Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 07.09.2018 17:09

Dzisiejsza wizyta w Lidlu. Makarska

Woda 1.5L Sugaro 2,6 kuny
Masło 18
Mleko 3.5% 5,40
Banany 8,50 kg
Jablka 9,99 kg

No i hit. Zawsze piwo bylo drogie. Lidl zrobił wszystkim konkurencję. Na półce jest Argus 2L w plastiku. 12 kun :mrgreen:

Jeden Niemiec brał do auta 10 sztuk.... :mrgreen:
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 07.09.2018 18:48

Wody Sugaro unikam gdyż kranówka jest u mnie lepsza. Piwo Argus to woda o smaku chmielu. W Polsce obydwa produkty to bardzo niskobudżetowa półka. Piwo w plastiku fuj.
Szkoda że nawet w Chorwacji chcąc nie chcąc pijemy ten syf...
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 07.09.2018 19:45

wikol napisał(a):Wody Sugaro unikam gdyż kranówka jest u mnie lepsza. Piwo Argus to woda o smaku chmielu. W Polsce obydwa produkty to bardzo niskobudżetowa półka. Piwo w plastiku fuj.

Podałem ceny informacyjnie. Twoje delikatne podniebienie raczej nas nie interesuje

Kibelek 5 kun na miejscu
Dmuchana zjeżdżalnia 15 za 10minut
Karuzela 15
Piwo w małym sklepiku na deptaku 15 za puszke 0,5
Gałka lodu 8 ale widzialem tez za 12
Na mieście na straganach widać spore przeceny

Olej 5W30 na stacji 100-170 kun za litr 8O
jedrula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jedrula » 07.09.2018 19:54

sito_zabrze napisał(a):
wikol napisał(a):Wody Sugaro unikam gdyż kranówka jest u mnie lepsza. Piwo Argus to woda o smaku chmielu. W Polsce obydwa produkty to bardzo niskobudżetowa półka. Piwo w plastiku fuj.

Podałem ceny informacyjnie. Twoje delikatne podniebienie raczej nas nie interesuje

Kibelek 5 kun na miejscu
Dmuchana zjeżdżalnia 15 za 10minut
Karuzela 15
Piwo w małym sklepiku na deptaku 15 za puszke 0,5
Gałka lodu 8 ale widzialem tez za 12
Na mieście na straganach widać spore przeceny

Olej 5W30 na stacji 100-170 kun za litr 8O

Jak tam ? Budzet sie zapina? :wink:

Minely rowno 3 tygodnie od mojego powrotu i chyba zaczynam tesknic...chocby do Ozujska z plastiku... Wieczorna pora nad cieplym adriatykiem moglbym tez pic Sugaro gdyby to pozwolilo mi teraz pojechac... lub poleciec :cry:
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 07.09.2018 19:58

Piłem Sugaro i piwo z plastiku. W Polsce tego nie tykam.
Jak nie ma za bardzo wyboru na wyjeździe to pijemy co jest.
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 07.09.2018 20:45

Szkoda że nawet w Chorwacji chcąc nie chcąc pijemy ten syf...

Chyba nigdy nie piłeś Argusa Maestic https://ocen-piwo.pl/argus-maestic-s1-n490 ,
lotnikwsk
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lotnikwsk » 07.09.2018 20:51

Łaaaaał :roll: :roll: ale super wątek :D
nawet koszty przesyłu prądu obliczone :lol:
....a co ze śmieciami :roll: jak nas nie ma to nie produkujemy śmieci , w niektórych gminach śmieci są płacone od worka :P
może to ktoś obliczy :mrgreen:
...a jeśli jest wolne miejsce w bagażniku to można by wywieźć do Cro
Ja niestety płacę od osoby :cry: i na tym nie zaoszczędzę :cry: :cry:

A swoją drogą to na 15 dni z konta ubyło 10500 zeta :roll: , w domu na urlopie i tak by mi 3000 zety poszło :evil:
czyli Chorwacja nas kosztowała 7500 ...a Wy sobie liczcie jak chcecie :mrgreen: :mrgreen: :papa:
jedrula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jedrula » 07.09.2018 20:59

lotnikwsk napisał(a):Łaaaaał :roll: :roll: ale super wątek :D
nawet koszty przesyłu prądu obliczone :lol:
....a co ze śmieciami :roll: jak nas nie ma to nie produkujemy śmieci , w niektórych gminach śmieci są płacone od worka :P
może to ktoś obliczy :mrgreen:
...a jeśli jest wolne miejsce w bagażniku to można by wywieźć do Cro
Ja niestety płacę od osoby :cry: i na tym nie zaoszczędzę :cry: :cry:

A swoją drogą to na 15 dni z konta ubyło 10500 zeta :roll: , w domu na urlopie i tak by mi 3000 zety poszło :evil:
czyli Chorwacja nas kosztowała 7500 ...a Wy sobie liczcie jak chcecie :mrgreen: :mrgreen: :papa:

10500÷15=700 zl / dzien

dopisane
jedrula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jedrula » 07.09.2018 21:03

Sposob odliczania kosztow ktore i tak bysmy poniesli w miejscu zamieszkania moze prowadzic do kuriozum kiedy ktos z nas mieszka np. w Norwegi...
Moge sie zalozyc o beczke piwa ze wyjdzie mu na to ze na urlopie w Chorwacji tylko zarabia... I to zarabia tym wiecej im dluzej jest na urlopie 8O :D
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 07.09.2018 21:06

jedrula napisał(a):Sposob odliczania kosztow ktore i tak bysmy poniesli w miejscu zamieszkania moze prowadzic do kuriozum kiedy ktos z nas mieszka np. w Norwegi...
Moge sie zalozyc o beczke piwa ze wyjdzie mu na to ze na urlopie w Chorwacji tylko zarabia... I to zarabia tym wiecej im dluzej jest na urlopie 8O :D

Można też swoje M wynająć na czas wyjazdu i zysk z najmu odliczyć od kosztów urlopu :lol: :wink:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 07.09.2018 21:07

te kiero napisał(a):Osobiście za najmniejsze pieniądze byliśmy w 2015r. w 2os. za 2400zł (całość), 8dni, Senj, 2x konoba po daniu i napoju...

właśnie mija 8 dzień mojego urlopu na pograniczu 3 państw PL-CZ-D, dziś przekroczyłem kwotę 2400zł czyli porównując tyle za ile udało się urlopować jak pisałem wcześniej w Cro w 2015r (i za tyle samo dałbym radę obskoczyć identycznie w tym roku), a odległość 3x mniejsza; 1x koliba, 1x karczma, a będzie jeszcze 1x gasthaus :roll: i 4 dni urlopu; zatem z Cro nie zrezygnuję tak łatwo pomimo opisywanych wzrostów cen;
cieszy że wciąż można znaleźć ap.2 za 30E
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 07.09.2018 21:12

Do kosztów urlopu należy też doliczyć spadek wartości auta gdyż robiąc przebieg 2000-3000km wartość pojazdu spada z racji przebiegu...;)
domi_1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) domi_1 » 07.09.2018 21:15

jedrula napisał(a):Sposob odliczania kosztow ktore i tak bysmy poniesli w miejscu zamieszkania moze prowadzic do kuriozum kiedy ktos z nas mieszka np. w Norwegi...

Też o tym pomyślałem. Jak zaczniemy odejmować różne koszty np. Koszt dojazdu do pracy, brak zużycia urządzeń domowych itp. to wyjdzie 50 zł doba. A tak na serio to na airbnb - Makarska, sierpień 2019 r. dla rodziny 2+2 średnia cena noclegu to 469 zł za dobę.
labusm
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) labusm » 07.09.2018 21:25

sito_zabrze napisał(a):Ja muszę jeszcze do kazdego wyjazdu do Cro doliczyc setkę lub dwie oleju 5W30. Mój opel lubi go w trasie :mrgreen:

łomatko
To jak byłem w cro 3lata temu audi tfsi, to franca zeżarła mi 2 litry castrola. Toż to lekko 60 zł nie doliczone do moich kosztow pobytu ;)

Bo ja nie doliczyłem jeszcze kilka razy po 0,5 E za sikanie kobiet po drodze, bo ja to w krzaki naturalnie :)

PS. Ja mam nadzieję , że wy wszyscy tą dyskusję z przymrużeniem oka prowadzicie.
jedrula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jedrula » 07.09.2018 21:29

domi_1 napisał(a):

Też o tym pomyślałem. Jak zaczniemy odejmować różne koszty np. Koszt dojazdu do pracy, brak zużycia urządzeń domowych itp. to wyjdzie 50 zł doba. A tak na serio to na airbnb - Makarska, sierpień 2019 r. dla rodziny 2+2 średnia cena noclegu to 469 zł za dobę.

W takim duzym zbiorze danych jak airbnb czy booking rozrzut cenowy i standard apartamentow jest tak duzy ze akurat w tym wypadku liczenie sredniej bedzie mocno mylace.

Jak przyjdzie odpowiedni czas to umieszcze w swojej relacji opis jak mocno booking i posrednicy naginaja cene.
Roznica pomiedzy tym co zarezerwowalem na booking (240E) a tym co faktycznie zaplacilem u gospodarza (140E) to 100E
Czyli 58% ceny to zarobek dla bestcroatia.eu i booking.com

(apartament dla 9 osob, 4 pokoje, duza kuchnia, duzy taras z widokiem na morze, standard "wczesny Tito lub Gierek"
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 619
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone