Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ogorek
Cromaniak
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) ogorek » 11.08.2018 15:24

W Hotelach co dzień wymieniają ale pisałem o apartamentach i tam co 3 dni

Gościnność, życzliwość - zgoda.
Ceny - uważam że dobre jedzenie w tawernach - tańsze jak w CRO

Ale jadąc (jak ja - na łódkę) -> gotując często w apartamencie - mając w cenie ap parking i miejsce na łodkę
CRO wyjdzie podobnie lub lepiej a jest bliżej.
W konobach na wyspach (takich dla wodniaków) w CRO dosyć drogo ale miła i życzliwa obsługa
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 11.08.2018 15:27

Garo&Justa napisał(a):
lew napisał(a):
Garo&Justa napisał(a):Nic mi do pensji w kraju bo kazdy zarabia różnie ale wiele zależy od Ciebie. Ale tego nie drążmy.
Natomiast nie zgadzam.sie z autostradami. Przejedz z Wroclawia do Rzeszowa. 400 km. Ile zaplacisz? 28 zl? Ile kosztuje 400km w Cro? A dokładniej 427 km z Lucko do Zagvozd -225 Kun czyli 133 zl liczac kune po 0.59 zl.
Poza tym w zeszłym roku podróżowałem po Italii... tam są dopiero ceny autostrad.
Wikol, sorry ale nie pisz pierdół

.....20 PLN za 50 km A4 wybudowanej przez Gierka to wg ciebie mało? Spoko niedługo zapłacisz i do Rzeszowa.

Nie rozumiem... Ja z Wroclawia do Gliwic za 150km płacę 16 zl. I to dla mnie jest mało w porównaniu z Cro

....spokojnie ,już niedługo zapłacisz dużo drożej niż w Chorwacji
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.08.2018 15:42

boboo napisał(a):
wikol napisał(a):Spytaj się Niemca ile statystycznie musi pracować na urlop w Chorwacji.

Statystyczny miesięczny dochód pracownika netto w Niemczech za 2017:
1.893 €
Źródło:
https://de.statista.com/statistik/daten ... utschland/

Statystyczne wydatki na urlop w 2017 na osobę:
1.193 €
Źródło:
http://www.tourismusanalyse.de/zahlen/d ... sten-2017/

No proszę... Coś podobnego mówiła mi znajoma mojej mamy, która mieszka i pracuje w Paderborn.
Teraz już rozumiem, dlaczego ich było tylu w październiku, w Primosztenie... Żniwa? Praca w turystyce? Niekoniecznie :D
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 11.08.2018 15:45

fish74 napisał(a):Niedawno wróciłem z Gr i nie co trzy dni a codziennie wymieniane reczniki i pościel , leżaki do bólu darmowe i o każdej porze dnia , klima sterowana indywidualnie , wifi czy sejf bezpłatnie a sam hotel ...na plaży ( no 10 m od )
Wyżywienie przedobre i do bólu w tym potrawy codziennie greckie i owoce. I to wszystko nie All a zaledwie ...HB .
Woda w markecie 1,5 l niegazowana uwaga 0,3 euro , piwo 1 euro a za 1,3 euro to zimniutkie na plaży ...więc taki to standart grecki i nie porównujemy cen w kurortach tylko ...budżetowo w marketach gdzie za taka samą wodę trzeba dać pewnie z półtora euro...gościnność Greków, hmm no cóż Chorwatom chyba jeszcze daleko do nich.
Tyle tylko że dalej tu GR przegrywa ...ale nie o tym wątek więc sorki za offtop .

Niedawno wróciłem z Chorwacji i w hotelu gdzie byłem:
-wymiana ręczników codzinnie, posciel na życzenie , dodatkowe ręczniki plażowe ,
-leżaki wygodne (bez bólu :D ) darmowe-zarówno na plaży jak i basenach, całodobowo
-klima sterowana indywidualnie
-sejf
-minibarek
-wifi w pokojach i na terenie całego hotelu
-wyżywienie wyśmienite i dużo (do bólu), wspaniale podane, potrawy kuchni wyłącznie chorwackiej, ryby na wszelkie możliwe sposoby, mule i inne owoce morza etc, ponadto owoce, słódkie desery i lody, soki ze świeżych owoców, ponadto bufet dlla dzieci, dla alergików i dla będących na diecie, wyśmienita kawa.Cenę wody w markecie w Chorwacji każdy zna, podobnie zresztą piwa, natomiast w barze na plaży lub przy basenie 25 hrk.
Porównując gościnność Greków i Chorwatów jest taka sama-zależna od wysokości napiwku-porównuję/mówię tu TYLKO kurortach i hotelach.
pozdro
fly
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 11.08.2018 22:36

A jak standard kwater prywatnych w Grecji w porównaniu do tych w Cro?
Powiedzmy tak za około 80E dla 2+2
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 12.08.2018 04:36

Niedawno wróciłem z Chorwacji i w hotelu gdzie byłem:
-wymiana ręczników codzinnie, posciel na życzenie , dodatkowe ręczniki plażowe ,
-leżaki wygodne (bez bólu :D ) darmowe-zarówno na plaży jak i basenach, całodobowo
-sejf
-minibarek
-wyżywienie wyśmienite i dużo (do bólu), wspaniale podane, potrawy kuchni wyłącznie chorwackiej, ryby na wszelkie możliwe sposoby, mule i inne owoce morza etc, ponadto owoce, słódkie desery i lody, soki ze świeżych owoców, ponadto bufet dlla dzieci, dla alergików i dla będących na diecie, wyśmienita kawa.Cenę wody w markecie w Chorwacji każdy zna, podobnie zresztą piwa, natomiast w barze na plaży lub przy basenie 25 hrk.
Porównując gościnność Greków i Chorwatów jest taka sama-zależna od wysokości napiwku-porównuję/mówię tu TYLKO kurortach i hotelach.
pozdro
fly[/quote]

Jaka cena jest takiego pobytu w Hotelu w przeliczeniu na 1 osobę. Ile dni trwał turnus. Rozumiem, że była to wycieczka zorganizowana autobusem bądż samolotem. Interesuje mnie cena biura podróży bez wydatków na miejscu i z wydatkami tak powiedzmy Pi razy drzwi. :papa: :hut:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 12.08.2018 05:42

Takie krótkie porównanie (po sezonie):

Właśnie organizuję urlop dla 2os, na początek września, 11dni.
Miejsce noclegowe w górach PL (1/3 drogi do HR) + wycieczki w promieniu 150km, do CZ i D.
Nocleg to App. (sypialnia, pokój dzienny, kuchnia, łazienka, balkon), czyli jak nasz standard w Cro (klimy nie potrzeba).
Ubezp. podróżne nie wykupywane. Jedzenie w większości swoje, przy kilku wycieczkach oczywiście knajpy.
Całość jak obliczam wyjdzie nas 2500zł czyli podobnie jak Chorwacja/Dramalj wg tych samych założeń i standardów (choć w PL więcej zwiedzania/płatnych wejść; w Cro byłby w większości plażing/spacery). Mw finalnie może będzie 400zł mniej niż w HR.
Wniosek: w Chorwacji po sezonie jeszcze nie tak drogo.
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 12.08.2018 11:25

Ural napisał(a):Niedawno wróciłem z Chorwacji i w hotelu gdzie byłem:
-sejf
-minibarek
pozdro
fly

Jaka cena jest takiego pobytu w Hotelu w przeliczeniu na 1 osobę. Ile dni trwał turnus. Rozumiem, że była to wycieczka zorganizowana autobusem bądż samolotem. Interesuje mnie cena biura podróży bez wydatków na miejscu i z wydatkami tak powiedzmy Pi razy drzwi. :papa: :hut:

-miejscowośc Mali Lošinj-Family Hotel Vespera,
-pobyt 2 osoby dorosłe i dziecko 4,5 w momencie przyjazdu
-dojazd własnym samochodem, na miejscu parking w cenie,
-nie ma turnusów-wynajmujesz na ile chcesz, my byliśmy w lipcu, od czwartku do poniedziałku+od pn. do środa.
-rezerwowaliśmy niecałe dwa tygodnie wcześniej
-hotel typowo rodziinny, (w odróżnieniu do usytuowanego w pobliżu bliźniaczego hotelu Aurora) z całym mnóstwem atrakcji dla dzieci w każdym wieku.

reszta wieczorem
Ostatnio edytowano 12.08.2018 19:42 przez fly, łącznie edytowano 3 razy
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 12.08.2018 11:27

Ok Fly. Przeczytam wieczorem.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 12.08.2018 11:34

fly napisał(a):reszta wieczorem
Jaki okres pobytu? Dziecko na swoim normalnym łóżku czy dostawka (miał jakąś zniżkę pobytową, czy pełna odpłatność)? I jak duży pokój/apartament?
XenKa
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) XenKa » 12.08.2018 15:38

Witam. W tym roku po raz pierwszy wybieram się do Chorwacji.Tygodniowy pobyt w Splicie, bez samochodu.Czy na codzienne wydatki i jakieś wycieczki 3000 zł na parę będzie wystarczające ? :)
Ostatnio edytowano 12.08.2018 15:44 przez XenKa, łącznie edytowano 1 raz
MiNos
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) MiNos » 12.08.2018 15:43

XenKa napisał(a):Witam. W tym roku po raz pierwszy wybieram się do Chorwacji. Zatrzymuję się w Splicie. Czy na codzienne wydatki 3000 zł na parę będzie wystarczające ? :)

Ale nie liczysz kwatery? Jedzonko srednio kolo od 50-60 kun bez napojow w restauracjach. Na plazy wynajmowalem duzy parasol za 20kun/dzien. Lody duze kolo 10 kun.
XenKa
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) XenKa » 12.08.2018 15:51

Nie, tylko pozostałe wydatki. W takim razie chyba powinniśmy się zmieścić, dzięki za odpowiedź. ☺
piotr68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr68 » 12.08.2018 17:59

piotrulex napisał(a):
Garo&Justa napisał(a):Była już dluga dyskusja o rodakach w Cro.
Cos w tym jest co pisze piotrulex. Obecnie w kilku tematach niektorzy sie wręcz by dali pokroic by kupić jak najtaniej Kuny, jak najmniej wydac na winiety i znaleźć apartament ale co najwyzej do 50 E...
Po tych lekturach wiem o co chodzilo koledze i sie z nim zgadzam ze wybierając najdrozsze miejsca jest szansa że nie spotkamy Kowalskiego.
Co nie znaczy że też tak robię ;)

Chyba też nie zrozumiałeś dlaczego tak robimy :(

A ja Cię zrozumiałem bardzo dobrze. Od chyba 20 lat jeżdżę na campingi. Od dawna przestałem jeździć na polskie campingi gdzie nie można spokojnie odpocząć z powodu imprez, grilli głośnej muzyki i ogólnie hałasu. Wolę trochę więcej zapłacić i jechać chociażby na pobliskie Morawy,Słowację lub Węgry gdzie nie ma hołoty i na campingu można odpocząć w ciszy i spokoju.
fiechu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fiechu » 12.08.2018 19:37

My w tym roku jak zwykle na camping.
Padło na Tomas koło Primosten.
Cena 165 kun za dobę za 2 osoby.
Cisza, spokoj żadnych imprez.
W koncu można odpocząć.
Cały wyjazd na 7 dni za 3000zl.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 573
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone