Pääkäyttäjä napisał(a):kaeres napisał(a):Jeżeli mowa o przyrządzaniu sobie owoców morza na wakacjach to mam świetny przykład cenowy.
We Vrbniku porcja (0,5kg) muli 250kn (150zł). Wiadomo, pyszne, ładnie podane ale chcę zwrócić uwagę ile kosztują mule na rybim targu i co się dzieje w knajpach w Chorwacji.
Co, ILE?!? W Krku, w knajpach porcja muli na jedną osobę (to chyba było 250 g ale muszę się upewnić) chodziła po 70-80 kn...
We Vrbniku cena za te mule to jak za 1 kg jagnięciny ispod peke...
Marsallah napisał(a):Pääkäyttäjä napisał(a):kaeres napisał(a):Jeżeli mowa o przyrządzaniu sobie owoców morza na wakacjach to mam świetny przykład cenowy.
We Vrbniku porcja (0,5kg) muli 250kn (150zł). Wiadomo, pyszne, ładnie podane ale chcę zwrócić uwagę ile kosztują mule na rybim targu i co się dzieje w knajpach w Chorwacji.
Co, ILE?!? W Krku, w knajpach porcja muli na jedną osobę (to chyba było 250 g ale muszę się upewnić) chodziła po 70-80 kn...
We Vrbniku cena za te mule to jak za 1 kg jagnięciny ispod peke...
Dokładnie - mule to przecież sprawa groszowa. 10-30 Kn/kg na targu, danie obiadowe z mulami to też kwota dwucyfrowa (nawet za 1kg!). Coś chyba się komuś...
Garo&Justa napisał(a):Nie przeszkadza wam odległość od morza i stąd cena. My musimy mieć póki co dom na plaży, że względu na córkę. Jak podrośnie typ inną sprawa. Teraz nie ma zmiłuj i parę kroków muszę być w domu i dlatego też cena jaką płacimy.
Mój syn ma 3,5 roku. Był 2x z nami w Cro, raz nad Bałtykiem.
Nie przypominam sobie żeby to on decydował o miejscówce
Decydowaliśmy my i nasz portfel.
No ale nasz dzieciok należy do ruchliwych , praktycznie do biegających na okrągło
Bravik napisał(a):Co do urlopów na kredyt - dla mnie trochę nielogiczne. Bo jeśli nie potrafię przez rok zaoszczędzić trochę grosza na wakacje, to jak spłacę kredyt?
kaeres napisał(a):Widniała kwota 250kn. Albo błąd w menu jeżeli chodzi o wielkość porcji albo mi się śniło.
Dopowiedzcie sobie historię.
Biorę pod uwagę, że mogłem się pomylić co do wielkości porcji ale oglądaliśmy to z żoną i nie dowierzaliśmy. Niech będzie 1kg. Możliwe, że te 0,5kg było opisane dla 1 osoby, a danie podawali dla dwóch osób.
Nadal jest to nie do przyjęcia.
histe napisał(a): ... Mogę sobie wyobrazić wakacje dla dwojga ... takie na maksa budżetowe, czyli jazda drogami bez winiet, czy spanie w aucie kombi przerobionym na szybko na mini kampera.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko