Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piekara114
Opiekun działu
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 07.08.2018 19:07

Dzięki za info, kto wie, co za rok...
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 07.08.2018 20:57

Czyli...kolega kaerespowinien być bardziej precyzyjny
kaeres napisał(a):Pora na moje podliczenia tego roku.
Zakupy przed wakacjami (apteka, kosmetyki, ciuchy, klapki, itp)- 1500zł
14 noclegów (7x Pag - 50€ /noc, 7x Vrbnik - 64€ /noc) - 3414zł
Paliwo + winiety + bramki - 1431zł
Życie na miejscu - 5026zł

RAZEM - 11.371,00zł /4os

Chorwacja idzie w górę albo dzieci za bardzo ciągną :)
Poprzednio mieściłem się w 8500zł (nie licząc zakupów przed wakacjami bo zawsze nam wychodzą inaczej).

90% niskich kosztów w tym wątku nie bierze pod uwagę zakupów przed wakacjami, ubezpieczenia samochodu Assistance, itp.
Wychodzą później takie magiczne kwoty bo liczą stricte paliwo, nocleg i to co wydali na miejscu
.

i mówiąc iz dokonał zakupów w aptece powinien wymienić co kupił? ...i jesli wydał tam 500pln na prezerwatywy, to inni mogą odetchnąć z ulgą że można taniej bo oni tychże prezerwatyw nie używają czyli nie muszą ich kupić, a dla innych od razu nasuwa się pytanie po ile za sztukę by można było przeliczyć ile jest potrzebnych prezerwatyw na dwa tygodnie? :D

...albo paliwo... ile kilometrów -nie podał
-jakie obciążenie -brak
etc.
czyli są pozycje które w liście wydatków przyjmujemy niemal "jak swoje", niektóre adaptujemy na swoje potrzeby, a jeszcze inne odrzucamy, - i czemu tu się dziwić.
Oczywiście, jeśli ktoś, tak jak np ja, naprawiał przed wyjazdem Webasto i to poda w kosztach urlopu ...no to sorry, brak słow.
pozdro
fly
Ostatnio edytowano 07.08.2018 21:18 przez fly, łącznie edytowano 1 raz
Bartek81
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartek81 » 07.08.2018 21:08

W Pakostane 1 kuglica 7 kun w Gelateria Dijana . Najdrozsza Kuglica jaka widziałem była za 9.
W Konobach i restauracjach w czasie Happy Hour przewaznie 11-17 ceny do przyjecia.
Ogólnie mozna było dobrze zjeść w cenie nie przekraczającej za danie 60/70kun.
Najdrozsze napoje np Cola/Fanta 0,2 16-18 kun. Woda 1 L. 20 Kun w konobach oczywiscie.
W Konobie Giardino przy ul. Ivana Meštrovića, Juha Ribna za 15 Kun :)

W Szybeniku w Twierdzy Św.Michała płaciłem za wode 0,5 l. 15 kun :P
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 07.08.2018 21:25

W Brist i Turanj točeno pivo 15 kun, a w Mali Lošinj 25 kun ... i jak tu żyć...
pozdro
fly
Bartek81
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartek81 » 07.08.2018 21:34

fly napisał(a):Czyli...kolega kaerespowinien być bardziej precyzyjny
kaeres napisał(a):Pora na moje podliczenia tego roku.
Zakupy przed wakacjami (apteka, kosmetyki, ciuchy, klapki, itp)- 1500zł
14 noclegów (7x Pag - 50€ /noc, 7x Vrbnik - 64€ /noc) - 3414zł
Paliwo + winiety + bramki - 1431zł
Życie na miejscu - 5026zł

RAZEM - 11.371,00zł /4os

Chorwacja idzie w górę albo dzieci za bardzo ciągną :)
Poprzednio mieściłem się w 8500zł (nie licząc zakupów przed wakacjami bo zawsze nam wychodzą inaczej).

90% niskich kosztów w tym wątku nie bierze pod uwagę zakupów przed wakacjami, ubezpieczenia samochodu Assistance, itp.
Wychodzą później takie magiczne kwoty bo liczą stricte paliwo, nocleg i to co wydali na miejscu
.

i mówiąc iz dokonał zakupów w aptece powinien wymienić co kupił? ...i jesli wydał tam 500pln na prezerwatywy, to inni mogą odetchnąć z ulgą że można taniej bo oni tychże prezerwatyw nie używają czyli nie muszą ich kupić, a dla innych od razu nasuwa się pytanie po ile za sztukę by można było przeliczyć ile jest potrzebnych prezerwatyw na dwa tygodnie? :D

...albo paliwo... ile kilometrów -nie podał
-jakie obciążenie -brak
etc.
czyli są pozycje które w liście wydatków przyjmujemy niemal "jak swoje", niektóre adaptujemy na swoje potrzeby, a jeszcze inne odrzucamy, - i czemu tu się dziwić.
Oczywiście, jeśli ktoś, tak jak np ja, naprawiał przed wyjazdem Webasto i to poda w kosztach urlopu ...no to sorry, brak słow.
pozdro
fly

Chyba każdemu z nas wyjdzie inaczej...jednemu starczy 7 dni w Vrbniku i jedzie do domu. Ktoś inny bedzie 10 dni na Pagu i pojedzie do domu. Jeszcze ktos inny jak kolega kaeres bedzie 7 w jednym miejscu i kolejne 7 w drugim.Trzeba doliczyc koszty przemieszczania sie...w tym przypadku z Pag na KRK itd.itp...Ja będąc w Pakostane zwiedziłem wodospady Krka,Szybenik,Zadar i musiałem zatankowac zeby tam dojechac i kupic bilety na wodospady dla 5 osób itd.Ktos moze pojechać do Pakostane i niekoniecznie zwiedzić te miejsca i wyjdzie mu taniej,wiec może lepiej podawajmy uśrednione ceny jedzenia,lodów,piwa itp.z różnych miejscowości, niż piszmy ile kto wydał na urlopie bo to nie jest wyznacznik kosztów pobytu w Chorwacji.
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 07.08.2018 22:26

Jeszcze rzućcie okiem na cennik Ankory w samym centrum Pagu . Nigdy nie mogliśmy wyrobić się na obiad do godz. 18 :wink:
A,... w tej konobie wszystkie pizze po 40 kun :D
https://www.google.pl/maps/uv?hl=pl&pb= ... DnoECAkQCQ
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 07.08.2018 23:44

To ciekawe... A na Pagu nigdy nie byliśmy. Może tam turystów mniej i dlatego taniej. A ceny kwater bardzo blisko morza lub na plaży?
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 08.08.2018 06:42

Habanero napisał(a):Croatia Grill znajduje się zaraz za konobą Golja idąc z centrum Pagu nabrzeżem w stronę hotelu Pagus.

Na pewno skorzystam jak zawitamy na Pagu. Na wyspie jadłam tylko w Ankorze, pycha, ale już ceny wyższe, byliśmy po 19 ;) i w jakiejś małej konobie w Bosanie, też przepysznie, tylko nie było pizzy dla młodych :wink:
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 08.08.2018 08:53

Garo&Justa napisał(a):To ciekawe... A na Pagu nigdy nie byliśmy. Może tam turystów mniej i dlatego taniej. A ceny kwater bardzo blisko morza lub na plaży?

Sprawdź na Visit Pag.
W tym roku wynająłem dzięki tej stronie o 70 euro taniej niż przez Booking.
Najlepiej zacząć szukać w okresie styczeń - luty.
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 08.08.2018 09:06

Z pewnością zajrzę ale wszystko też zależy od kwoty jaką wydamy w tym roku na południu. No chyba, że blisko morza lub przy plaży znajdę coś za max 70-80E to będzie kuszące
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 08.08.2018 09:07

Wiadomo że na PAGu będzie taniej niż np. na Riwierze Makarskiej.
Trochę na PAG bliżej ale nie ma masywu Biokovo, który bardzo lubię.

@Garo&Justa - przy takich kwotach jakie wydajecie na urlop w CRO dobrą odmianą jest Grecka wyspa lub Wyspy Kanaryjskie na maksymalnym wypasie. Hotel 5* , jedzenie all, plaża na wyciągnięcie ręki. Znajomy za 10k upolował w Itace naprawdę ekskluzywne wakacje dla 4 osób.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 08.08.2018 09:21

wikol napisał(a):... przy takich kwotach jakie wydajecie na urlop w CRO dobrą odmianą jest Grecka wyspa lub Wyspy Kanaryjskie na maksymalnym wypasie. Hotel 5* , jedzenie all, plaża na wyciągnięcie ręki. Znajomy za 10k upolował w Itace naprawdę ekskluzywne wakacje dla 4 osób.

Jednak nie każdego interesuje 5*, AI i inne bajery :)
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 08.08.2018 09:36

piotrulex napisał(a):

Wiadomo że jeden lubi AllInclusive, inny pole namiotowe ze zmywaniem brudnych garów, a inny jeszcze co innego.
Chodzi mi że przy takich kwotach rzędu 13k można spędzić wakacje na bogato nie martwiąc się o nic.
Fela
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fela » 08.08.2018 09:43

napisał(a) wikol » 08.08.2018 09:36

piotrulex napisał(a):

Wiadomo że jeden lubi AllInclusive, inny pole namiotowe ze zmywaniem brudnych garów, a inny jeszcze co innego.
Chodzi mi że przy takich kwotach rzędu 13k można spędzić wakacje na bogato nie martwiąc się o nic.

Skoro ktoś wybiera taki sposób wypoczynku nawet za kwotę 13k nie zakładam żeby się o coś martwił.
Za 13k Allinclusive siedzisz w hotelu na basenie i żłopiesz drinki(bo w końcu za to płacisz) a tutaj masz pełne pole do popisu - dzisiaj plaża, jutro zwiedzanie pojutrze żłopanie...
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 08.08.2018 09:45

Fela napisał(a):
napisał(a) wikol » 08.08.2018 09:36

piotrulex napisał(a):

Skoro ktoś wybiera taki sposób wypoczynku nawet za kwotę 13k nie zakładam żeby się o coś martwił.
Za 13k Allinclusive siedzisz w hotelu na basenie i żłopiesz drinki(bo w końcu za to płacisz) a tutaj masz pełne pole do popisu - dzisiaj plaża, jutro zwiedzanie pojutrze żłopanie...

Gdzie za 13k Allinclusive pojadę ze swoją rodziną na 3 tyg. :roll: :?:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 566
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone