Woda 1.5L Sugaro 2,6 kuny
Masło 18
Mleko 3.5% 5,40
Banany 8,50 kg
Jablka 9,99 kg
No i hit. Zawsze piwo bylo drogie. Lidl zrobił wszystkim konkurencję. Na półce jest Argus 2L w plastiku. 12 kun

Jeden Niemiec brał do auta 10 sztuk....

wikol napisał(a):Wody Sugaro unikam gdyż kranówka jest u mnie lepsza. Piwo Argus to woda o smaku chmielu. W Polsce obydwa produkty to bardzo niskobudżetowa półka. Piwo w plastiku fuj.
sito_zabrze napisał(a):wikol napisał(a):Wody Sugaro unikam gdyż kranówka jest u mnie lepsza. Piwo Argus to woda o smaku chmielu. W Polsce obydwa produkty to bardzo niskobudżetowa półka. Piwo w plastiku fuj.
Podałem ceny informacyjnie. Twoje delikatne podniebienie raczej nas nie interesuje
Kibelek 5 kun na miejscu
Dmuchana zjeżdżalnia 15 za 10minut
Karuzela 15
Piwo w małym sklepiku na deptaku 15 za puszke 0,5
Gałka lodu 8 ale widzialem tez za 12
Na mieście na straganach widać spore przeceny
Olej 5W30 na stacji 100-170 kun za litr
wikol napisał(a):Wody Sugaro unikam gdyż kranówka jest u mnie lepsza. Piwo Argus to woda o smaku chmielu. W Polsce obydwa produkty to bardzo niskobudżetowa półka. Piwo w plastiku fuj.
Szkoda że nawet w Chorwacji chcąc nie chcąc pijemy ten syf...
lotnikwsk napisał(a):Łaaaaał![]()
ale super wątek
![]()
nawet koszty przesyłu prądu obliczone![]()
....a co ze śmieciamijak nas nie ma to nie produkujemy śmieci , w niektórych gminach śmieci są płacone od worka
![]()
może to ktoś obliczy![]()
...a jeśli jest wolne miejsce w bagażniku to można by wywieźć do Cro
Ja niestety płacę od osobyi na tym nie zaoszczędzę
![]()
![]()
A swoją drogą to na 15 dni z konta ubyło 10500 zeta, w domu na urlopie i tak by mi 3000 zety poszło
![]()
czyli Chorwacja nas kosztowała 7500 ...a Wy sobie liczcie jak chcecie![]()
![]()
jedrula napisał(a):Sposob odliczania kosztow ktore i tak bysmy poniesli w miejscu zamieszkania moze prowadzic do kuriozum kiedy ktos z nas mieszka np. w Norwegi...
Moge sie zalozyc o beczke piwa ze wyjdzie mu na to ze na urlopie w Chorwacji tylko zarabia... I to zarabia tym wiecej im dluzej jest na urlopie![]()
te kiero napisał(a):Osobiście za najmniejsze pieniądze byliśmy w 2015r. w 2os. za 2400zł (całość), 8dni, Senj, 2x konoba po daniu i napoju...
jedrula napisał(a):Sposob odliczania kosztow ktore i tak bysmy poniesli w miejscu zamieszkania moze prowadzic do kuriozum kiedy ktos z nas mieszka np. w Norwegi...
Moge sie zalozyc o beczke piwa ze wyjdzie mu na to ze na urlopie w Chorwacji tylko zarabia... I to zarabia tym wiecej im dluzej jest na urlopie![]()
sito_zabrze napisał(a):Ja muszę jeszcze do kazdego wyjazdu do Cro doliczyc setkę lub dwie oleju 5W30. Mój opel lubi go w trasie
domi_1 napisał(a):jedrula napisał(a):Sposob odliczania kosztow ktore i tak bysmy poniesli w miejscu zamieszkania moze prowadzic do kuriozum kiedy ktos z nas mieszka np. w Norwegi...
Też o tym pomyślałem. Jak zaczniemy odejmować różne koszty np. Koszt dojazdu do pracy, brak zużycia urządzeń domowych itp. to wyjdzie 50 zł doba. A tak na serio to na airbnb - Makarska, sierpień 2019 r. dla rodziny 2+2 średnia cena noclegu to 469 zł za dobę.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko