Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Fela
Croentuzjasta
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fela » 08.08.2018 09:48

Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 08.08.2018 09:48

Właśnie ;) w sumie koszty nam w Cro podbija kwatera. Bo przecież nie żremy na potęgę przez te dwa tygodnie. Żyjemy normalnie tylko konoby co dwa trzy dni no i zwiedzanko i łakocie dla dzieci. Przecież to wakacje. Samo życie na wakacjach jest może tylko nieco droższe niż te same dwa tygodnie w domu - mówię o żywieniu.
Po 9 razach (za tydzień 10) w Cro nie wiem czy bym się nadawał na hotel, nawet 2, 3 piętrowy z basenem i tłumem... Nawet na pełnym wypasie
Wolność którą daje Cro jest warta wydanych na nią pieniędzy
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.08.2018 09:51

Habanero napisał(a):Gdzie za 13k Allinclusive pojadę ze swoją rodziną na 3 tyg. :roll: :?:

Po głównym sezonie jakiegoś lasta można trafić ..... :wink:
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 08.08.2018 09:54

Dla spokoju duszy zbierałem w tym roku oferty dla 2+2 w Grecji na Krecie i 14 dni AllInc Full.
14950 zł wylot z Wro. Tui
;)
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 08.08.2018 10:02

TUI ma drogie oferty wycieczek.
W Itace można upolować "I Taki Hit" w promocyjnej cenie.
2 lata temu upolowałem Kretę za 10dni ALL za cenę 7200zł w ofercie " I Taki Hit". Ta sama wycieczka na drugi dzień kosztowała 2k drożej.
Trzeba tylko non stop siedzieć na kompie bo oferty zmieniają się dynamicznie co dzień, dwa.
Do TUI nie zaglądam ze względu na ceny.
Ostatnio edytowano 08.08.2018 10:03 przez wikol, łącznie edytowano 1 raz
Bartek81
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartek81 » 08.08.2018 10:03

Habanero napisał(a):
Fela napisał(a):
napisał(a) wikol » 08.08.2018 09:36

piotrulex napisał(a):

Jednak nie każdego interesuje 5*, AI i inne bajery :)

Wiadomo że jeden lubi AllInclusive, inny pole namiotowe ze zmywaniem brudnych garów, a inny jeszcze co innego.
Chodzi mi że przy takich kwotach rzędu 13k można spędzić wakacje na bogato nie martwiąc się o nic.

Skoro ktoś wybiera taki sposób wypoczynku nawet za kwotę 13k nie zakładam żeby się o coś martwił.
Za 13k Allinclusive siedzisz w hotelu na basenie i żłopiesz drinki(bo w końcu za to płacisz) a tutaj masz pełne pole do popisu - dzisiaj plaża, jutro zwiedzanie pojutrze żłopanie...

Gdzie za 13k Allinclusive pojadę ze swoją rodziną na 3 tyg. :roll: :?:

Tys prawda
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 08.08.2018 10:04

Garo&Justa napisał(a):Dla spokoju duszy zbierałem w tym roku oferty dla 2+2 w Grecji na Krecie i 14 dni AllInc Full.
14950 zł wylot z Wro. Tui
;)

I wszystko w temacie AllInc Full :wink:
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 08.08.2018 10:43

Habareno, faktycznie na Pagu było taniej niż na Krk, o Vrbniku nie wspominając.
Ale za to knajpa Luce w samym Vrbniku zmiata wszystkie z Pagu :)

@fly odejmij sobie te moje apteki bo spać nie możesz.
W 2014 do kosztów wakacji dodałem koszty zakupu bagażnika (bazy) do zamontowania boxa. Miałem tego nie robić ? Pomóż.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 08.08.2018 10:46

Garo&Justa napisał(a):A ceny kwater bardzo blisko morza lub na plaży?

Na przełomie sierpnia i września płacimy 45 euro za 4 osoby. App. z dużym tarasem, z widokiem na Paški Zaljev, 50 m do brzegu.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 08.08.2018 10:57

kaeres napisał(a): ...
W 2014 do kosztów wakacji dodałem koszty zakupu bagażnika (bazy) do zamontowania boxa. Miałem tego nie robić ? Pomóż.

Moim zdaniem jeśli użyłeś tego tylko raz, na tamten wyjazd wakacyjny to jak najbardziej słusznie

Jeśli jeszcze kiedykolwiek później to już niekoniecznie :)

Zapytaj najlepiej jakiejś dobrej księgowej :)
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 08.08.2018 10:58

O kurcze, to tych prezerwatyw też nie liczyć skoro nie zużyłem wszystkich ??

PS. oczywistym jest więc moja konkluzja, że te moje szacowane 90% nie liczy takich oczywistości jak wydatki przed wakacjami.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 08.08.2018 11:05

kaeres napisał(a):O kurcze, to tych prezerwatyw też nie liczyć skoro nie zużyłem wszystkich ??

PS. oczywistym jest więc moja konkluzja, że te moje szacowane 90% nie liczy takich oczywistości jak wydatki przed wakacjami.

No wiesz, każdy liczy jak uważa

Ja jak wydaje 3 stówy na żarcie z PL i za około stówę wraca z powrotem to liczę tylko 2 stówy i to jest dla mnie oczywiste, logiczne i rzetelne

Nie popadajmy jednak w skrajności i liczenie gumy za 3 zeta może faktycznie być zabawne i nieistotne dla całości wyliczenia

Bagażnik za kilka stów, który się używa latami, czasem komuś pożycza za drobne suweniry a na koniec być może odsprzedaje to nie guma za kilka zeta, której żywot, jakże przyjemny, zwykle zbyt długi jednak nie jest ;)

Jak przed wakacjami kupiłem nowe auto za 80 koła to też mam to wliczyć w koszt wakacji? No bo gdyby nie zagraniczne wakacje to żona dalej by jeździła tym 17 letnim oplem w gazie bo do biura blisko ...

No jak? Liczyć?
czesiu1976
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) czesiu1976 » 08.08.2018 11:47

Jeżdziłem już na wakacje z Tui,Itaki,Grecos i takie tam mniejsze i powiem wam tyle że najcześciej przywoziłem zdjęcia basenów jakbym był gdzieś na termach lub aquaparkach miejsca były różne ceny za all inclusiv 12 do 14 dni były rzędu od 8 do 13500zł dla 3 osób najpierw było trochę tanio bo syn był mały ale ostatni nasz wyjazd z biura podróży to Grecja Zakynthos all inclusiv 12 dni 13.500 po powrocie pierwszy raz byli wszyscy zachwyceni jakie piękne zdjęcia i filmy ale muszę tutaj podkreślić miałem przez 5 dni samochód z wypożyczalni zwiedziłem całą wyspę w zdłuż i wszerz wreszcie padło na Chorwację oczywiście samochodem pierwszy wyjazd 2017 - 12dni + 2 podróż koszt 9.000 w tym roku wyjazd 18 dni + 2 podróż koszt oczywiście w zaokrągleniu
szybki skrót
850e nocleg 18 nocy - 3,570zł
paliwo - 3600km liczę litr po 5,11 pali mi na 100km 8,2 - 1500zł
winiety Czechy,Austria,Słowenia - 357zł kupuję w PZM Poznań :D
paliwo do pontonu - 50l kupowane w Chorwacji - 300zł
reszta to atrakcje,zakupy,restauracje - 6000zł
Razem - 11,700 zł
I dla tego wybieram Chorwacje jestem dłużej fajne miejsca widoki,poznaje fajnych ludzi to jest to co lubię już nigdy nie pojadę na basen :D :D
Pozdrawiam
facebook_1533725563071.jpg
Ostatnio edytowano 08.08.2018 11:54 przez czesiu1976, łącznie edytowano 1 raz
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 08.08.2018 11:50

czesiu1976 napisał(a): ... wybieram Chorwacje ... już nigdy nie pojadę na basen ...

My mamy wszelkie wymienione zalety Chorwacji, wiele więcej a do tego basen :)
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 08.08.2018 11:58

kaeres napisał(a):Habareno, faktycznie na Pagu było taniej niż na Krk, o Vrbniku nie wspominając.
Ale za to knajpa Luce w samym Vrbniku zmiata wszystkie z Pagu :)

Krystian, nie będę oponować :wink: Bez wątpienia jest wiele lepszych konob w Chorwacji, od tej którą polecałem.
Dla tych, którzy jadą do Cro w celu próbowania wykwintnych dań, nie będzie w niej nic specjalnego. Ja jednak zaliczam się do tych, którzy jedzą żeby przeżyć :wink: Chcieliśmy mieć z głowy gotowanie i wiesz sam najlepiej , że nie jestem fanem owoców morza.
Jednak pizza frutti di mare, na którą dałem się namówić przez Ciebie, posmakowała mi tam :mrgreen: Mam nadzieję, że Wam też
smakowało jedzonko i rakija od szefa :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 567
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone