Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji
napisał(a) SingSing74 » 14.08.2018 21:18
czesiu1976 napisał(a):Czy Polacy na zagranicznych wakacjach jedzą tylko Pizze bo jak czytam to tylko ciągle rachunki Pizza na 4 osoby lub na 6
lub polecam jak jechaliśmy po drodze swietna Pizzeria palce lizać
to jakaś obsesja
Dla mnie obsesyjne jest rozpływanie się nad owocami morza, szczególnie nad wszelkiego rodzaju muszlami.
Kiedyś jadłem w Bułgarii i już wtedy mi nie smakowały.
W tym roku czytając róże ochy i achy postanowiłem dać im jeszcze jedną szansę i w chwalonej przez Tripadvisor i jego użytkowników konobie Mandrac w Broce koło Stonu zamówiliśmy talerz dla dwóch osób + frytki dla małego - z napojami bezalkoholowymi 450 kun. Sam talerz 350. Do talerza "rybnego" był dodany talerz rozgotowanych warzyw, tzn. jakaś zielenina z kartoflami w kostkę. Zupełnie bez smaku.
Na talerz czekaliśmy godzinę i to jest OK. Na frytki 20 min dłużej i to nie jest OK.
20 szt. najpodlejszych w świecie frytek za 20 zł.
Langusta, krewetki królewskie i oczywiście ryba dobre, ale bez szału. Natomiast kałamarnica z grilla to jakaś tuba z gumy. Nie wspominam o 3 rodzajach muszli, które różniły się jedynie samą muszlą, bo smakowały, a raczej nie smakowały identycznie, jak słonawy glucik.
Skoro w najlepiej ocenianej w okolicy knajpce, owoce morza smakują tak jak smakują, to wolę dobrą pizzę.
Dla równowagi dodam, że w Trpanj w konobie Skojera zjedliśmy ze smakiem talerz mięsny dla 2 osób (150 kun) którym spokojnie najadłyby się 4 osoby (resztę pakują na wynos), do tego sałatka i napoje - kolejne 50 kun.