Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Emjot87
Podróżnik
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Emjot87 » 24.08.2018 07:36

@wikol - to prawda. Nie rozumiem tego. Przyjmuję do wiadomości, że tak jest, ale absolutnie tego nie rozumiem.
Volroch
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Volroch » 24.08.2018 07:39

Ja zas ciesze sie ze nie jestem jedynym tutaj ktory lubi sie "nazrec" i "nachlac"
Niektorzy widac nie zra a konsumuja, i nie pija tylko delektuja sie pyszniutka woda.
Alo coz, konstytucja gwarantuje nam wolnosc wyboru i jak widac ludzie sie do tego stosuja. Brawo.

Nie rozumiem jednak nadal jednego - jezeli chce sie spac caly dzien to po co gdziekolwiek ruszac sie z domu - tkwic w aucie 15 godzin lub wiecej tylko po to by lezec. Mozna to robic w domu - wyjsc sobie do ogrodu i tam lezec na lezaczku, hamaczku czy czyms innym, zwlaszcza ze pogoda nawet nie wiem czy nie lepsza w Polsce. Nie trzeba wtedy pakowac sloikow, patelni i garnkow. Lezy sie i odpoczywa.

Emjot - pisze ze warto zobaczyc cos innego nowego itd. Zgadzam sie z nim po to sa wyjazdy zagraniczne by poznawac nowe kultury, zwyczaje, poszerzać horyzonty i spojrzenie na swiat, my wlasnie rowniez po to jezdzimy.

Sito_zabrze - pisze ze wszedzie juz byl i wszystko widzial w Chorwacji - Super - mi tez sie udalo zwiedzic to samo co Tobie - mysle ze jeszcze odwiedze polnoc i to bedzie koniec mojej przygody z Chorwacja. Tylko gdybym ja mial jechac taki kawal drogi by lezec to nie chcialoby mi sie. Ale jaki pisalem wolny kraj. Choc gdyby mial jechac na Plitwickie raz jeszcze to nie udaloby Mu sie juz tych 5000 zmiescic bo wejscie teraz 250 kun od doroslego.

Mysle ze czesc z tych opisow czy postow jest tez spowodowana zazdroscia iz kogos stac na to by spedzic urlop w konobach. I chec pisania "ja wam pokaze jak tanio mozna spedzic wakacje" to nic innego jak tylko chec zatuszowania tej zazdrosci.
Nie ma w tym nic zlego, gdyz ja zazdroszcze tym ktorzy potrafia tanio spedzic urlop - mi sie niestety to nie udaje.

Ale życzę każdemu tu na forum i każdemu Polakowi w ogóle by stać go było na wakacje i za 100.000 zł, jak nie chce niech nadal wyda 5 tysi, ale niech go bedzie stać i żeby wybór jak spędze wakacje zależał nie od możliwosci finansowych a swiadomego wyboru. Żeby Polak nie był kojarzony z słoikiem w garsci na plazy i golfem II na gazie.
Oby wszystkim się Nam wszystkim dobrze wiodło
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 24.08.2018 07:41

wikol napisał(a):Chodzi o wyłączne leżenie i opalanie się. Niektórzy tylko leżą, nic nie zwiedzają, nie jadają lokalnych potraw.

My od kilku lat nie zwiedzamy gdyż nam się nie chce a corce do tej pory też nie chciało, mało konobujemy

Leżymy, opalamy się, pływamy, chodzimy na spacery do miasteczka czy w okoliczne górki

Dla nas to idealny urlop

Bałtyku nawet pod uwagę na 2-tygodniowy pobyt nie bierzemy
Emjot87
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Emjot87 » 24.08.2018 08:15

@Volroch - i pięknie Ci za życzenia dziękuję. :) Jak kiedyś wspomniałem, nie narzekam na to, że mi brakuje. Ale nie oznacza to tego, że jakoś specjalnie mi zbywa. Bądźmy szczerzy, rozmawiamy ze sobą na forum dotyczącym Chorwacji. Nie Japonii, Australii, czy USA. Jeśli udałoby mi się zgromadzić (przy mojej obecnej sytuacji 2+małe1) 15 tys. pln na wakacje, to szczerze? Baj, baj Chorwacjo- witaj Japonio. :) Albo po raz kolejny USA, bo sam Nowy Jork, choć ogromny i polecam, to jednak nie całe Ju Es of Ej.
Już w przyszłym roku, moja Rodzina to będzie 2+2. I na pewno nie będę liczył na to, że wakacje w Cro zamknę w 6-6.5 tys. pln.

P.S. Volroch - zdecydowanie nie jesteś jedynym, który lubi się nażreć i nachlać. ;) Ja część żarcia, jak i chlania, targam nawet z Cro do Polski. ;) Bo tak lubię. Nie wyobrażam sobie być tam i nie zjeść burka, pljeskavicy, blitvy, owoców morza. Nie wyobrażam sobie nie zabrać pršutu, oliwek, czy ajvaru. Nie wyobrażam sobie również nie wypić tam i nie zabrać tu Pošipa, Bogdanušy, czy też innej rakiji. Ale cóż, może my po prostu jesteśmy poj... ani. ;) że pozwolę sobie użyć takiego, pasującego tu dla mnie, określenia. ;) Wybacz.
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 24.08.2018 08:17

Nasza dwojka dzieci jest zachwycona tym ze nigdzie w tym roku nie jeździmy zwiedzać.
Są zachwycone ze moga większość dnia kąpać się w cieplutkiej, czysciutkiej wodzie.
Dzieki temu i my wypoczywamy ( chociaż na główny wypoczynek nastawiamy sie za 1.5 miesiąca bo sami lecimy do Hiszpanii) .
W lipcu bylismy tydzien nad Bałtykiem, wniosek nasunęły nam nasze pociechy mówiącze nie ma porównania i zdecydowanie wolą Adriatyk.
Zresztą w ogóle sie dziwiły po co jedziemy nad nasze morze skoro juz 8 dni w maju kąpały sie w jadranie...
Mimo wszystko chciałbym im nasz kraj pokazać. Dlatego zamiast Bałtyku w lipcu będą mazury. Majówka juz tradycyjnie Istria a główne wakacje znowu/także Cro.
I właśnie będziemy leżeć przy drzwiach domu a kilka metrow dalej dzieci będą w wodzie.
Już zarezerwowane
;)
Możecie hejtować.
Pozdrawiam normalnych
Emjot87
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Emjot87 » 24.08.2018 08:29

@Garo&Justa - widzisz, to nie tak do końca. W tej dyskusji nikt nie dojdzie do obiektywnej prawdy. Jedynego słusznego rozwiązania. Bo takiego nie ma. Ty wskazałeś również na bardzo ważną rzecz, która warta jest podkreślenia, cyt.
"Mimo wszystko chciałbym im nasz kraj pokazać. Dlatego zamiast Bałtyku w lipcu będą mazury."
- kłaniam się. Bardzo mi się takie podejście podoba. Zdaje sobie sprawę, że może Cię zupełnie nie interesować, czy jakiemuś anonimowemu gościowi z internetów cos się podoba, czy nie, ale mimo wszystko, chciałem swoje myśli wyrazić.
Natomiast co do sposobu spędzania Waszych wakacji, czy czyichkolwiek wakacji. Najlepszy sposób na spędzenie wakacji to taki, który jest najlepszy dla osób, które na te wakacje jadą. ;) I ja, mówiąc o tym, że zupełnie nie rozumiem leżenia i "nicnierobienia", nie hejtuję. Mówię, że dla mnie jest to po prostu niezrozumiałe i nie jest to mój sposób spędzania wakacji. Mówię, że mam inny, ale wcale nie najlepszy. Po prostu najlepszy dla mnie. I to też nie jest tak, że jestem w Cro 10 dni i 10 dni zwiedzam. Nie jestem robotem. ;) Ale faktycznie staram się chłonąć najwięcej jak mogę. Zwiedzając powiedzmy przez 50% czasu. A reszta to plaża, Adriatyk, jedzenie, balkon i alkohol wieczorami, a przede wszsytkim to, na co ochotę ma mój synek, czyli np. jazda po deptaku na rowerku biegowym i moje bieganie za gościem, który ma fun z tego, że Tata musi za nim biec. ;)
Bartek81
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartek81 » 24.08.2018 08:33

Odrzućcie emocje...

Tu nie chodzi o to że ktoś chce komuś udowodnić że można spędzić super wczasy za 6 tyś. To raczej niektórzy z Was próbują udowodnić i z góry zakładają że jeśli z taką kwota rusza się do Chorwacji to się dziaduje,stoi cały dzień przy garach albo leży na plaży...skąd Wy wiecie ? Nie oceniajcie ludzi swoja miarą " ja żre 2 dania na obiad i na 2 kolacje więc kto tak jak ja nie żre i nie spędza wakacji to dziaduje"...

Każdy wydaje tyle na ile go stać...

Juz tylu Polaków jeździ do Cro ze pewnie jakby się przekonali ze na nic tam ich nie stać i stoją przy garach to pewnie by wiecej nie pojechali.

Każdy sie realizuje na swój sposób.

Popadacie w skrajności..

Ktoś mówi ze jedzie na KRK lub Kvarner tzn.że nie ma kasy bo do dalmacji daleko ?
Ktoś zada pytanie jak jest w zatoce Kvarner to mu odpisują że to nie Chorwacja i niech jedzie do dalmacji...jak jest w dalmacji w rejonie od Pag do Trogiru...to mu piszą ze to nie jest Dalmacja bo prawdziwa dalmacja zaczyna się od Splitu...ręce opadają.

Tu juz nie chodzi o kase..tylko o narzucenie swojego punktu widzenia odnośnie wczasów w Cro.
Ostatnio edytowano 24.08.2018 08:37 przez Bartek81, łącznie edytowano 1 raz
Volroch
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Volroch » 24.08.2018 08:36

Ja sie nie emocjonuje :)

Cały czas mówię niech każdy spędza wakacje jak lubi. To że nie rozumiem niektórych spraw mówi o mnie tylko tyle że jestem misiem o bardzo małym rozumku nie pojmującym wszystkiego.

Ja po prostu staram się ogarnąć nie odgadnięty dla mnie sposób wyjazdu na 2 tygodnie za 6000 zł który to budzi we mnie zazdrość.
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 24.08.2018 08:46

Za 6 tys sie da... ale mieszkać :mrgreen:
U nas w Bratusiu wszystkie domy w pierwszej lini 100E.
Łatwo policzyć ze skoro zostajemy 2 tygodnie to 6 tysiecy to sama kwatera nas tyle kosztuje. Kupowałem Euro po 4.265.
Z dojazdem w dwie to juz 7.5k. 3.5 juz wydaliśmy a zostalo jeszcze 3 dni
Wczesniej, jakies 100 stron... obiecalem ze jezeli pęknie granica zeszłorocznego budżetu (13 tysięcy) to zdradzam Cro na rzecz innego kierunku a na pewno GR bo tam nas nie było.
Raczej nie pęknie a w zasadzie nie musi bo juz zarezerwowany na '19 nasz ciagle jeszcze obecny apartman na parterze z wyjsciem na plażę.
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 24.08.2018 08:48

Mówimy o kosztach urlopu w CRO.
Byłem już kilka razy w Chorwacji na 11-12 dni w składzie 2+1.
Wiem jakie są ceny itd.
Jeśli ktoś pisze że spędził 14 dni, 2+2 za 4500-5000 to zastanawiam się gdzie ja błąd zrobiłem w swoich wyliczeniach.
Chyba ze jak ktoś słusznie zauważył wyjazd był z teściami, wujkami, ciociami gdzie koszta rozkładały się na 2, pożyczonym autem itd.

Nie czarujmy się ale w 4500zł na dwa tygodnie w sezonie w Makarskiej z centralnej Polski z noclegami po drodze w składzie tylko 2+2 nie uwierzę.
Volroch
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Volroch » 24.08.2018 08:53

To tak jak mówlili że na Placu Czerownym rozdają rowery. A okazało się że nie na placu czerwonym tylko w Czelabińsku i nie rozdają a kradną...
Emjot87
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Emjot87 » 24.08.2018 08:56

@wikol -
Nie czarujmy się ale w 4500zł na dwa tygodnie w sezonie w Makarskiej z centralnej Polski z noclegami po drodze w składzie tylko 2+2 nie uwierzę.

Mi będzie ciężko uwierzyć w Istrię, na dwa tygodnie poza sezonem, z południowej Polski, bez noclegów po drodze w składzie 2+0 za 4,5 k pln. ;)
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 24.08.2018 09:06

Volroch napisał(a):Ja po prostu staram się ogarnąć nie odgadnięty dla mnie sposób wyjazdu na 2 tygodnie za 6000 zł który to budzi we mnie zazdrość.

Rozpiski masz w odpowiednim wątku. Miałeś wielokrotnie przykłady, więc czego jeszcze oczekujesz? Za 6000zł w swoim składzie (2+4), na 2 tygodnie raczej nie pojedziesz. Każdy liczy inaczej, ja dla przykładu (2+2) liczę 6000zł tydzień i 8000zł (10-12 dni), z codziennymi knajpami.
Bartek81
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartek81 » 24.08.2018 09:09

Jesli sie dobrze orientuje to tu nikt nie napisał ze za 6 koła mozna spedzic wakacje na 2 tygodnie w Cro na rivierze makarskiej w apartamecie w pierwszej lini brzegowe korzystajac ze wszystkich dobrodziejstw jakie oferuje Chorwacja łącznie ze zwiedzaniem 5 miejscowosci.

Potencjalny delikwent ma dość Polskiego Bałtyku,pogoda niepewna...postanawia ze zamiast wydac tam 5 koła dołozy 1.000/1.500 i za 6.500 wybierze sie z rodzina do Chorwacji chocby na 10 dni zobaczy jak to jest...zmieni otoczenie...i pewnie bedzie sie dobrze bawił...bedzie zafascynowany Chorwacją.

Ale apetyt rosnie w miare jedzenia...z kazdym kolejnym rokiem,zacznie sie zapuszczac w coraz dalsze rejony,wynajmowac apartamety zeby miec blisko plaze i widok na jadran...pływac na wyspy,zwiedzac...korzystac...wiec i sobie przekalkuluje ze na to juz nie starczy mu 6.5 klocka...wiec albo wydaje wiecej i korzysta...albo dalej jezdzi za 6.500 na 10 dni i dobrze wypoczywa bo woli to niz Bałtyk...

Tu trzeba zauwazyć z jakiego regionu Polski jedzie...dokąd w Chorwacji jedzie...winiety...cena apartametu itd.

Chyba nikt nie jest szaleńcem i nie bierze ze sobą do kieszeni 6 koła i mówi jedziemy do Chorwacji na 2 tygodnie na Hvar...ludzie maja to przekalkulowane...ile maja kasy i gdzie i na ile za to mogą pojechać.

Więc ile kosztują wczasy w Chorwacji ? Dla każdego inaczej.

pozdrav
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 24.08.2018 09:21

Bartek81 napisał(a):Potencjalny delikwent ma dość Polskiego Bałtyku,pogoda niepewna...postanawia ze zamiast wydac tam 5 koła dołozy 1.000/1.500 i za 6.500 wybierze sie z rodzina do Chorwacji chocby na 10 dni

No i wywołałeś temat "ile kosztuje urlop nad Bałtykiem. Nigdy nie byłem tygodnia nad Bałtykiem ale taki koszt szacowałbym na około 3000zł, więc jak wspomniałem w poprzednim poście, Bałtyk (3000zł) - Chorwacja (6000zł), na tydzień ;), gdyż koszt dojazdu nad Bałtyk to ze 150zł a do Dalmacji 1500zł plus winiety i autostrady.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 596
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone