Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bahama
Cromaniak
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 06.08.2018 21:26

No to co myślisz o szlaku do Santiago de Compostela w sandałach i z pięcioma euro na pokładzie :)
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 06.08.2018 21:35

Jeśli ktoś się tego podjął - podziwiam :-).
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 06.08.2018 22:03

Pielgrzymka pokutna lub dziękczynna....
gertstary1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gertstary1 » 06.08.2018 22:15

Dzieki za wpisy :) postanowiłem nie dac sie złamać.....
specjalnie dla Wikola ,chciałem wcisnac fotki apartmana,ale sa za duze fotki,jakby ktos chcial namiar na fajne studio dla 2 plus 1 w Orebic,wtedy płacilismy 25e,widok byl fenomenalny,co prawda plaza taka se,ale stacja lpg blisko i jako miejsce wypadowe bardzo fajnie.Mieliśmy w jedna strone 1750km,bylismy 10 noclegów w sezonie :) ,całość wyszła 3500pln i tak podobnie juz co roku :)

Nie mam kredytu na M,nie mam kredytu na autko,dom kupiłem sam,samochody tez kupuje sam :),wszystko stare ,ale jare :)

Luk006
Pamiętam doskonale tą relację. Gość dysponował budżetem coś około 600 zł. No ale znaleźli się tacy co to lepiej wiedzą i "zdemaskowali" chłopa umilając mu forumowe życie do tego stopnia, że relacji - która i mnie bardzo zaciekawiła - nie dokończył.

szkoda strasznie ,że nie dokończył,pojechal passatem na gazie i naprawde sie dobrze bawił,za grosze

Tu na forum jest tylu fajnych ludzi... czytałem wpisy o małzach,faktycznie w Stonie kosztuja grosze i sa świerzutkie,ale to tylko bedąc na Peljesacu :) z tymi cenami w konobach to troche przesadzili....ciekawostka z wyjazdu 2015r ,popróbować muli w winie,które samemu sie zebrało :)
Załączniki:
IMG_0977.JPG
Nawet starczyło ,zeby zwiedzic po raz 2 Korcule :)
IMG_1153.JPG
Plaza Divna w sezonie :)
IMG_0875.JPG
Widoczek ze studia,dla 3 osób idealnie,jedyna wada slabe wifi wtedy bylo
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 07.08.2018 06:21

Nie przeszkadza wam odległość od morza i stąd cena. My musimy mieć póki co dom na plaży, że względu na córkę. Jak podrośnie typ inną sprawa. Teraz nie ma zmiłuj i parę kroków muszę być w domu i dlatego też cena jaką płacimy.
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 07.08.2018 07:27

Na prawdę nie wierzycie w wakacje rodzinne za 3500zł ?
Znam człowieka z innego social o Chorwacji, który w Chorwacji nie wydał ani złotówki ze swojego budżetu przed wakacjami.
A był tam 2 miesiące.
Magia.
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 07.08.2018 07:29

Pääkäyttäjä napisał(a):
kaeres napisał(a):Jeżeli mowa o przyrządzaniu sobie owoców morza na wakacjach to mam świetny przykład cenowy.
We Vrbniku porcja (0,5kg) muli 250kn (150zł). Wiadomo, pyszne, ładnie podane ale chcę zwrócić uwagę ile kosztują mule na rybim targu i co się dzieje w knajpach w Chorwacji.

Co, ILE?!? W Krku, w knajpach porcja muli na jedną osobę (to chyba było 250 g ale muszę się upewnić) chodziła po 70-80 kn... 8O
We Vrbniku cena za te mule to jak za 1 kg jagnięciny ispod peke...

Dokładnie - mule to przecież sprawa groszowa. 10-30 Kn/kg na targu, danie obiadowe z mulami to też kwota dwucyfrowa (nawet za 1kg!). Coś chyba się komuś... :lol:
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 07.08.2018 07:44

@gertstary1 - miejscówka jak najbardziej ok.
Nam też nie zależy na bliskości plaży. Może być nawet 200-300metrów. Spacerek zawsze dobrze robi. Po drodze zawsze jakieś lody, winogrona itd.

Oglądałem na youtubie kanał Michała Patera - podróże na Kołymę...
Oczywiście można za 3500zł ale nie samochodem 1500km w jedną stronę, nie na Makarskiej w lipcu i nie 50-100m od plaży i nie z dwójką dzieci itd
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 07.08.2018 07:46

Marsallah napisał(a):
Pääkäyttäjä napisał(a):
kaeres napisał(a):Jeżeli mowa o przyrządzaniu sobie owoców morza na wakacjach to mam świetny przykład cenowy.
We Vrbniku porcja (0,5kg) muli 250kn (150zł). Wiadomo, pyszne, ładnie podane ale chcę zwrócić uwagę ile kosztują mule na rybim targu i co się dzieje w knajpach w Chorwacji.

Co, ILE?!? W Krku, w knajpach porcja muli na jedną osobę (to chyba było 250 g ale muszę się upewnić) chodziła po 70-80 kn... 8O
We Vrbniku cena za te mule to jak za 1 kg jagnięciny ispod peke...

Dokładnie - mule to przecież sprawa groszowa. 10-30 Kn/kg na targu, danie obiadowe z mulami to też kwota dwucyfrowa (nawet za 1kg!). Coś chyba się komuś... :lol:

Widniała kwota 250kn. Albo błąd w menu jeżeli chodzi o wielkość porcji albo mi się śniło.
Dopowiedzcie sobie historię.
Biorę pod uwagę, że mogłem się pomylić co do wielkości porcji ale oglądaliśmy to z żoną i nie dowierzaliśmy. Niech będzie 1kg. Możliwe, że te 0,5kg było opisane dla 1 osoby, a danie podawali dla dwóch osób.
Nadal jest to nie do przyjęcia.
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 07.08.2018 07:58

Garo&Justa napisał(a):Nie przeszkadza wam odległość od morza i stąd cena. My musimy mieć póki co dom na plaży, że względu na córkę. Jak podrośnie typ inną sprawa. Teraz nie ma zmiłuj i parę kroków muszę być w domu i dlatego też cena jaką płacimy.

Mój syn ma 3,5 roku. Był 2x z nami w Cro, raz nad Bałtykiem.
Nie przypominam sobie żeby to on decydował o miejscówce :oczko_usmiech:
Decydowaliśmy my i nasz portfel.
No ale nasz dzieciok należy do ruchliwych , praktycznie do biegających na okrągło :oczko_usmiech:
Fela
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fela » 07.08.2018 08:09

Mój syn ma 3,5 roku. Był 2x z nami w Cro, raz nad Bałtykiem.
Nie przypominam sobie żeby to on decydował o miejscówce :oczko_usmiech:
Decydowaliśmy my i nasz portfel.
No ale nasz dzieciok należy do ruchliwych , praktycznie do biegających na okrągło :oczko_usmiech:

Moje dziewczyny mają teraz 7 i 5. Jest to nasz 4 wyjazd do Cro i jeżeli odległość od morza była w granicach 300m to w zasadzie też nie było większego problemu ale codziennie słuchanie "nie mam siły, daleko jeszcze, weź mnie na ręce" czasami wychodziło mi już bokiem i dla spokoju duszy wybieram teraz lokalizację przy morzu :D
Co innego jak idziemy na lody to odległość nie sprawia żadnego problemu :)
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 07.08.2018 08:11

Co do urlopów na kredyt - dla mnie trochę nielogiczne. Bo jeśli nie potrafię przez rok zaoszczędzić trochę grosza na wakacje, to jak spłacę kredyt? :?
histe
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) histe » 07.08.2018 08:17

Dla każdego coś miłego.... czyli .coś innego. Bliskość morza ma swoje plusy dla mnie: widok z tarasu na morze ( ale nie gdzieś na horyzoncie), czy zwykła wygoda nie trzeba dwa razy dziennie targać majdanu na plaże i z powrotem, ale to kosztuje i trzeba mieć tego świadomość- dla jednych jest to zbędny wydatek, dla innych "musik" doboru kwatery na wakacje.
Nie ma się co licytować na najtańsze czy najbardziej wypasione zakwaterowanie - i to i to ma swoje plusy.
Mogę sobie wyobrazić wakacje dla dwojga w Chorwacji ze 20 tys, ale i też takie na maksa budżetowe, czyli jazda drogami bez winiet, czy spanie w aucie kombi przerobionym na szybko na mini kampera.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.08.2018 08:17

Bravik napisał(a):Co do urlopów na kredyt - dla mnie trochę nielogiczne. Bo jeśli nie potrafię przez rok zaoszczędzić trochę grosza na wakacje, to jak spłacę kredyt? :?

Niekoniecznie - w gronie znajomych mam taką osobę, która regularnie jeździ na wakacje na kredyt. Może i stać ją na odłożenie, ale mówi, że albo zapomni, albo coś jej nieoczekiwanego wypadnie i zaoszczędzona kupka pieniędzy się skurczy (sam to przerabiałem i ledwo się spiąłem trzy lata temu). Bierze, spłaca 10 miesięcy, i tak w kółko od kilku lat (jak może, spłaci szybciej) - a że zapłaci trochę więcej - "strata i ryzyko wliczone w koszta".

kaeres napisał(a):Widniała kwota 250kn. Albo błąd w menu jeżeli chodzi o wielkość porcji albo mi się śniło.
Dopowiedzcie sobie historię.
Biorę pod uwagę, że mogłem się pomylić co do wielkości porcji ale oglądaliśmy to z żoną i nie dowierzaliśmy. Niech będzie 1kg. Możliwe, że te 0,5kg było opisane dla 1 osoby, a danie podawali dla dwóch osób.
Nadal jest to nie do przyjęcia.

Nie no, spoko - ja w tym roku zauważyłem, że w paru miejscach, z menu zniknęła gramatura a niektóre pozycje są po prostu mniejsze. A cena ta sama :)
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 07.08.2018 08:27

histe napisał(a): ... Mogę sobie wyobrazić wakacje dla dwojga ... takie na maksa budżetowe, czyli jazda drogami bez winiet, czy spanie w aucie kombi przerobionym na szybko na mini kampera.

Ja nie muszę sobie wyobrażać, pamięć mam dobrą i jeszcze tak stary nie jestem :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 560
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone