Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji
napisał(a) fly » 11.08.2018 15:45
fish74 napisał(a):Niedawno wróciłem z Gr i nie co trzy dni a codziennie wymieniane reczniki i pościel , leżaki do bólu darmowe i o każdej porze dnia , klima sterowana indywidualnie , wifi czy sejf bezpłatnie a sam hotel ...na plaży ( no 10 m od )
Wyżywienie przedobre i do bólu w tym potrawy codziennie greckie i owoce. I to wszystko nie All a zaledwie ...HB .
Woda w markecie 1,5 l niegazowana uwaga 0,3 euro , piwo 1 euro a za 1,3 euro to zimniutkie na plaży ...więc taki to standart grecki i nie porównujemy cen w kurortach tylko ...budżetowo w marketach gdzie za taka samą wodę trzeba dać pewnie z półtora euro...gościnność Greków, hmm no cóż Chorwatom chyba jeszcze daleko do nich.
Tyle tylko że dalej tu GR przegrywa ...ale nie o tym wątek więc sorki za offtop .
Niedawno wróciłem z Chorwacji i w hotelu gdzie byłem:
-wymiana ręczników codzinnie, posciel na życzenie , dodatkowe ręczniki plażowe ,
-leżaki wygodne (bez bólu
) darmowe-zarówno na plaży jak i basenach, całodobowo
-klima sterowana indywidualnie
-sejf
-minibarek
-wifi w pokojach i na terenie całego hotelu
-wyżywienie wyśmienite i dużo (do bólu), wspaniale podane, potrawy kuchni wyłącznie chorwackiej, ryby na wszelkie możliwe sposoby, mule i inne owoce morza etc, ponadto owoce, słódkie desery i lody, soki ze świeżych owoców, ponadto bufet dlla dzieci, dla alergików i dla będących na diecie, wyśmienita kawa.Cenę wody w markecie w Chorwacji każdy zna, podobnie zresztą piwa, natomiast w barze na plaży lub przy basenie 25 hrk.
Porównując gościnność Greków i Chorwatów jest taka sama-zależna od wysokości napiwku-porównuję/mówię tu
TYLKO kurortach i hotelach.
pozdro
fly