszczędzić...

Ale więcej nie mam zamiaru wydać :D

Wiesz, byliśmy już parę razy w Chorwacji np. w 2005 roku wydaliśmy zdecydownie mniej niż w 2011r. Z tym gotowaniem to można potraktować jako bycie razem to też ważne i to wspólnie nie w gonitwie. Na południu Europy nie gotuje się tak tradycyjnie. Rano jakieś tam śniadanko,pekarnia i jakieś pączki racuszkowate do torby na plażę, owoc, potem coś w stylu obiado-kolacji, a deser to na mieście lody. Jak na wycieczkę to też czas tracisz idąc do restauracji zanim Cię zadowolą to trwa trochę chwil, potem jedzenie rachunek i 1,5h po tyle. A w południe tak nic nie przełkniesz przy tym upale, chyba tylko mineralną dla zdrowia :)
Kasia_P
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasia_P » 13.02.2012 22:13

Tak, znowu racja :) Tylko, że ja poczekam tę godzinkę i z przyjemnością zjem dla odmiany to, co KTOŚ ugotuje :) Wiesz, jak jadę nad polskie morze, to również nie gotuję...
Bycie razem - w opcji wspólnego oczekiwania na posiłek :lol:

Btw nie jadę na południe pierwszy raz :wink:
Ostatnio edytowano 13.02.2012 22:40 przez Kasia_P, łącznie edytowano 1 raz
rega2
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) rega2 » 13.02.2012 22:33

Kasia_P napisał(a):Tak, znowu racja :) Tylko, że ja poczekam tę godzinkę i z przyjemnością z jem dla odmiany to, co KTOŚ ugotuje :) Wiesz, jak jadę nad polskie morze, to również nie gotuję...
Bycie razem - w opcji wspólnego oczekiwania na posiłek :lol:

Btw nie jadę na południe pierwszy raz :wink:

OK co kto lubi :)
Kasia_P
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasia_P » 14.02.2012 08:23

Czytając niektóre wypowiedzi mam wrażenie że ludzie prześcigają się na zasadzie kto pojedzie taniej. Ludkowie ja wiem,że jak zabiorę mielone w wekach to będzie taniej, ale kurka mi taka opcja nie leży. Może i jestem rozrzutna ale na wakacje czekam cały rok i zbieram kasę. Ma być tak jak lubię :)
Koszt pobytu około 2500 nocleg
dojazd około 1500
Wyżywienie około 1500
Wycieczki 500

Razem ~ 6000
delta21
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) delta21 » 14.02.2012 08:43

sviva napisał(a):
delta21 napisał(a):A Ja jadę na początku kwietnia na 14 dni klimatyzowanym autokarem klasy LUX (TV, WC, barek) do miejscowości Donji Seget za 1450 zł.
W tej cenie mam:
11 noclegów w klimatyzowanych pokojach 2-osobowych z pełnym węzłem sanitarnym,
wyżywienie HB,
śniadania w formie bufetu i serwowane obiadokolacje,
ubezpieczenie NNW, KL i bagażu,
opieka rezydenta i opieka medyczna,
bezpłatne parasole i leżaki na plaży.

Na miejscu możliwość skorzystania z dodatkowo płatnych wycieczkek fakulatywnych:
Park Narodowy Krka + Szybenik i rejs statkiem - 40 euro,
Fish Picnic - 40 euro,
Split - 25 euro,
Dubrownik - 55 euro,
Mostar + Medjugorie - 60 euro.

:D :D :D

a gdzie to takie rzeczy dają? ;)

Wczasy dla Seniorów.... :D
Wyjazd z Piły autokarem wypełnionym emerytami i rencistami :) :) :)
delta21
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) delta21 » 14.02.2012 08:46

Krzychooo napisał(a):Klima nie. Parasole pewnie tak :lol:.

Bez urazy, życzę oczywiście świetnej pogody.

Nie czuję się urażona :D
Za życzenia dobrej pogody jak najbardziej dziękuję :) :) :)
2salamandra22
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 2salamandra22 » 14.02.2012 09:04

Cena bardzo dobra ale................ początek kwietnia?????
delta21
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) delta21 » 14.02.2012 09:14

Tak. Początek kwietnia. Stąd zapewne taka a nie inna cena.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 63
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone