Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Ustronianka
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Ustronianka » 29.05.2009 10:37

dziękuję wam za tego posta
bardzo mi pomógł gdyż my pierwszy raz do Cro :)
XT600
Odkrywca

Postnapisał(a) XT600 » 29.05.2009 10:54

Syriusz napisał(a):A ile teraz Euro kosztuje 1 Kuna w Chorwacji ?

http://www.chorwacja.croatia4u.org/info/233/Kurs_chorwackiej_KUNy.htm

Kalkulator walutowy tam podaje :

29 Maj 2009 - piątek

1 Polish Zloty = 1.63699 Croatian Kuna
1 Croatian Kuna (HRK) = 0.61088 Polish Zloty (PLN)

Median price = 1.62521 / 1.63699 (bid/ask)

1 Euro = 7.34254 Croatian Kuna
1 Croatian Kuna (HRK) = 0.13619 Euro (EUR)
Jacynty
Cromaniak

Postnapisał(a) Jacynty » 29.05.2009 11:37

bogdan63 napisał(a):witam, mam propozycję na "teoretyczną" obniżkę ceny urlopu,
jezeli do pracy dojeżdżam np 50 km dziennie to mogę przecież policzyć :
50kmx15dni=750km i koszt tego przejazdu odliczyć od cen urlopu.
myślę że może poprawić chumor, zwłaszcza przy wysokej cenie euro...
pozdrawiam

Aby jeszcze bardziej obniżyć koszt wakacji w Cro, proponuję odjąć opłatę za dwutygodniowe zużycie energii elektrycznej i wody, 8)
pablo2222
Cromaniak

Postnapisał(a) pablo2222 » 29.05.2009 12:08

No ale chyba lodówkę zostawiasz włączoną? :lol:
Aldonka
Cromaniak

Postnapisał(a) Aldonka » 29.05.2009 12:14

jac61b napisał(a):
bogdan63 napisał(a):witam, mam propozycję na "teoretyczną" obniżkę ceny urlopu,
jezeli do pracy dojeżdżam np 50 km dziennie to mogę przecież policzyć :
50kmx15dni=750km i koszt tego przejazdu odliczyć od cen urlopu.
myślę że może poprawić chumor, zwłaszcza przy wysokej cenie euro...
pozdrawiam

Aby jeszcze bardziej obniżyć koszt wakacji w Cro, proponuję odjąć opłatę za dwutygodniowe zużycie energii elektrycznej i wody, 8)

Eee, przesyłowe i tak się płaci :D
Jacynty
Cromaniak

Postnapisał(a) Jacynty » 29.05.2009 12:17

pablo2222 napisał(a):No ale chyba lodówkę zostawiasz włączoną? :lol:

a po co? przecież wszystko co jadalne, jedzie ze mną ,w bagażniku :wink:
BOLETUS
Croentuzjasta

Postnapisał(a) BOLETUS » 29.05.2009 14:45

Cześć wszystkim. Nie ma co sie kłócić i denerwować. Bardzo ważne jest na jak długo się jedzie do tej Chorwacji. Długość pobytu (wynajęcie apartamentu) generuje najwyższy koszt. Droga kosztuje mniej więcej tyle samo, jedzenie też. Krotko mówiąc 2 tygodnie w Chorwacji dla 2 osób to wydatek rzędu 1000 - 1200 E. Dwa razy wiecej niz nad Bałtykiem ale tu cholery się dostaje przez złą pogodę. Pozdrawiam i życze udanego pobytu w CRO
melesiusz
Plażowicz

Postnapisał(a) melesiusz » 29.05.2009 15:01

WItam, to zalezy ile kto wydaje i na co:) 3 lata temu bylem w chorwacji z grupa znajomych i ja na mnie samego mialem zaledwie 350eu i przywiozlem spowrotem 50eu do polski, oczywiscie z tej kasy zaplaclem nocleg za ktory zaplacilem 100eu na 10 dni pobyty w miejscowoci Gradac :) 150m od morza taras w widokiem na morze :) jedzenie mialem z polski ale oczywiscie jak mialem ochote to jadlem na miescie w restauracjach nie oszczedzalem sobie na niczym :) w tym roku tez mam zamiar sie wybrac i tez do Gradac i rowniez ze znajomymi no ale planuje juz tak z 500eu zabrac ze soba, jestem przekonany ze to mi straczy na piwkowanie rakijowanie i spokojne wypoczywanie :)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.05.2009 15:02

No nie ma się co kłócić :wink: ale czy aby na pewno dwa razy więcej niż nad Bałtykiem...? Myślę że "cholery" można dostać w porównywalnych warunkach socjalnobytowych za mniej niż dwa razy tyle 8O .. Zagmatwałem :wink:
melesiusz
Plażowicz

Postnapisał(a) melesiusz » 29.05.2009 15:03

troszke taki nierozgarniety jestem :) zapomnialem sie przywitac jako ze ten wyzej to byl moj pierwszy post :) chociaz 3 lata temu sledzilem to forum przed moim pierwszym wyjazdem i bardzo mi to pomoglo teraz rowniez tak jest :)

Witam wszystkich i pozdrawiam :)
pam
Croentuzjasta

Postnapisał(a) pam » 29.05.2009 19:39

melesiusz napisał(a):troszke taki nierozgarniety jestem :) zapomnialem sie przywitac jako ze ten wyzej to byl moj pierwszy post :) chociaz 3 lata temu sledzilem to forum przed moim pierwszym wyjazdem i bardzo mi to pomoglo teraz rowniez tak jest :)

Witam wszystkich i pozdrawiam :)

Za noclegi wychodzi u nas jakies 8 euro od "łeba". Najgorsze kwatery nad Bałtykiem są za co najmniej 20zł. Różnica może byc przy kosztach dojazdu i trochę drozszego żarła. Ale z Krakowa ten doazd to nie takie cuda w porównaniu z Bałtykiem.
gordipi
Croentuzjasta

Postnapisał(a) gordipi » 29.05.2009 19:42

Bolletus 1400 Euro to ja mam na 4 osoby :D
Ustronianka
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Ustronianka » 29.05.2009 20:54

u nas podobnie w 1400 max musimy się zmiescić na 2 tyg z 2 dzieci:)

z noclegiem już
gordipi
Croentuzjasta

Postnapisał(a) gordipi » 29.05.2009 21:07

I tak trzymać. Jest to naprawdę do zrobienia. :D
pam
Croentuzjasta

Postnapisał(a) pam » 30.05.2009 07:42

Ustronianka napisał(a):u nas podobnie w 1400 max musimy się zmiescić na 2 tyg z 2 dzieci:)

z noclegiem już

My z dwójką dzieci, 2 tygodnie, staramy się zmieścić w budżecie 4000zł. Co prawda, tankowanie do pełna w Polsce mam służbowe, ale to jest raptem 200zł. Jak jest tanie euro to może wyjdzie nawet kilka stówek poniżej tej czwórki.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies