Emjot87 napisał(a): 15 tys. pln na wakacje, to szczerze? Baj, baj Chorwacjo- witaj Japonio.
15 tys na 2 tygodnie w Japonii ? Sorry, ale jak ty te słoiki upchasz i przemycisz w walizkach ?
Emjot87 napisał(a): 15 tys. pln na wakacje, to szczerze? Baj, baj Chorwacjo- witaj Japonio.
Volroch napisał(a):No ja moge powiedzieć dla porównania że tydzień na polskim morzem w przełomie lipca/sierpnia (udalo mi sie trafic na Chorwacka pogode 3lata temu) w moim skladzie 2+4 kosztował mnie 6000 zł (około ale raczej ponad niż mniej) w Międzyzdrojach. Oczywiście że za pewność pogody zapłata 1000 zł to nic.
De facto oczekuję tylko uczciwego podejścia do sprawy. Bo za 6000 zł to w moim składzie to musiałbym spać w busie na dzikim parkingu i nic prawie nie jeść.
Po prostu piszmy uczciwie - bo jak zauważyłem to nikt po drodze do Chorwacji nie je i nie pije - a wizyta w restauracji na obiad tez kosztuje liczac nawet 200 zł x 2 mamy juz 400 zł - czyli jakieś 6-8% całkowitego wyjazdu dla 2+1.
Jak pisałem wcześniej żryjmy, chlejmy, śpijmy d..i do góry, zwiedzajmy, pływajmy, żeglujmy, tak jak lubimy.
bigredone napisał(a):Emjot87 napisał(a): 15 tys. pln na wakacje, to szczerze? Baj, baj Chorwacjo- witaj Japonio.
15 tys na 2 tygodnie w Japonii ? Sorry, ale jak ty te słoiki upchasz i przemycisz w walizkach ?
Emjot87 napisał(a):A dajmy jeszcze z 200 pln, niech sobie alkohol kupi, to zamkniemy się w 4,5 tys.
bigredone napisał(a):Emjot87
"Na mieście" można jeść w tanich budkach. Spać w przyzwoitych hostelach itp. Nie wszystko, nie dla wszystkich.
Swoją drogą może napiszesz ile kosztowały cie Stany. Mnie jak nic wychodzi min. 25 tys. na 3 tygodnie dla 2+1 mając zapewniony samochód i kilka noclegów przez rodzinę. Samo ubezpieczenie chyba ok 2 tys.
Emjot87 napisał(a): podstawowa kwestia, którą podnosimy z Volroch - my nie mówimy, że się NIE DA. My chcemy tylko tego, żeby przy podawaniu kosztu wyjazdu do Chorwacji, być ze sobą i z nami szczerym i jak najbardziej szczegółowym w opisie tego, w jaki sposób się te wakacje spędziło. A to po to, żeby ktoś, szukając odpowiedzi na to, ile mogą kosztować go wakacje, odnalazł wpis taki, który będzie zbliżony do jego apartamentu, jego sposobu spędzania wakacji, liczebności jego rodziny, etc.
Bartek81 napisał(a): lepiej podawajmy uśrednione ceny jedzenia,lodów,piwa itp.z różnych miejscowości, niż piszmy ile kto wydał na urlopie bo to nie jest wyznacznik kosztów pobytu w Chorwacji.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko