Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.08.2018 16:05

domi_1 napisał(a):a mi się wydaje, że "przepychanki" z kilku ostatnich stron wynikają z nieporozumienia. Bo osoby, które pisały o super wakacjach w kwocie 4-6 tyś zł za 10-14 dni, gdzie na niczym nie oszczędzały moim zdaniem lekko (w większości) ściemniają.

Caly czas TYLKO o to chodzi, ale nikt sie nie przyzna do sciemniania :D 8)

Skutek jest taki, ze wartosc merytoryczna tego watku jest ZEROWA :!:

A ten, kto uwierzy we wspaniale wczasy za 4-5-6 000 i tak skalkuluje budzet wakacyjny, bedzie mial przer..
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 25.08.2018 16:14

Ural napisał(a):... Ileż można prażyć się na słońcu czy siedzieć w wodzie - coś trzeba w apartamencie robić bo się człowiek zanudzi i zgnuśnieje...

trzeba było chińczyka sobie zabrać albo szachy, a w apartamencie jakby policzył to może 5-6 godzin (sen) spędzałem, a nawet wtedy druga połowa nie pozwalała się nudzić :wink: -a w chińczyka nie graliśmy.
...jak to mówią nie smarujesz nie jedziesz :D ,
sito_zabrze napisał(a):70 butelek to ja mam zawsze na powrocie :mrgreen:

...ja przywiozłem 4xzgrzewka pifka...tylko żebym paragonu nie zgubił bo za rok będzie lipa :wink: .
pozdro
fly
robertms
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) robertms » 25.08.2018 18:22

outremer napisał(a):Tydzień temu wróciliśmy. Jest drogo, zacznie drożej niż poprzednim razem 4 lata temu. Ceny rownają do greckich i włoskich. Hiszpania zauważalnie tańsza.

Lokalna opinia w HR mowi, ze ceny "winduja" turysci z GER, AUT i IT. Wolny rynek, popyt i podaz...
Relatywnie sporo dzialek-domow w HR do sprzedania, a ceny w setkach tys. Euro...

pozdrawiam
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 25.08.2018 19:14

Ural napisał(a):Nie ważne ile się wyda na urlopie. Ważne aby być zadowolonym.

Trzeba przyznać Darku, że watek Ci się udał, w tym tempie niedługo pierwszy milion, gratuluję :D :papa:
Tayla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tayla » 25.08.2018 20:40

Miałem szczęście zaglądając do tego działu w okolicach czerwca, informacje były krótkie, merytoryczne, przydatne teraz....bez komentarza.
Nas 2+pies :) ( licze psa bo 2 x dziennie musiała zjeść loda :) ) 14 dni kosztowało około 9 tyś.
Kwota zawiera:
app. 14 nocy
nocleg tranzytowy
paliwo ( poszło dużo ponieważ auto pali 8/100 a i wyspa zwiedzona prawie w całości - wycieczki co drugi dzień w inny rejon wyspy )
winiety
prom
około 5000zł
pobyt:
-konoby - obiad średnio co drugi dzień,
-każdy wieczór piwko, winko w knajpce,
-dla duszy codziennie arbuz, słodkie bułeczki na sniadanie .... no i lody
-2x wynajęcie małej łódeczki
około 4000zł

Na tyle było nas stać i tyle wydaliśmy, zapewne bawił bym się również wyśmienicie mając budżet 6 tyś a pewnie jeszcze lepiej wydająć 15 tyś:)
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 25.08.2018 20:48

te kiero napisał(a):
Ural napisał(a):Nie ważne ile się wyda na urlopie. Ważne aby być zadowolonym.

Trzeba przyznać Darku, że watek Ci się udał, w tym tempie niedługo pierwszy milion, gratuluję :D :papa:

No co Ty? Dyć to nie Darek :oczko_usmiech: :mrgreen:
Fela
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fela » 25.08.2018 21:03

Fakt. Może Chorwacja nie należy do najtańszych destynacji ale póki co jest tutaj bezpiecznie. Napływ emigrantów jest tutaj nieodczuwalny czego nie mozna powiedzieć o innych wakacyjnych kierunkach.
Z mojego pkt widzenia wolę zapłacić trochę więcej a nie bać się wyjść wieczorem na spacer lub posiedzieć na plaży.
robertms
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) robertms » 25.08.2018 21:04

Tayla napisał(a):Miałem szczęście zaglądając do tego działu w okolicach czerwca, informacje były krótkie, merytoryczne, przydatne teraz....bez komentarza.

Dokladnie, niektore komentarze totalnie bez sensu i bez zwiazku z tytulem watku...

pozdrawiam
kadetdudi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kadetdudi » 25.08.2018 21:13

Chyba w historii cro.pl nie było aż tak aktywnego wątku.
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 25.08.2018 21:41

Tayla napisał(a):Miałem szczęście zaglądając do tego działu w okolicach czerwca, informacje były krótkie, merytoryczne, przydatne teraz....bez komentarza.
Nas 2+pies :) ( licze psa bo 2 x dziennie musiała zjeść loda :) ) 14 dni kosztowało około 9 tyś.
Kwota zawiera:
app. 14 nocy
nocleg tranzytowy
paliwo ( poszło dużo ponieważ auto pali 8/100 a i wyspa zwiedzona prawie w całości - wycieczki co drugi dzień w inny rejon wyspy )
winiety
prom
około 5000zł
pobyt:
-konoby - obiad średnio co drugi dzień,
-każdy wieczór piwko, winko w knajpce,
-dla duszy codziennie arbuz, słodkie bułeczki na sniadanie .... no i lody
-2x wynajęcie małej łódeczki
około 4000zł

Na tyle było nas stać i tyle wydaliśmy, zapewne bawił bym się również wyśmienicie mając budżet 6 tyś a pewnie jeszcze lepiej wydająć 15 tyś:)

...14 dni 9 k pln...
jezeli dyskusja toczy się o standart rodzinie 2+2 to jest 18 k, jeśli byłyby to niejadki to powiedzmy 15 k z psem. piszesz konoba co drugi dzień...a co z dniami gdzie nie jedliście w konobie? głodówa? gotowaliście z produktów z Polski?...z produktów kupionych w Chorwacji?
Jaką bardzo Twoja wypowiedź podniosła wartość merytoryczną wątku...bez komentaża/
pozdro
fly
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.08.2018 21:54

robertms napisał(a):

Dokladnie, niektore komentarze totalnie bez sensu i bez zwiazku z tytulem watku...

Dodałem do tytułu wątku "dyskusja i komentarze"
Konkrety bez komentarzy są w innym wątku.
jedrula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jedrula » 25.08.2018 21:59

Ural napisał(a):Nie ważne ile się wyda na urlopie. Ważne aby być zadowolonym. Czy istotne jest kto ile wydał - to jego sprawa. Do spędzenia wakacji w Chorwacji wszyscy maja prawo i ci 500 +, że tak powiem i ci zasobniejsi. Osobiście zabieram też część żywności z kraju bo i tak muszę ją kupić w pierwszy dzień pobytu wakacyjnego. Po co biegać po sklepach jak już się ma i nie bez znaczenia taniej. Korona mi z głowy nie spada. Stołuję się w Konobach bo lubię towarzystwo ale też i w domu z rodziną i gospodarzami. Umiem i lubię gotować. Jak ktoś jest leniwy albo wygodny oczywiście ma do tego prawo to idzie codziennie do Konoby i jada to co mu zapodają kelnerzy czyli coś smacznego albi i stare, niedogotowane, przesmażone potrawy. Pichcenie podobnie jak i Jędruli sprawia mi satysfakcję. A ileż to czasu zabiera - tyle co nic. Ileż można prażyć się na słońcu czy siedzieć w wodzie - coś trzeba w apartamencie robić bo się człowiek zanudzi i zgnuśnieje. Pichcenie traktować należy jako przyjemność i trzeba mieć do niego wielkie serce. Nikt nie mówi tu o staniu przy garach.
Skromność, pracowitość i oszczędność to tylko zaleta, a obżarstwo, opilstwo, lenistwo, syf koło siebie, papiery, nieumyte naczynia, puste walające się butelki to grzech. Ludzi poznaje się po czynach, kulturze osobistej, a nie po wyglądzie zewnętrznym. Miłego Weekendu.

Ot madrego warto posluchac i poczytac :wink:
Tayla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tayla » 25.08.2018 22:14

fly napisał(a):...14 dni 9 k pln...
jezeli dyskusja toczy się o standart rodzinie 2+2 to jest 18 k, jeśli byłyby to niejadki to powiedzmy 15 k z psem. piszesz konoba co drugi dzień...a co z dniami gdzie nie jedliście w konobie? głodówa? gotowaliście z produktów z Polski?...z produktów kupionych w Chorwacji?
Jaką bardzo Twoja wypowiedź podniosła wartość merytoryczną wątku...bez komentaża/
pozdro
fly

odpowiadając na Twoją ,,zaczepkę''( zaznaczę że modek poinformował mnie właśnie że ten dział jest do tego typu bzdurnych postów wiec odszczekuję pretensje o brak meteorytyki w tym dziale )

rozumiem że Twoje posty są zazwyczaj pisane w afekcie ale dobra rada - przeczytaj przed kliknięciem ,,wyslij'', popraw następnie przeczytaj jeszcze raz i...popraw :)
Mam nadzieje że Twój następny post odnoszący się do mojej wypowiedzi nie będzie aż tak górnolotny i nie zmusi mnie do dalszej dyskusji w tym dziale :)
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 25.08.2018 22:32

Tayla napisał(a):odpowiadając na Twoją ,,zaczepkę''( zaznaczę że modek poinformował mnie właśnie że ten dział jest do tego typu bzdurnych postów wiec odszczekuję pretensje o brak meteorytyki w tym dziale )

rozumiem że Twoje posty są zazwyczaj pisane w afekcie ale dobra rada - przeczytaj przed kliknięciem ,,wyslij'', popraw następnie przeczytaj jeszcze raz i...popraw :)
Mam nadzieje że Twój następny post odnoszący się do mojej wypowiedzi nie będzie aż tak górnolotny i nie zmusi mnie do dalszej dyskusji w tym dziale :)

...napiszę więc inaczej...
jakim cudem udało wam się wydać w dwa tygodnie aż 9 tysięcy pln jeśli innym nie udaje się wydać w tym samym czasie i nie w dwie osoby a cztery wiecej jak 6-7 k pln?
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 25.08.2018 22:48

Ural napisał(a):Nie ważne ile się wyda na urlopie. Ważne aby być zadowolonym. Czy istotne jest kto ile wydał - to jego sprawa. Do spędzenia wakacji w Chorwacji wszyscy maja prawo i ci 500 +, że tak powiem i ci zasobniejsi.

Zgadzam się z wszystkim co piszesz, ale nie sprowadzaj ludzi mających dzieci do biedniejszych. Bo to właśnie oni są bogatsi i to nie przez 500+, bez znaczenia jak i gdzie spędzają wakacje.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 607
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone