Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
leswac
Cromaniak
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) leswac » 07.08.2018 13:10

spotyka się 3 kumpli z woja. Warszawiak, Krakus i Poznaniak
pierwszy mówi ja stawiam flachę z tej okazji, drugi no cóż to ja kupię ogóry, a Poznaniak to ja lecę po szwagra
tak dla rozluźnienia kosztów Chorwackich :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 07.08.2018 13:12

fly napisał(a):
wikol napisał(a):Gdy wszyscy rozmówcy z forum wejdą do Jadranu w samych gaciach to jesteśmy na równi wobec siebie bez wyjątku. Nie ważne że jeden przyjechał nową Skodą Fabią a inny 10 letnim Q7 dla lansu / oba tej samej wartości /. Najważniejszym celem jest kąpiel w Jadranie. A w jaki sposób przyjechał, co przed chwilą zjadł i ile wydał robi się nieważne.

...bez gaci....jak wejdą bez gaci to się z Tobą zgodze. :D
pozdro
fly

a no właśnie, gacie w Jadranie podobno strasznie uwierają ...
Fela
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fela » 07.08.2018 13:15

napisał(a) leswac » 07.08.2018 13:07
HEHEHEHE FELA ja się wpraszam .......
będę w Breli więc z tytułu oszczędności do Baśki przylezę pieszo :hut: :hut: :hut:

Nie ma problemu :oczko_usmiech:
A z resztą, z domu bogaty nie jestem ale jak ktoś ma jeszcze ochotę to zapraszam, piwko z rodakami sama przyjemność :D
leswac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) leswac » 07.08.2018 13:19

Fela napisał(a):
napisał(a) leswac » 07.08.2018 13:07
HEHEHEHE FELA ja się wpraszam .......
będę w Breli więc z tytułu oszczędności do Baśki przylezę pieszo :hut: :hut: :hut:

Nie ma problemu :oczko_usmiech:
A z resztą, z domu bogaty nie jestem ale jak ktoś ma jeszcze ochotę to zapraszam, piwko z rodakami sama przyjemność :D

spoko ja broń boże nie pisałem tego złośliwie
fakt będziemy po sąsiedzku bo jak co to w Breli będę rano w czwartek lądował...... :papa: :papa: :papa:
pzdrav !!! :mrgreen: :mrgreen:
ApropoDefacto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ApropoDefacto » 07.08.2018 13:24

Garo&Justa napisał(a): Że dziwnym trafem co mam styczność z kimś z małopolski (bez obrazy mi tu) to "liczy złotówa"...
Nawet kupili tacy rodowici z Kr obok nas dom i od roku słucham jaki to Wro be, że tramwaje brudne a w Kr czyste i tańsze i punktualne. Żo oni by woleli drożej ale by było lepiej. Po czym wbija krakus do mnie z browarem i stwierdza że (poważnie aż mnie zatkało) co prawda przyniósł piwo (jedno!) ale mam jednak kilka swoich i są pewnie zimniejsze więc może wypijemy moje....
Pogoniłem

No widzisz Ty masz z nimi problemy a inni mają z Warszawiakami, Ślązakami itd. :wink: wszędzie się tacy trafiają :wink: i nic z tym nie zrobisz 8) współczuje, że kolega na takich ludzi trafia :wink:

Ale jak to jest, jak ktoś z małopolski oszczędza to od razu centuś (żeby gorzej nie napisać) a jak z innego województwa to już jest ok i rozsądny, szanujący kasę gość :?: :wink: często się z taką opinią spotykam :wink:

fly napisał(a):
wikol napisał(a):Gdy wszyscy rozmówcy z forum wejdą do Jadranu w samych gaciach to jesteśmy na równi wobec siebie bez wyjątku.

...bez gaci....jak wejdą bez gaci to się z Tobą zgodze. :D
pozdro
fly

No właśnie nie bo znowu różnice by się uwidoczniły :lol:
Fela
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fela » 07.08.2018 13:25

napisał(a) leswac » 07.08.2018 13:19

fakt będziemy po sąsiedzku bo jak co to w Breli będę rano w czwartek lądował...... :papa: :papa: :papa:

Nawet tego tak nie odebrałem :D ale można coś pomyśleć na miejscu. W sobotę (18.08) ok południa będziemy na miejscu i pewnie do wieczorka plażing :hut:
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 07.08.2018 13:26

piotrulex napisał(a):a no właśnie, gacie w Jadranie podobno strasznie uwierają ...

...albo się zbiegły ze starości,
...albo za wysoko je podciągają...
pozdro
fly
leswac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) leswac » 07.08.2018 13:46

Fela napisał(a):
napisał(a) leswac » 07.08.2018 13:19

Nawet tego tak nie odebrałem :D ale można coś pomyśleć na miejscu. W sobotę (18.08) ok południa będziemy na miejscu i pewnie do wieczorka plażing :hut:

:papa: :papa: :papa: oki zobaczymy co i jak się ułoży może akurat się spikniemy..... :mrgreen: :mrgreen:
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 07.08.2018 13:46

Ile powinien kosztować dzień w Chorwacji na rodzinę 2+2 wg. Tych co uważają, że jest za drogo ? Chodzi mi o całodzienne wyżywienie. Śniadanie w domu (artykuły ze sklepu) , obiadokolacja i deser w mieście. Jestem ciekawy od jakiej sumy robi się drogo.
Fela
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fela » 07.08.2018 13:54

napisał(a) Habanero » 07.08.2018 13:46

Ile powinien kosztować dzień w Chorwacji na rodzinę 2+2 wg. Tych co uważają, że jest za drogo ? Chodzi mi o całodzienne wyżywienie. Śniadanie w domu (artykuły ze sklepu) , obiadokolacja i deser w mieście. Jestem ciekawy od jakiej sumy robi się drogo.

Jeżeli miałbym się tak stołować to myślę, że do 300 pln jest OK. My 30/70 jadamy w konobach/apartamencie i koszty mniejsze.
Chyba, że wpadnie ktoś na browarka to i 500 może być mało :oczko_usmiech: no ale tego to już się nie liczy 8)
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 07.08.2018 13:54

Habanero napisał(a): ... Jestem ciekawy od jakiej sumy robi się drogo.

Gdzie 2 Polaków tam 3 opinie. Dla każdego co innego będzie znaczyło "drogo" :)
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 07.08.2018 13:57

... a co jeśli ktoś ma posiłki inaczej rozłożone?
śniadanie
drugie śniadanie
lunch
obiad
podwieczorek
kolacja
...?
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 07.08.2018 13:58

fly napisał(a): ... Jeśli ktoś chce podróżować Rosomakiem to jest jego sprawa i nic nikomu do 15k wydanych na paliwo ...

Oczywiście, jak najbardziej, masz rację, mi też nic do tego, może nawet jechać całą drogę na wstecznym biegu :)

Jednak jest to pozycja ponadstandardowa, tak samo jak apteka za 1,5 koła więc warto o tym wspomnieć podając koszta :)

Wspomnieć z czego to wynika
domi_1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) domi_1 » 07.08.2018 14:05

Habanero napisał(a):Ile powinien kosztować dzień w Chorwacji na rodzinę 2+2 wg. Tych co uważają, że jest za drogo ? Chodzi mi o całodzienne wyżywienie. Śniadanie w domu (artykuły ze sklepu) , obiadokolacja i deser w mieście. Jestem ciekawy od jakiej sumy robi się drogo.

moim zdaniem dobry obiad nie powinien być droższy niż w podobnych miejscach w Portugalii czy w Hiszpanii (za podobną jakość). Podobnie zakupy w sklepie. Bo dla jednego śniadanie to bułka z serem a ktoś inny musi zjeść kawior z jajkiem, i do tego wypić kawę luwak.
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 07.08.2018 14:08

fly napisał(a):... a co jeśli ktoś ma posiłki inaczej rozłożone?
śniadanie
drugie śniadanie
lunch
obiad
podwieczorek
kolacja
...?

To znaczy, że może mieć cukrzycę i musi jeść wiele posiłków w małych ilościach. :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 564
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone