Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
_Rafi_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) _Rafi_ » 16.01.2012 08:17

Dobrze gada ,polać mu :D .
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 16.01.2012 11:22

_Rafi_ napisał(a):...bo jak napisałem wcześniej częsciej stołujemy sie (wszyscy na forum) w restauracjach,barach,więcej pijemy i nie oszczędzamy.

Po co te rozliczanie każdego.jak ktoś pisał można wydać xxx a i dobrze 3x xxx zależy kto jaki tryb życia prowadzi.

Głupoty znowu piszesz facet.
Jacy wszyscy??? Co ty wiesz o wszystkich tutaj...
Jak już to większość lub znaczna część.
didik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) didik » 16.01.2012 11:39

Fatamorgana
Głupoty to sam Waść wypisujesz w większośći tematów i to z takim namaszczeniem jakbyś prawdy objawiał...
Nie wiem co ty o sobie myślisz, żeby wiecznie wypisywać oczywiste oczywistośći, doradzać, oceniać. Więcej skromności, dystansu do swoich "osiągnięć i dokonań" i szacunku dla wypowiedzi innych. Postaraj się.
W temacie: koniec czerwca Brela, rodzina 4 osobowa, 2 tyg. dojazd z Trójmiasta - 9tys PLN - umiarkowany styl wydawania.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.01.2012 12:11

Przypominam piszącym dwa posty powyżej punkt 1 regulaminu

Ma być miło :idea:

Jak nie, to wycieczki osobiste reguluje punkt 6 zasad w skrócie :!:
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 16.01.2012 12:43

didik napisał(a):Głupoty to sam Waść wypisujesz w większośći tematów

Jasne.... udowodnij to jeszcze.
Nie swoim widzimisię, ale argumentami.
Nie wypowiadam się/nie dyskutuję z zasady w sprawach na których się w ogóle nie znam- niech to do Ciebie dotrze.
Chcesz polemizować i pójść na argumenty?

Nie wiem co ty o sobie myślisz, żeby wiecznie wypisywać oczywiste oczywistośći, doradzać, oceniać.

Heh, a co powiesz o tych, którzy o te "oczywiste oczywistości" tu masowo pytają, co?

Jeśli już chcesz takie zarzuty czynić to Ci odpowiem, ze owszem- mam pewną wiedzę i nie mam zamiaru ani się jej wstydzić ani jej ukrywać.
Natomiast chętnie się z nią dzielę na niejednym forum. Nie muszę się z tym obnosić, bo jest normalne, że jak ktoś chce to innym odpowie, skoro co chwilę ktoś o coś pyta.
Źle???

Nie wiem co każdy kto tu dzieli się z innymi tym co wie, widział i chce napisać o sobie myśli, ale cieszę się, że jest z czego czerpać.
Tak wiec zamiast głupio krytykować czyjeś zaangażowanie, wolę z niego korzystać.
Chłopie, tu nie o to chodzi co się myśli o sobie- zejdź na ziemię- to nie forum psychologów czy naukowych eksperymentów nad ludzkimi myślami- ale forum turystyczne- więc albo coś wiesz i byłeś, przeżyłeś, widziałeś lub znasz dobrze temat- albo nie wiesz i nie chrzanisz głupot.
Tyle w temacie.

Nie jest prawdą, że tu wszyscy z forum się stołują w knajpach i barach.
Kto czyta uważnie- ten wie i nie ma tu nic do rzeczy co ja myślę i co mam w głowie.
Chcesz z tym dyskutować?
Naprawdę?

A gromada miłośników campingu, która żywi się sama? I przywozi sporo kuchennych gratów nie po to, by to leżało. Zobaczcie sobie na campach jak to jest.
didik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) didik » 16.01.2012 12:56

Nie chcę polemizowć, pójść na argumenty, dyskutować, ani naprawdę ani na żarty, ani głupio komentować... facet, chłopie czy jak tam określasz innych.
W sumie to się zapędziłem z tym komentarzem, efekt - kolejna porcja mądrości życiowej.
Z mojej strony end of story.
Bye, bye
_Rafi_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) _Rafi_ » 16.01.2012 16:57

Fatamorgana napisał(a):A gromada miłośników campingu, która żywi się sama? I przywozi sporo kuchennych gratów nie po to, by to leżało. Zobaczcie sobie na campach jak to jest.

Uważasz ,że nigdzie na wycieczki nie jeżdżą i do knajpek nigdzie przy okazji nie wstępują? Może rzadziej ,ale jednak. Może i śa wyjątki ,ale napisałem ogólnie,a Ty szukasz takich kruczków,aby sie porostu przypiermandolić.

Ps. Prosiłem Cię o coś niedawno ,widzę długo nie wytrzymałeś .

didik napisał(a):Fatamorgana
Głupoty to sam Waść wypisujesz w większośći tematów i to z takim namaszczeniem jakbyś prawdy objawiał...
Nie wiem co ty o sobie myślisz, żeby wiecznie wypisywać oczywiste oczywistośći, doradzać, oceniać. Więcej skromności, dystansu do swoich "osiągnięć i dokonań" i szacunku dla wypowiedzi innych. Postaraj się.

Popieram i dziekuję :wink: .
peter_pieper
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) peter_pieper » 16.01.2012 19:59

Ciekawa kalkulacja..W naszym przypadku 10 dni w Rogoznicy czerwiec 2011.noclegi dla 2+2 e30/doba ,e800 stowek na miejscu paliwo autostrady etc..ze e300.razem ok.1350-1400 euro :D w tym roku mam budget ok.2000-2200 na Krk w lipcu,slyszalem ze drozej.plan wyjazdu byl Makarska,ale zmnienilem plany ..pokrece sie troche po Slowenji..pzdr:)
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 16.01.2012 22:07

Cena urlopu jest uzależniona od kilku czy nawet kilkunastu zmiennych i wszyscy,którzy ich doświadczyli zapewne podzielą przynajmniej część moich spostrzeżeń.1Ilość dni.2.Ilość osób.3.ŚRodek transportu i odległość do celu.4.Rodzaj zakwaterowania i jego cena mocno uzależniona od kalendarza i regionu.5.Gdzie i jak się żywimy(zakres własny,mieszany,knajpki)6.Chęć szukania atrakcji,wycieczek czy robienia mniej lub bardziej zbędnych zakupów.7.Dobór trasy płatna lub nie.8.Kursy walut.9.Ceny paliwa i innych artykułówk. :roll: Reasumując cena za urlop może diametralnie się różnić w zależności ile powyższych zmiennych i od tego czy płacimy z dolnej czy górnej pułki.Wyjazd np z Rzeszowa ekonomicznym samochodem a wyjazd z Gdańska jego zaprzeczeniem da sporą różnicę.Apartament za 100-80-60-40-30 euro czy przydomowy kemping np.za 20euro spowoduje jeszcze wieksze dysproporcje itd.
rzochu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rzochu » 16.01.2012 23:01

_Rafi_ napisał(a):
Fatamorgana napisał(a):A gromada miłośników campingu, która żywi się sama? I przywozi sporo kuchennych gratów nie po to, by to leżało. Zobaczcie sobie na campach jak to jest.

Uważasz ,że nigdzie na wycieczki nie jeżdżą i do knajpek nigdzie przy okazji nie wstępują? Może rzadziej ,ale jednak. Może i śa wyjątki ,ale napisałem ogólnie,a Ty szukasz takich kruczków,aby sie porostu przypiermandolić.

Ps. Prosiłem Cię o coś niedawno ,widzę długo nie wytrzymałeś .

didik napisał(a):Fatamorgana

Popieram i dziekuję :wink: .

fatamorgana to znany pieniacz, staje się powoli forumowym pośmiewiskiem. Powinien chyba sobie czasem "ulżyć" to by mu dobrze zrobiło.:)

tak off topic

teraz do sedna. Dylemat jest następujący: 3 osoby 2 tyg all incl, cena ok 7 tys + oczywiste wydatki na zwiedzanie(padło na Grecję), czy jednak poświęcić się na pichcenie samemu w czasie wakacji i wtedy te 7 tys wystarczy na wakacje w Cro. Rozbieżność w standartach jest olbrzymia. Żona już wstępnie zarezerwowała piękny 4* hotel w Egipcie, za tą samą kwotę jest średni na Krecie, lub self-service w Chorwacji.
Ja obstawiam kolejny rok Cro , ale mogę znowu polec :( , bo to co dla mnie jest wypoczynkiem (zwiedzanie, zwiedzanie,zwiedzanie) dla niej jest karą i utrapieniem. Leżenie plackiem i moczenie w basenie rajcuje mnie przez 2 dni, dalej to już męczarnia. A niestety ceny wycieczek samolotem do Cro w bylejakim hotelu zakrawają na absurd. I bądź tu mądry...
Mariusz1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz1 » 16.01.2012 23:31

Witam ja również byłem w zeszłym roku (jak ten czas leci :( ) w Rogoznicy i to w II części czerwca koszt wyjazdu z kwaterą,spożywką,dojazdami,biletami 1100E. Płaciłem 11E od osoby , było nas troje , dojazd z dolnego ślaska , narka pa :lol:
_Rafi_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) _Rafi_ » 17.01.2012 08:21

rzochu jak w fajnej miejscowości przy morzu śmigaj do Grecji.Za 7tysi bez wydatków na zwiedzanie spokojnie i Cro będzie w 3 osoby,nawet z knajpkami czasami,ale nie unikniesz pichcenia.
aga_manka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga_manka » 17.01.2012 08:38

Bylismy w zeszłym roku w miejscowości Mirca na Bracu , apartament na 16 osób , high seson, miejscowość to wioska z 1 sklepikiem, uroczo, w Supetarze Lidl, nawieźlismy z Polski mnóstwo żarcia zupenie niepotrzebnie , nasza rodzinka 2+3 małych dzieci 7 klocków, inaczej by się sprawa miała jakbyśmy spędzili ten czas na Bolu pewnie kwotę trzeba by było pomnożyć x 2:)
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 17.01.2012 17:17

No właśnie,i tu się teraz należy zastanowić,no chyba że autem jedzie 5 osób,ale w moim przypadku,rodziny 3 osobowej,to za 10 tys na 2 tygodnie polecę samolotem,a auto wypożyczę na 2-3 na miejscu.

W tamtym roku,Włochy-Gargano 14 dni,paliwo.autostrady,nocleg i różne tam takie sobie ok.9 tys,cztery osoby dorosłe,trochę zwiedziliśmy też.
Myślę że w tym roku jest już drożej,wysokie ceny paliw,euro.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 17.01.2012 17:55

Fata.
Napij się rumianku,co? :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 60
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone