bigredone napisał(a):To prawda. W Chorwacji widziałem Niemców zbierających pieniądze do puszki na piwo pod Konzumem. Nie był to miły widok.
A ha, a poza tym co jeszcze widziales
W Niemczech zbieraja puszki po piwie
25 centow za puszke
bigredone napisał(a):To prawda. W Chorwacji widziałem Niemców zbierających pieniądze do puszki na piwo pod Konzumem. Nie był to miły widok.
highway napisał(a):Jako że nie przepadamy za rybami czy owocami morza, nie było parcia na jedzenie w konobach.
Garo&Justa napisał(a):....
Wyliczył na szybko koszty 300E dziennie czyli 4500E całość, bez paliwa i winiet.
No i chyba to ich ostatni raz w Cro
Jeśli go znowu spotkasz, powiedz mu, że w bawarskiej telewizji (BR Alpha) są kursy z matematyki.Garo&Justa napisał(a):(...) Caly wieczór nie mógł przeżyć tych 715 Kun...
Nie wiem jak jest w Monachiumna rynku ale z tego co mówił to za 70-80 Euro najada sie w niedzielę tam w restauracji.
Także to tyle w temacie że dla Niemców Cro jest tania.
(...)
Wyliczył na szybko koszty 300E dziennie czyli 4500E całość, bez paliwa i winiet.
Garo&Justa napisał(a):No i poszli do konoby na jedzonko 3 x ryba a raz jakieś mięso z bukietem warzyw i krumpiry.
Do tego lampka wina, piwko a dla dzieci soki.
Caly wieczór nie mógł przeżyć tych 715 Kun...
Nie wiem jak jest w Monachiumna rynku ale z tego co mówił to za 70-80 Euro najada sie w niedzielę tam w restauracji.
boboo napisał(a):Jeśli go znowu spotkasz, powiedz mu, że w bawarskiej telewizji (BR Alpha) są kursy z matematyki.Garo&Justa napisał(a):(...) Caly wieczór nie mógł przeżyć tych 715 Kun...
Także to tyle w temacie że dla Niemców Cro jest tania.
(...)
715 Kun to dość dokładnie 100 € (96,50 €).
Jak on doszedł do 300 €, pozostaje jego tajemnicą.
Chyba że wtrynia 3 razy dziennie taki obiad.
wikol napisał(a):300 razy 15 = 4500 euro
No popatrz, a niektórzy nasi mistrzowie spędzają w Chorwacji 14 dni za 4500zł....
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko