Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
slavko.v
Cromaniak
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 23.08.2018 20:13

Tak jak sugeruje Kolega Moderator zakończmy to błędne koło... bo odchodzimy od tematu.
czesiu1976
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) czesiu1976 » 23.08.2018 20:15

Na YouTuba jest filmik pod tytułem :D Ile kosztuje urlop w Chorwacji Czemu nie Polska :D gdzie gość pokazuje że wydał na 14dni 5500 co jest kompletną bzdurą po obejrzeniu jego filmików zrozumiecie :mrgreen: :mrgreen:
Jego wyliczenia są takie że za kwaterę płaci 2000zł tak złotych za 14 dni :mrgreen: ale nie liczy że jedzie z teściami i płaci połowę
jest też filmik gdzie cała kuchnia po przyjeździe jest zasypana produktami z PL od wody po wszystko do jedzenia
i to są takie właśnie wczasy jego żona chyba cały czas stoi przy garach i gotuje :oczko_usmiech:
jego obliczenia wyglądają tak :nocleg 2000zł ,auto 2000zł ,inne 1500zł
normalnie pogratulować rozmachu :oczko_usmiech: :oczko_usmiech: :oczko_usmiech:
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 23.08.2018 20:15

Sory, ale dla mnie ostatnio coraz bardziej ten wątek przypomina za przeproszeniem pie.....nie jak ktoś ma żyć 8)
Dyskusja o cenach dyskusją, ale momentami takie głupoty, że czyta się to z rozbawieniem lub wielkim zdziwieniem 8O
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 23.08.2018 20:22

czesiu1976 napisał(a):jest też filmik gdzie cała kuchnia po przyjeździe jest zasypana produktami z PL od wody po wszystko do jedzenia
i to są takie właśnie wczasy jego żona chyba cały czas stoi przy garach i gotuje :oczko_usmiech:
A może on gotuje? czemu w większość przypisuje się tą rolę kobietom? Sami w domu nic nie robicie?

wiolek_lp napisał(a):Sory, ale dla mnie ostatnio coraz bardziej ten wątek przypomina za przeproszeniem pie.....nie jak ktoś ma żyć 8)
Dyskusja o cenach dyskusją, ale momentami takie głupoty, że czyta się to z rozbawieniem lub wielkim zdziwieniem 8O
:mrgreen: I z niedowierzaniem, jak niektórzy postrzegają świat, i przyjemności...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.08.2018 20:26

wiolek_lp napisał(a):Sory, ale dla mnie ostatnio coraz bardziej ten wątek przypomina za przeproszeniem pie.....nie jak ktoś ma żyć 8)

Konkretne koszty wakacji bez dyskusji pobocznej są w innym wątku.
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 23.08.2018 20:30

Uwaga, celowo odejdę od tematu. Może należałoby założyć temat "Jak spędzacie urlop w Chorwacji", byłby temat na długie jesienno-zimowe wieczory :lol:
piekara114 napisał(a): A może on gotuje? czemu w większość przypisuje się tą rolę kobietom? Sami w domu nic nie robicie?

Jak wielokrotnie wspominałem, gotujące kobiety to wymierajacy gatunek, patrząc na swoich znajomych ;).

wiolek_lp napisał(a):Dyskusja o cenach dyskusją, ale momentami takie głupoty, że czyta się to z rozbawieniem lub wielkim zdziwieniem.

Dlatego jak wspomniałem, trzeba przenieść dyskusję do nowego wątku.

Volroch napisał(a):Ja spedzam czas z rodzina caly czas wiec spedzanie ich razem na wczasach to nic nadzwyczajnego

Dojrzewam do decyzji, żeby kiedyś wyjechać gdzieś na urlop samemu, najlepiej w góry. Mi on jest bardziej potrzebny od rodziny, niż od pracy.

P.S. Doceniam Volrocha, za szczerość i za to, że godnie przyjmuje delikatne przytyki w swoją stronę :).
Ostatnio edytowano 23.08.2018 20:37 przez Trajgul, łącznie edytowano 2 razy
ogorek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ogorek » 23.08.2018 20:32

piekara114 napisał(a):...
gotuje? czemu w większość przypisuje się tą rolę kobietom? Sami w domu nic nie robicie?
...

Moja nie gotuje ale piecze ciasta.

Tu macie "czyjeś" koszta ze śląska dla rodziny 2+1 za 14 dni wyszło im 9k prawie

piotrekbeti
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrekbeti » 23.08.2018 20:45

Z dzisiaj . Travarica lokalni 50-60 kun litr
w zalezności ile kupisz. Wino czerwone 20kun. Loza 60 ku litr. Maslinsko ulje aż 90kun. !.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.08.2018 20:45

Trajgul napisał(a):
wiolek_lp napisał(a):Dyskusja o cenach dyskusją, ale momentami takie głupoty, że czyta się to z rozbawieniem lub wielkim zdziwieniem.

Dlatego jak wspomniałem, trzeba przenieść dyskusję do nowego wątku.

A dlaczego nie można dyskutować w istniejącym.
Nowy będzie podobny do tego.
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 23.08.2018 20:57

sito_zabrze napisał(a):Wg niektórych tu piszących super wczasy to :

- Wypasiony apartman w pierwszej lini
- żarcie caly czas w konobach
- lody 8x dziennie
- picie piwa do oporu koniecznie drogiego po 30 kun w knajpie bo tego ze sklepu nie wypada....

No cóż, ja mam troche inne pojęcie o wypoczynku... :wink:

...no mój był nawet częściowo w morzu,
wybaczysz ...no ja np. jadłem i to nie cały czas przesiedziałem w konobach "żrąc" i czekając na kolejne "żarcie"
..lody-nie komentuje
...no i co z tego że ktoś kupił piwo w konobie..1-2 do obiadu, i wieczorem do kolacji,...lane z beczki...wole 4 z beczki niż 10 ze sklepu, że już o tych w plastikowych butelkach nie wspomne.
pozdro
fly
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 23.08.2018 23:17

fly napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):Wg niektórych tu piszących super wczasy to :

- Wypasiony apartman w pierwszej lini
- żarcie caly czas w konobach
- lody 8x dziennie
- picie piwa do oporu koniecznie drogiego po 30 kun w knajpie bo tego ze sklepu nie wypada....

No cóż, ja mam troche inne pojęcie o wypoczynku... :wink:

...no mój był nawet częściowo w morzu,
wybaczysz ...no ja np. jadłem i to nie cały czas przesiedziałem w konobach "żrąc" i czekając na kolejne "żarcie"
..lody-nie komentuje
...no i co z tego że ktoś kupił piwo w konobie..1-2 do obiadu, i wieczorem do kolacji,...lane z beczki...wole 4 z beczki niż 10 ze sklepu, że już o tych w plastikowych butelkach nie wspomne.
pozdro
fly

No wlasnie nic z tego :wink:
Chodzi tylko o to zeby zrozumieć tych którzy lubią spędzać czas inaczej. Tu jak ktoś napisze ze wydał np. 5k za wakacje to zaraz jest atak ze jego kobita stała caly czas przy garach a dziecko nie widziało loda na oczy...
Niejaki Janusz do konob nie chodzi a w Cro byl o ile sie nie myle 13 razy. Chcecie mu wmówić ze 13 razy jego wakacje byly do bani ? 8O

W sumie to kończe ten wątek. Biore w tym roku 5500 i wiem ze bedzie super. Móglbym zabrać 7500 i zwiedzać :

trzeci raz Dubrovnik
szósty raz Trogir
Trzeci raz Plitvice
Trzeci raz Krka
Drugi raz Zadar

Wszystko po to zeby napisać ze wydałem wiecej i wakacje byly super. Moja dziewiąta wizyta bedzie polegała na leżeniu do góry dupą, jadę tam odpocząć a nie gonić za zwiedzaniem, żarciem i piwem. Tyle tylko ze ja rozumię tych co wydają 10 lub 15k i nie zamierzam ich pouczać czy wydają dobrze czy źle swoja kasę :papa:
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 24.08.2018 05:36

sito_zabrze napisał(a):Moja dziewiąta wizyta bedzie polegała na leżeniu do góry dupą, jadę tam odpocząć a nie gonić za zwiedzaniem, żarciem i piwem. Tyle tylko ze ja rozumię tych co wydają 10 lub 15k i nie zamierzam ich pouczać czy wydają dobrze czy źle swoja kasę :papa:

Brawo!
Jestesmy już 11 dzień w Cro w Bratusiu. Jest to nasza 10 podróż do Cro i właśnie leżymy pupą do góry, czasem w dół ;) z domu wychodze wprost na plażę i pierwszy raz nigdzie się nie ruszamy.
Jest cudnie.
Biorąc pod uwagę koszta dojazdu i kwatery... 10 koła już wydane po pierwszym tygodniu.
Za to tyle zdobyczy konobowych jeszcze nie mieliśmy ;)
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 24.08.2018 06:30

Przy takich upałach jakie mieliśmy w Polsce nie trzeba było wydawać nawet kupy kasy by tylko leżeć i się opalać w Chorwacji. Nie trzeba jechać n-ty raz do Chorwacji. Niewiadomo jaka pogoda za rok.
Emjot87
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Emjot87 » 24.08.2018 06:47

Jeśli ktoś lubi spędzać czas wakacyjny/urlopowy w Polsce. Ja nie jestem fanem takiego rozwiązania. Moje podejście może wydawać się śmieszne, natomiast ja podchodzę do tego tak, że urlop spędzony w Polsce, to czas, w którym mógłbym zwiedzać jakieś inne miejsce na świecie i tenże świat poznawać. Każdy urlop spędzony tutaj, to jeden urlop mniej, który mógłbym spędzić "tam". ;) Żyję w Polsce na co dzień, dlatego też urlopowo wolę zwiedzać bliskie, europejskie lub jeśli się uda, dalsze otoczenie. Chciałbym w trakcie życia zobaczyć jak najwięcej, spróbować miejscowych alkoholi, jedzenia. Poznać kulturę, architekturę i klimat. Uważam to za wartość dodaną spędzania czasu na Ziemi. :) Z tego samego powodu nie jestem również fanem jeżdżenia n-ty raz w to samo miejsce. No chyba, że byłby to powrót po np. 10 latach.
Zaznaczam jednak, bo widzę, że trzeba to robić tutaj wielokrotnie i dobitnie, że to jest moje podejście. Moja bajka i mój klimat, a nie jedyne słuszne rozwiązanie, a każde inne jest złe.
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 24.08.2018 07:15

Chodzi o wyłączne leżenie i opalanie się. Niektórzy tylko leżą, nic nie zwiedzają, nie jadają lokalnych potraw.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 595
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone