Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wikol
Cromaniak
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 20.08.2018 09:57

Nie każdy lubi camp.
Ja w 3 osoby wydałem około 7k na 12 dni. Byłem kilka razy w konobie. Nie wyobrażam sobie by nie pójść kilka razy na obiad. To są wakacje a nie spinanie się by wydać jak najmniej. Zamawiałem tanie dania typu cevapcuci, girice, pizza.
Noclegi nw Węgrzech 15EUR od osoby czyli razem 90EUR w dwie strony.
Jechałem wtedy autem na LPG który palił 11 w trasie /4x4/
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 20.08.2018 10:08

wikol napisał(a):Nie każdy lubi camp.
Ja w 3 osoby wydałem około 7k na 12 dni. Byłem kilka razy w konobie. Nie wyobrażam sobie by nie pójść kilka razy na obiad. To są wakacje a nie spinanie się by wydać jak najmniej. Zamawiałem tanie dania typu cevapcuci, girice, pizza.
Noclegi nw Węgrzech 15EUR od osoby czyli razem 90EUR w dwie strony.
Jechałem wtedy autem na LPG który palił 11 w trasie /4x4/

Czy ktoś napisał, że każdy lubi?

Za kwoty, które ja wydaje na campy można spędzić urlop w wygodnym apartamencie, więc akurat to nie ma większego znaczenia

Nie wnikam jakie masz wyobrażenie i bez czego nie możesz się obejść. Mam tylko nadzieję, że zdajesz sobie sprawę, że każdy może mieć inne wymagania

Nasi znajomi, np nie potrafią obejść bez "fisz pikniku". Mnie jakoś ta głośna muza, tłum, rozcieńczone z wodą tanie wino i kolejka po grillowaną makrelę nie pociąga

Każdy inny, wszyscy równi :)
Ostatnio edytowano 20.08.2018 10:24 przez piotrulex, łącznie edytowano 1 raz
Bartek81
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartek81 » 20.08.2018 10:16

Można jechać nad Bałtyk i wydać 12 tyś za 12 dni , można jechać nad Bałtyk i wydać 6 tyś za 12 dni.
Można jechac do Cro i wydać 12 tyś za 12 dni i mozna jechać do Cro i wydać 6/7 tys za 12 dni.
Wszystko zależy od tego ile mozemy wydac kasy i na co chcemy ja wydać.
ogorek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ogorek » 20.08.2018 10:33

Wspomniana rodzina z Niemiec to było 2+2

Nie wiem czy to +2 ssało mleko matki czy miało 180 cm a to potężna różnica

@Piotrulex pisze o kosztach 2+1 gdzie +1 to też zagadka (czy w pampersie czy 180 pokażny facet)

Jak można porównywać koszty ? Ja mam 2+3 gdzie +3 to blixniaki 16 lat (po 180 cm wzrostu) i córka 18 lat
Pratycznie 5 dorosłych gdzie 4-ka szczupła (nie ja) ale wszystko z apetytem
sdolas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sdolas » 20.08.2018 10:34

piotrulex napisał(a):...
Nie sztuką wydać 4,5 koła euro, sztuką wydać niewiele a wrócić szczęśliwym, opalonym i wypoczętym :)
Słonko, piękne widoki i czysta, ciepła woda jak na razie w CRO są darmowe. Podobnie jak figi, których w tym roku kilka kilogramów zjedliśmy :)

Nie lubię nikogo oceniać za to ile wydaje na wakacjach, dlatego bywam tu sporadycznie :roll:
Twoje kilka słów przypadło mi do gustu bo mam podobne podejście :wink:
Nasze wakacje już czwarty raz z rzędu zamykają się w kwocie około 7500 PLN, w ścisłym sezonie, w pierwszej linii brzegowej, bez specjalnego oszczędzania, zawsze 14 dni na miejscu, rodzina standard 2+2, gdzie dzieciaki jedzą prawie tyle co dorośli :wink:

Nie bardzo też rozumiem tych to wydają wielokrotność takiej kwoty i narzekają że Cro jest takie gigantycznie drogie.
Tak jak piszesz, można wydać rozsądne pieniądze, jednocześnie wypocząć w spokojnym miejscu i cieszyć się urokami tego kraju :wink:

Przy wydatku powyżej 12 000 PLN jak wielu tu wspomina, raczej bym się skusił na lotniczą wycieczkę w standardzie All... :wink:
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 20.08.2018 10:58

ogorek napisał(a): ... @Piotrulex pisze o kosztach 2+1 gdzie +1 to też zagadka (czy w pampersie czy 180 pokażny facet) ...

Wyżej pisałem o kosztach dla 3 osób. 2+1 powoli przestaje pisać gdyż to "+1" wzrostem dorównało swojej mamie, je więcej a i na campach raz się łapie na obniżoną stawkę a innym razem już płaci jak dorosła. Je bez SUPa za 60kn/1h się obejdę, ona już niekoniecznie :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.08.2018 12:10

Sdolas

"Nie lubię nikogo oceniać za to ile wydaje na wakacjach, dlatego bywam tu sporadycznie "

A jednak piszesz z lekką niechęcią :

"Nie bardzo też rozumiem tych to wydają wielokrotność takiej kwoty i narzekają że Cro jest takie gigantycznie drogie."

"Przy wydatku powyżej 12 000 PLN jak wielu tu wspomina, raczej bym się skusił na lotniczą wycieczkę w standardzie All... "

Czyli jednak jeździsz do Chorwacji nie dlatego, że lubisz ? ;)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.08.2018 12:22

wikol napisał(a): ...na 12 dni. Byłem kilka razy w konobie. Nie wyobrażam sobie by nie pójść kilka razy na obiad. To są wakacje a nie spinanie się by wydać jak najmniej. Zamawiałem tanie dania typu cevapcuci, girice, pizza.

Na 12 dni pójście kilka razy na obiad - a w resztę dni gdzie obiad lub kolacja. :?:
Jednak zamawiałeś tanie dania, czyli aby wydać mniej. :wink:
Volroch
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Volroch » 20.08.2018 12:31

Ano i ja wróciłem z Chorwacji i czas na male podsumowanko kosztów. 2+4 14 dni w Makarskiej
Przecjechalem jakies 4400 km - spalanie jakies 10/11l/km w sumie mam tylko koszty w jedną stronę bo płaciłem kartą a potem gotówką ale powiedzmy że policzymy razy 2 = 2100 zł
Nocleg - 5100 zł
Ubezpieczenie - 700 zł
Winiety SK i H - 266 zł
Zakupy w Polsce - 1000 zł (wedliny plus alkohol)
Autostrady w Hr - 600 zł (350 i 74 kuny w jedna strone plus podroze Dubrovnik i Mostar)
Nocleg Wegry 40 Eur - 168 zł
Nocleg Polska 250 zł
Na miejscu wydane 8400 zł
Suma = 18584 zl
Czyli niecale 3100 zł na osobe

Na miejscu - sniadania i delikatne przegryzki w domu reszta Konoby. - Rachunek trzeba liczyc miedzy 400-600 Kun za wyjscie.
Do tego 2 rejsy statkiem po kolo 1000 kun kazdy, plus wycieczki do Mostaru i Dubrovnika. Oczywiscie 2 razy lody i pamiatki.
Niczego sobie nie odmawialismy. jakies 600 kun poszlo na parkingi.

Jesli chodzi o wydatki na miejscu to 8400/6 = 100 zł/dziennie na osobe
Maly upgrade z cenami:
pizza 40-60 kun
napoje 25-40 kun
kalmary - 100 -130 kun
cevapcici - 80 -100 kun
rybna plata - 320-420 kun
miesna plata - 280-350 kun
lody - 10 -15 kun
Ostatnio edytowano 24.08.2018 11:55 przez Volroch, łącznie edytowano 1 raz
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 20.08.2018 13:13

Jako ciekawostkę dodam, że parking w samym centrum Dubrovnika kosztował 75 kun za godzinę.
Volroch
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Volroch » 20.08.2018 13:22

W hiltonie ktory jest niemal na wyciagniecie reki od wejscia do starego miasta kosztuje 220 kun za 4 godziny.
nie tylko dla gosci hotelowych
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 20.08.2018 17:21

sdolas napisał(a):
piotrulex napisał(a):...
Nie sztuką wydać 4,5 koła euro, sztuką wydać niewiele a wrócić szczęśliwym, opalonym i wypoczętym :)
Słonko, piękne widoki i czysta, ciepła woda jak na razie w CRO są darmowe. Podobnie jak figi, których w tym roku kilka kilogramów zjedliśmy :)

Nie lubię nikogo oceniać za to ile wydaje na wakacjach, dlatego bywam tu sporadycznie :roll:
Twoje kilka słów przypadło mi do gustu bo mam podobne podejście :wink:
Nasze wakacje już czwarty raz z rzędu zamykają się w kwocie około 7500 PLN, w ścisłym sezonie, w pierwszej linii brzegowej, bez specjalnego oszczędzania, zawsze 14 dni na miejscu, rodzina standard 2+2, gdzie dzieciaki jedzą prawie tyle co dorośli :wink:

Nie bardzo też rozumiem tych to wydają wielokrotność takiej kwoty i narzekają że Cro jest takie gigantycznie drogie.
Tak jak piszesz, można wydać rozsądne pieniądze, jednocześnie wypocząć w spokojnym miejscu i cieszyć się urokami tego kraju :wink:

Przy wydatku powyżej 12 000 PLN jak wielu tu wspomina, raczej bym się skusił na lotniczą wycieczkę w standardzie All... :wink:

No nie wiem sdolas...
Dzieki Twojej relacji, rekomendacji jestem w tym samym domu co Ty na plazy w Bratusiu. Koszt to 100E za dzien czyli 1400 za 2 tygodnie. Jak osiagasz kwotę 7500 zl z dojazdem i jedzeniem skoro polecana przez Ciebie kwatera kosztuje nas prawie 6500 zl? Bez dojazdu i życia. To pewnie wyjdzie nas drugie tyle.
Na obronę powiem jest tu wspaniale. Wychodze z domu i plaża ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.08.2018 20:05

To chyba nie chodzi o to, zeby sie licytowac, kto wydal jak najmniej i mial fajne wczasy 8)

Licytowanie sie jak najmniejszymi kosztami jest tak samo denerwujace jak chwalenie sie tym, ze sie mnostwo kasy wydalo na wczasach :roll:

Watek jako informacyjny moze sie bardzo przydac

Ale kazdy wydaje,jak mu pasuje iinnym nic do tego

PS: co innego jak ktos podaje niepelne koszty i wprowadza czytelnikow w blad :roll:
ogorek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ogorek » 20.08.2018 20:17

Volroch napisał(a):....

Nocleg Wegry 40 Eur - 168 zł
Nocleg Polska 250 zł
...

Można prosić o namiary ? Takie ceny przy 2+4 ??? A te +4 bardzo małe ?
Zawsze spałem w Graz ale dla 4-5ciu osób to było zdaje się 92 EUR ze sniadaniem !!!

W PL (jak poczułem się zmęczony) to w pierwszym motelu w PL po przekroczeniu PL-CZ granicy (chyba Złote Runo) usłyszałem 170 za 2-os pokój a nas było 4-ro czyli razy 2 i to bez śniadania
sdolas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sdolas » 20.08.2018 20:19

bigredone napisał(a):Sdolas...
Czyli jednak jeździsz do Chorwacji nie dlatego, że lubisz ? ;)

Lubie to mało powiedziane :oczko_usmiech:
Jednak istnieje jakaś rozsądna granica :wink:
Przy obecnym wspomnianym budżecie oceniam, że wakacje nad Bałtykiem kosztowały by nas ok 1000-1500 zł mniej.

Garo&Justa napisał(a):...
No nie wiem sdolas...
Dzieki Twojej relacji, rekomendacji jestem w tym samym domu co Ty na plazy w Bratusiu. Koszt to 100E za dzien czyli 1400 za 2 tygodnie. Jak osiagasz kwotę 7500 zl z dojazdem i jedzeniem skoro polecana przez Ciebie kwatera kosztuje nas prawie 6500 zl? Bez dojazdu i życia. To pewnie wyjdzie nas drugie tyle.
Na obronę powiem jest tu wspaniale. Wychodze z domu i plaża ;)

Ten temat już poruszaliśmy na PRV.
Polecałem w roku 2016 gdzie ceny były na poziomie 80E za app. 2+2
Dodam że to i tak było szaleństwo, bo chęć podziwiania gór wchodzących do morza była warta tych 80E :wink:
Obecnie szukam kwater w cenie 60-65E, i na razie mi się to odpukać udaje.
Niestety, ale na nasze nieszczęście, ceny na riwierze makarskiej poszybowały ... :roll:
W relacji ujęte są dwa miasta, byliśmy wówczas tydzień w Bratuszu i tydzień w Tribunj ( 7x80E + 7x60E = 980E ) :wink:
O wzroście cen u Marina dyskutowaliśmy, rozumiem że byłeś tego świadom.
Ostatnio edytowano 20.08.2018 20:30 przez sdolas, łącznie edytowano 2 razy
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 585
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone