_Rafi_ napisał(a):rzochu napisał(a):witam. Właśnie przeglądam oferty first minute i dla naszej rodzinki (2+ 14latek) najtańszą ofertę all znalazłem za 7,5 tys na Korculi hotel z basenem. Czytając Wasze posty dochodzę do wniosku że tyle samo wyniesie mnie targanie pożywienia z Polski i gotowanie w pokoju. A to co będzie nadwyżką mam na zwiedzanie (wynajem auta itp) . Jeślisię mylę to mnie poprawcie.
Na jaki okres i w jakim terminie?
Ja za 17 dni wyjazdu tyle będę płacił jadąc autem własnym i w 5osób .Bez zwiedzania i rozrywek mieszcze się w Twojej kwocie. Jeśli to lipiec-sierpień na min.10 dni masz mieć juz na miejscu +droga to jak nie chcesz sama jechać bierz i używaj życia,ja bym sie nie zastanawiał,jednak u mnie dla 5osób takie wycieczki już mi sie nie kalkulowały.[/quote]
termin wakacyjny , bo mamy ucznia:) My co prawda też w 5 osób , wraz z znajomymi, ale żony nie mają ochoty tułać się autem. Mnie to odpowiada, jechać, podziwiać Europę, ale dziewczyny uparły się na samolot . Fakt że droga powrotna nie jest już tak atrakcyjna jak dodazd do, ale ja za czasów dzieciństwa tułałem się z rodzicami dużym fiatem do Bułgarii a znajomi za nami maluchem i wszyscy byli wniebowzięci :)
Teraz już są inne czasy, a jako że nie mam urlopu zbyt długiego, każdy dzień odpoczynku jest ważny. Niestety ceny , jak dokładnie sprawdziłem były przy założeniu że dziecko ma max 11 lat, 14 latek płaci jak dorosły, zatem najtańsza oferta opiewa na 9300 :( No i chyba po raz kolejny Cro przejdzie mi koło nosa.... no cóż