Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Garo&Justa
Cromaniak
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 10.08.2018 15:00

Była już dluga dyskusja o rodakach w Cro.
Cos w tym jest co pisze piotrulex. Obecnie w kilku tematach niektorzy sie wręcz by dali pokroic by kupić jak najtaniej Kuny, jak najmniej wydac na winiety i znaleźć apartament ale co najwyzej do 50 E...
Po tych lekturach wiem o co chodzilo koledze i sie z nim zgadzam ze wybierając najdrozsze miejsca jest szansa że nie spotkamy Kowalskiego.
Co nie znaczy że też tak robię ;)
robertms
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) robertms » 10.08.2018 15:10

Garo&Justa napisał(a):Była już dluga dyskusja o rodakach w Cro.
Cos w tym jest co pisze piotrulex. Obecnie w kilku tematach niektorzy sie wręcz by dali pokroic by kupić jak najtaniej Kuny, jak najmniej wydac na winiety i znaleźć apartament ale co najwyzej do 50 E...
Po tych lekturach wiem o co chodzilo koledze i sie z nim zgadzam ze wybierając najdrozsze miejsca jest szansa że nie spotkamy Kowalskiego.

Abstrahujac od plazingu, i a propos "Kowalskiego" (bez urazy) - finiszuja ME w LA, w ktorych to odegrano 2 "parodie" Mazurka Dąbrowskiego za 2 zlote medale, a w imieniu organizatorow przepraszal wczoraj Frank Kowalski...
Bo przegrywac, to trza umić...

ze sportowym pozdrowieniem...
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 10.08.2018 15:11

@fly,
czy masz może jakieś problemy z przetwarzaniem słowa napisanego?
Tak zawsze wyinterpretowujesz?
robertms
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) robertms » 10.08.2018 15:13

Nawiazujac do tytulu watku - urlop w Cro kosztuje tyle, ile na tenze urlop wydacie...

pozdrawiam
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 10.08.2018 15:16

Garo&Justa napisał(a):Była już dluga dyskusja o rodakach w Cro.

Chyba też nie zrozumiałeś dlaczego tak robimy :(
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 10.08.2018 15:26

Moze masz swoją interpretację i ok, ale jestem zdania że jazdy robi jak lubi i nic nam do tego. Dlatego nie komentuje kogoś postępowania a czesto nawet przytakuje mu.
No chyba ze ktoś jedzie do Cro za 600 zl .... to muszę wziąć głos
domi_1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) domi_1 » 10.08.2018 17:35

a mi się zdaję, ze za złą opinie o rodakach odpowiedzialni są sami Polacy. Wiele razy zagranicą słyszałem jak Polacy narzekali na polaków (zresztą to samo robią w Polsce). Przyznam uczciwie, ze nie ma bardziej żenującego zdarzenia jak Polak łamiącym angielskim mówi jak inni Polacy są źli i beznadziejni. byłem Świadkiem rozmowy w jednym z pensjonatów rok temu podczas wakacji:
polak ogólnie w kilku zdaniach -Dzien dobry. ok, super, polaków nie, to głupi, katolik, pis. Ja nowoczesny Tusk
- żona gospodarza: - są tu Polacy (o mnie i mojej małżonce)-no i my też jesteśmy katolikami. Chcemy żeby wszyscy się u nas dobrze czuli. Niestety nie zrozumieli odpowiedzi i poprosili nas o tłumaczenie całej rozmowy. Moim zdaniem jeśli sami nie będziemy się szanować to nikt nie będzie nas szanował:))
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 10.08.2018 17:55

Ja tam nic nie mam do Polaków. Nie można generalizować. Fakt faktem że jesteśmy jednymi z najbardziej ruch*nych w Europie. Pensje na bardzo słabym poziomie, autostrady najdroższe w Europie, usługi bankowe najdroższe w Europie, itd., itd.
Wychodzą kompleksy i czasem to widać.
Dzielni nasi strażacy zarabiają 4 razy mniej niż ich kumple ze Szwecji.
Chorwacja nie jest dla nas tania to fakt. Niestety hotelarze nad Bałtykiem czy górale są chyba bardziej nachalni na kasę niż Chorwaci.
Dla Niemca Chorwacja to jak dla Polaka wakacje w Pierdziszewie Dolnym. Chodzi o relacje pieniądza.
Mam rodzinę w D więc wiem co piszę.
Ostatnio edytowano 10.08.2018 18:04 przez wikol, łącznie edytowano 1 raz
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 10.08.2018 18:03

Nic mi do pensji w kraju bo kazdy zarabia różnie ale wiele zależy od Ciebie. Ale tego nie drążmy.
Natomiast nie zgadzam.sie z autostradami. Przejedz z Wroclawia do Rzeszowa. 400 km. Ile zaplacisz? 28 zl? Ile kosztuje 400km w Cro? A dokładniej 427 km z Lucko do Zagvozd -225 Kun czyli 133 zl liczac kune po 0.59 zl.
Poza tym w zeszłym roku podróżowałem po Italii... tam są dopiero ceny autostrad.
Wikol, sorry ale nie pisz pierdół
Ostatnio edytowano 10.08.2018 18:06 przez Garo&Justa, łącznie edytowano 1 raz
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 10.08.2018 18:06

Garo&Justa napisał(a):Nic mi do pensji w kraju bo kazdy zarabia różnie ale wiele zależy od Ciebie. Ale tego nie drążmy.
Natomiast nie zgadzam.sie z autostradami. Przejedz z Wroclawia do Rzeszowa. 400 km. Ile zaplacisz? 28 zl? Ile kosztuje 400km w Cro? A dokładniej 427 km z Lucko do Zagvozd -225 Kun czyli 133 zl liczac kune po 0.59 zl.

16zł Wrocław Gliwice
20zł Katowice Krk

Razem 36zł :mrgreen:
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 10.08.2018 18:07

Mowimy o autostradach
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 10.08.2018 18:10

Garo&Justa napisał(a):Mowimy o autostradach

Ja tez :oczko_usmiech:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 10.08.2018 19:08

W gratisie na A4 masz korek gwarantowany... jak nie problem przepustowością bramek, to remonty lub wypadki....

Koszt płatnej A2 to dopiero cena....
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 10.08.2018 19:43

sito_zabrze napisał(a):

Oświeć mnie jak jechać autostradami do Cro 20 zł płacąc.
Podkreślam autostradami
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 10.08.2018 19:51

Garo&Justa napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):

Oświeć mnie jak jechać autostradami do Cro 20 zł płacąc.
Podkreślam autostradami

Ło matko i córko

Katowice Krk to odcinek Katowice - Kraków :oczko_usmiech:

Tobie wyszło 28zl a mi 36 za Wroclaw Rzeszów :oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 571
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone