Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 01.09.2018 19:44

Wyspa Hvar klepnięta na trzy tygodnie lipca 2019 dla 4 osób za 54 euro :D :D :D :D
Trzeba szukać, ale można :papa: Najtaniej od 4 lat :smo:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 01.09.2018 19:51

Habanero napisał(a):Wyspa Hvar klepnięta na trzy tygodnie lipca 2019 dla 4 osób za 54 euro :D :D :D :D

Napisz jaka to miejscowość. Czy blisko morza, widok na morze, jakie lokum ( może z ery Tito), ...
Jeżeli to z dala od wszystkiego - to cena adekwatna.
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 01.09.2018 20:17

Habanero napisał(a):Wyspa Hvar klepnięta na trzy tygodnie lipca 2019 dla 4 osób za 54 euro :D :D :D :D

Super, nie pożałujesz :mrgreen: Ja też chcę wiedzieć gdzie i jaki app :D Jednak Vrboska ? Negocjowałeś ? Bo przy takim okresie czasu zniżka, jaka była wstępna cena :?: :wink:
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 01.09.2018 20:36

wiolek_lp napisał(a):

Super, nie pożałujesz :mrgreen: Ja też chcę wiedzieć gdzie i jaki app :D Jednak Vrboska ? Negocjowałeś ? Bo przy takim okresie czasu zniżka, jaka była wstępna cena :?: :wink:

Wiola wybierasz się w przyszłym roku na Hvar ?
Nie negocjowałem, tylko zarezerwowałem :D
Jeżeli to era Tito, to bardzo późna :wink:
https://www.google.pl/maps/@43.1820081, ... 312!8i6656
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 01.09.2018 21:03

Habanero napisał(a):Wiola wybierasz się w przyszłym roku na Hvar ?

Myślę, że na pewno na Pag i może 2 noce w Sarajewie/ Mostarze ?
A na Hvar, jeśli nie znajdę nic co by mnie zainteresowało ( również cenowo :mrgreen: ) na Pljesaczu, to będzie kolejny powrót na Hvar, bo to jak na razie mój nr 1 :mrgreen:
Tej części Vrboski kompletnie nie znam, ogólnie Vrboskiej nie znam, może za 3 razem w końcu uda się dokładnie ją zwiedzić :wink: Proszę o dokladne namiary na priv :mrgreen:
Tayla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tayla » 01.09.2018 21:25

Habanero napisał(a):
wiolek_lp napisał(a):

Jesteś chyba jednym z pierwszych którzy już ,,klepneli'' 2019 :)
Nie jestem specem od cen noclegów w Chorwacji ale 54 euro to jak na to położenie.... cena przyzwoita ale bez fajerwerków...
W tym i zeszłym roku wynajmowaliśmy app. przy samym morzu za 45 eur ( czerwiec ), fakt że byliśmy we dwoje tylko ale cena nie była zależna od ilości osób ( spokojnie dla rodziny 2+2 wg. mnie )
Vrboska urocza, będziesz zadowolony !
lawenda80
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lawenda80 » 01.09.2018 21:39

wiolek_lp napisał(a):
Habanero napisał(a):Wiola wybierasz się w przyszłym roku na Hvar ?

Myślę, że na pewno na Pag i może 2 noce w Sarajewie/ Mostarze ?
A na Hvar, jeśli nie znajdę nic co by mnie zainteresowało ( również cenowo :mrgreen: ) na Pljesaczu, to będzie kolejny powrót na Hvar, bo to jak na razie mój nr 1 :mrgreen:
Tej części Vrboski kompletnie nie znam, ogólnie Vrboskiej nie znam, może za 3 razem w końcu uda się dokładnie ją zwiedzić :wink: Proszę o dokladne namiary na priv :mrgreen:[/quote

wiolek_ip Bosnie polecam cudowny Mostar klimatyczny mnie oczarował wrócę na pewno . Sarajewo i Mostar w planach na 2020 :-0 docelowo Peljesacz nocleg w Sarajewie . jak na razie chcę zobaczyć Pag .Miejsce już wybrane osada Sv Marko cena 55 e tylko teraz się zastanawiam czy cena nie za wysoka przed sezonem po 15 czerwca :-)
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 01.09.2018 21:39

Tayla napisał(a):
....W tym i zeszłym roku wynajmowaliśmy app. przy samym morzu za 45 eur ( czerwiec ), fakt że byliśmy we dwoje tylko ale cena nie była zależna od ilości osób ( spokojnie dla rodziny 2+2 wg. mnie )

Cena w czerwcu i drugiej połowie lipca, to dwie różne bajki :wink:
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 01.09.2018 22:21

lawenda80 napisał(a):
wiolek_ip Bosnie polecam cudowny Mostar klimatyczny mnie oczarował wrócę na pewno . Sarajewo i Mostar w planach na 2020 :-0 docelowo Peljesacz nocleg w Sarajewie . jak na razie chcę zobaczyć Pag .Miejsce już wybrane osada Sv Marko cena 55 e tylko teraz się zastanawiam czy cena nie za wysoka przed sezonem po 15 czerwca :-)

Super wybór Sv. Marko, a co do ceny to nie wiem, moja Maslina w Bosanie teraz podobno kosztuje w lipcu i sierpniu 60 e, my w zeszłym roku płaciliśmy w sierpniu nie całe 50e. Wydaje mi się, że w czerwcu to była cena 40 e, ale pewna nie jestem.
Na pewno zależy też od standardu...

Habanero napisał(a):Cena w czerwcu i drugiej połowie lipca, to dwie różne bajki :wink:

Racja :) Czasem spotykam się z app, które w czerwcu kosztują 50 e, a w lipcu- sierpniu już 90 . Robię wielkie oczy, bo o ile rozumiem 15-20 %,to prawie 100, już nie :evil:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 01.09.2018 22:25

Brawo Ty! :lol:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 01.09.2018 22:27

lawenda80 napisał(a): jak na razie chcę zobaczyć Pag .Miejsce już wybrane osada Sv Marko cena 55 e tylko teraz się zastanawiam czy cena nie za wysoka przed sezonem po 15 czerwca :-)

Lubię Sv. Marko. :)
U kogo?
Tayla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tayla » 02.09.2018 06:19

Habanero napisał(a):
Tayla napisał(a):
....W tym i zeszłym roku wynajmowaliśmy app. przy samym morzu za 45 eur ( czerwiec ), fakt że byliśmy we dwoje tylko ale cena nie była zależna od ilości osób ( spokojnie dla rodziny 2+2 wg. mnie )

Cena w czerwcu i drugiej połowie lipca, to dwie różne bajki :wink:

fakt, termin lipiec mi umknął ale i tak ,,będzie Pan zadowolony '' :)
jolcix
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolcix » 02.09.2018 07:42

Habanero napisał(a):
wiolek_lp napisał(a):

Habanero, moim zdaniem super lokalizacja

miałam bardzo blisko apartament,

3 kroki do centrum, do restauracji, sklepów

a wieczorami codzienne spacery do Jelsy,

ja polecam :)
jolcix
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolcix » 02.09.2018 08:08

Lechoo napisał(a):
kadetdudi napisał(a):Mówią, że Albania jest jeszcze tania...

i tak jest, podobno to taka Chorwacja 10 lat temu :mrgreen:

zgadzam się całkowicie

po 7 latach Chorwacji , w tym roku była pierwszy raz Albania

ceny w porównaniu z Chorwacją śmiesznie niskie, piękny kraj, wart odwiedzenia,

jednak dużo dalej

w Chorwacji najdalej byłam na Korculi i Hvarze, jakieś 1500 km,

do Albanii pojechałam do Himare w jedną stronę 1800 km, z powrotem 1900 km
Bartek81
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartek81 » 02.09.2018 08:19

Jak Albania zacznie przeżywać takie oblężenie turystami jak Chorwacja to i ceny pójdą w górę... Choć może to im nie "grozić" że względu na dalsze położenie. Takim Austriakom czy Niemcom nie będzie już się chciało pewnie tyle jechać.Wiec Albania jeszcze długo może być o wiele tańsza.Pozatym Chorwaci maja świetne połączenie autostradowe gdzie Albanii dużo brakuje z infrastruktury. Albania to kraj na "samolot".
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 611
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone