Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gertstary1
Croentuzjasta
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) gertstary1 » 05.08.2018 15:46

Troche luzu to sie poprodukuje :) 6 moich wyjazdów do CRO,nigdy nie wydaliśmy wiecej niż 4 tysie,noclegów wczesniej 10 teraz 12,w tamtym roku 14,niedużo mi wybrzeża zostało do zobaczenia :) jest pieknie,nazwiedzaliśmy sie dużo a ciagle zwiedzać to samo jest bez sensu,po intensywnym roku lubie odpoczywać na plaży,poświecić sie nic nie robieniu :) o jedzeniu była już rzeka :) jemy to co lubimy,nikt nie narzeka,popróbowaliśmy bardzo dużo z CRO menu :) ,lodow także full,picie....i tu sie robi ciekawie,oboje z moja kobieta lubimy piwo,ona czasem wino,ja innych alkoholi nie tykam,uważam,że najlepsze piwo na Świecie robia Czesi,jest lekkie,pyszne,choć i na koncernowe można sie nadziać,zastanawiam sie co w tym złego jesli sobie kupie zapas pysznego Czeskiego,np uwielbiam Branika ,czy kupie w Chorwacji czeskie piwo tylko z ceną nawet w markecie 3 razy taka? Co do picia w lokalu,oczywiście raz kiedyś,ale wole wypić sobie na dużym tarasie z widokiem na morze,z intymnością,ze moge w gaciach,albo nawet bez całkowicie sie wyluzować,bo po to tam jade....Wiem,jestem inny,jak pojechalismy zwiedzac Dubrovnik,to fakt,piekny jest,ale od tłumów miałem nudności,ceny to wyzsze niż na MSS Batory były i ogólnie na godzinke i uciekac :) bardziej podobała mi sie góra SRD a najbardziej Kupari :)
to był przygoda :) takie klimaty lubie.Wracając do kosztów -rok temu mieliśmy nocleg-moim zdaniem wyrzucone pln,jedynie dobrze,ze człowiek sie wykąpał,tak zburzyło mi to plan drogi i placenie za pare godzin jest bez sensu,tym bardziej jak ma sie busa ze spaniem :) nigdy wiecej :) ,przez 6 wyjazdów nie stałem w korku dłuzej niz 5 minut :) i na zakończenie-po 1 wyjeżdzie na Peljesac ,1750km w jedną strone,jak podliczylismy koszta i wyszło 3,300pln (2013r) to sami bylismy w szoku,wtedy jeszcze we trójke,oczywiście karty doładowane mieliśmy na w razie W :) ,nie musze wydac 10-12 tysi by si dobrze bawić,choć mógłbym,ale po co,Nie musze na codzień jeżdzic S500 czy Porsche,ważne ze JA je mam,na codzien wystarczy mi 27 letni ulubiony busik.....pozdrawiam wszystkich ,no i do zobaczenia za rok naszą 28 letnia caravelka w CRO :)
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 05.08.2018 15:59

gertstary1 ja z takim technicznym pytaniem, ubezpieczacie gdzieś busa ? Czy kompletnie na żywioł ? Ja za 1 razem nie ubezpieczałam, rok temu i w tym toku w TuEuropa łączone z ubezp. zdrowotym. Nigdzie indziej praktycznie nie ma ubezpieczenia na takie staruchy ( nasza renia ma 19 lat ) a lepiej mieć w razie w na autostradznie nawet głupie 100-200 km, niż nic :wink:
Wasze 4 tyś faktycznie robią wrażenie, biorąc pod uwagę koszt noclegu i przejazdów :wink:
gertstary1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gertstary1 » 05.08.2018 16:42

Co roku robie duży przeglad auta,akurat bt jakos tak wychodzi :) zawsze mam duzo cześci zapasowych,wiekszość rzeczy naprawie sam,żeby być spokojniejszym ma asistance w mbanku ,żeby z drogi ściagneli :) koszt 21pln i jako członek PZM wykupuje asistance na zagranice,chyba jak pamietam 3 pln na dzień,nigdy z nich nie korzystałem :) na 6 wyjazdów mialem 3 awarie,1 wyjazd kangoo kobiety,mechanik ustawiający mi zbieznosc nie dokrecił zawieszenia,zeżarło opony,poskrecałem sam,na drutach wróciłem,2 raz to pekła linka od sprzegła a caravelle t4,ze starości,zawsze mam druga,naprawa 20 minut,3 raz to zgubiłem biegi,mechanik chciał ułatwic sobie prace i mi nabałaganił,pekła tulejka trzymajaca wodzik biegów-zrobiłem sam ,prowizorka,w pól godziny-juz 25 tysi tak zrobiłem i ideał :) oczywiście podstawa to dobrze przejrzeć autko,miec troche kasy na plastiku i troche czesci zamiennych,zawsze mam 2 akku,trytytki,troche kabli,miernik,2 zestawy kluczy,tasme mocna szarą i obserwowac auto,nic sienie stanie,te starsze auta są lepsze niż nowe i każdy kowal naprawi,szerokiej drogi :)
domi_1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) domi_1 » 05.08.2018 16:55

boboo napisał(a):
wikol napisał(a):Będąc w Rzymie nie napijecie się kawy z widokiem na fontannę DiTrevi bo drogo??

Będąc w Bolońskiej Sant'Agata nie kupisz sobie Lamborghini bo drogo??

Poza tym, Włosi do mistrzów kawy nie należą (wg mojego podniebienia).
Spróbujesz raz Trung Nguyen Legendee i więcej na żadne inne "posiki" nie spojrzysz.
Owszem, można w biegu machnąć esspresso, ale tylko dla dawki kofeiny, nie dla smaku.

no nie wiem byłem raz na Sycylii, tak dobrej kawy jak tam nie piłem nigdzie:)) ale to kwestia gustu
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 05.08.2018 17:09

krutom napisał(a):Ja też. Do dziś nie tknę szpinaku

Ja jem szpinak, bo mnie do niego nie zmuszano, w przeciwieństwie do mięsa :roll: a mięso po prostu mi szkodzi, tak zdarzają się takie przypadki ;)

krutom napisał(a):A do bobu czy fasolki przekonałem się dopiero po dwudziestce. Po prostu zaczęły mi smakować. Wcześniej na sam zapach miałem odruch (wiecie jaki).

Do wszystkiego trzeba dojrzeć :)

krutom napisał(a):Dlatego nie zmuszamy dzieci do jedzenia wszystkiego. Jedzą co lubią.

Jak wspomniałem wcześniej, najmłodszy nie tknie pomidora czy jajek, ale lubi rzodkiewkę 8O
Mało który rodzic jest się w stanie "pochwalić" takim osiągnięciem. :lol:

Każde dziecko "ma inaczej" i nie ma sensu zwalczać tego na siłę.

Moje środkowe vege dziecko, jako jedyne w przedszkolu jadło wszystkie kasze, brokuły, brukselki ;)
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 05.08.2018 17:17

gertstary1 napisał(a):1750km w jedną strone,jak podliczylismy koszta i wyszło 3,300pln (2013r) to sami bylismy w szoku:)

Bardzo bym chciał wierzyć ale ciężko jest w kwotę 3300zł. Wiem jakie były ceny w 2013. Chyba ze nocujesz w busie za darmo.

Koszt paliwa to z 800zł, noclegi np. 1500zł. Zostaje 1000zł na 3 osoby...
gertstary1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gertstary1 » 05.08.2018 17:37

A Wikol znowu swoje,nie nudzi ći sie chłopie?zagladac komus w porfel,jesli pisze ,że tyle wydałem to tyle wydałem,1 wyjazd pojechalismy na pół z kuzynostwem,apartament wyszedł nas 220 euro,połowe z 440 euro za 10 noclegów w Trpanj-mam nadzieje ,że wiesz gdzie to :) paliwo wtedy chyba po 600pln na rodzinke,troche na zwiedzanie-zaliczyliśmy Dubrovnik,Kupari,Ston,Korcule,Orebic,zjezdzilismy Peljesac i tyle wyszło :) A wierzyć nie musisz....niech wiecej takich bedzie co myśla ze nad Adriatykiem straszne drogo jest i niech jadą nad nasze tanie Bałtyckie,bedzie wiecej luzu w Cro :) A my za rok już zaklepana miejscówka ,jak u rodziny 12 nocy za 4 osoby 300euro
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 05.08.2018 17:49

To zmienia postać rzeczy. Paliwo na pół, apartman na pół.

300EUR za 4 osoby na 12 dni- 25EUR....dobra cena. Ja jakoś nie mogę znaleźć taniej niż 50EUR
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 05.08.2018 18:00

gertstary1 napisał(a):Troche luzu to sie poprodukuje :) 6 moich wyjazdów do CRO,nigdy nie wydaliśmy wiecej niż 4 tysie,noclegów wczesniej 10 teraz 12,w tamtym roku 14,niedużo mi wybrzeża zostało do zobaczenia :) jest pieknie,nazwiedzaliśmy sie dużo a ciagle zwiedzać to samo jest bez sensu,po intensywnym roku lubie odpoczywać na plaży,poświecić sie nic nie robieniu :) o jedzeniu była już rzeka :) jemy to co lubimy,nikt nie narzeka,popróbowaliśmy bardzo dużo z CRO menu :) ,lodow także full,picie....i tu sie robi ciekawie,oboje z moja kobieta lubimy piwo,ona czasem wino,ja innych alkoholi nie tykam,uważam,że najlepsze piwo na Świecie robia Czesi,jest lekkie,pyszne,choć i na koncernowe można sie nadziać,zastanawiam sie co w tym złego jesli sobie kupie zapas pysznego Czeskiego,np uwielbiam Branika ,czy kupie w Chorwacji czeskie piwo tylko z ceną nawet w markecie 3 razy taka? Co do picia w lokalu,oczywiście raz kiedyś,ale wole wypić sobie na dużym tarasie z widokiem na morze,z intymnością,ze moge w gaciach,albo nawet bez całkowicie sie wyluzować,bo po to tam jade....Wiem,jestem inny,jak pojechalismy zwiedzac Dubrovnik,to fakt,piekny jest,ale od tłumów miałem nudności,ceny to wyzsze niż na MSS Batory były i ogólnie na godzinke i uciekac :) bardziej podobała mi sie góra SRD a najbardziej Kupari :)
to był przygoda :) takie klimaty lubie.Wracając do kosztów -rok temu mieliśmy nocleg-moim zdaniem wyrzucone pln,jedynie dobrze,ze człowiek sie wykąpał,tak zburzyło mi to plan drogi i placenie za pare godzin jest bez sensu,tym bardziej jak ma sie busa ze spaniem :) nigdy wiecej :) ,przez 6 wyjazdów nie stałem w korku dłuzej niz 5 minut :) i na zakończenie-po 1 wyjeżdzie na Peljesac ,1750km w jedną strone,jak podliczylismy koszta i wyszło 3,300pln (2013r) to sami bylismy w szoku,wtedy jeszcze we trójke,oczywiście karty doładowane mieliśmy na w razie W :) ,nie musze wydac 10-12 tysi by si dobrze bawić,choć mógłbym,ale po co,Nie musze na codzień jeżdzic S500 czy Porsche,ważne ze JA je mam,na codzien wystarczy mi 27 letni ulubiony busik.....pozdrawiam wszystkich ,no i do zobaczenia za rok naszą 28 letnia caravelka w CRO :)

12-14 nolcegów i 4 tyś na całość pobytu w cro:). To jest wynik a tu niektórzy dziwili się, że my na 14 dni pobytu wydajemy tylko około 7 tys...Musicie mieć tanie nolcegi-15-20 euro, spalanie też niewielkie bo max 5 litrów bo gdzie tu jeszcze jesć w cro...:), te stare busy chyba mało palą, zapewne przerobiony bo piszesz ze mechanik...rozumiem, że autostrady omijaliście bo za busa to już ładnie kroją:(
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 05.08.2018 18:02

gertstary1 napisał(a):pojechalismy na pół z kuzynostwem,apartament wyszedł nas 220 euro,połowe z 440 euro za 10 noclegów

Tak jak napisał wikol, to zmienia postać rzeczy, bo jeśli pojedziecie następnym razem z kuzynostwem i z wujostwem, weźmiecie apartman 6-coiosobowy, ale zapłacisz tylko za dwie osoby. I to należy podać przy zestawieniu kosztów.
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 05.08.2018 18:18

Można jechać z kuzynostwem, wujostwem w 10 osób, nie jechać autostradą, bez winietek, mieć auto co pali 5 litrów i wynik 3000zł jest do osiągnięcia.
W Makarskiej w sezonie 2+2 to minimum 55EUR co przy 10 dniach daje 550EUR - 2300zł. A gdzie paliwo, jedzenie itd ????
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 05.08.2018 18:43

Nie chce mi się tego komentować gerstary1. Bzdury i tyle
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 05.08.2018 18:53

gertstary1 napisał(a): A my za rok już zaklepana miejscówka ,jak u rodziny 12 nocy za 4 osoby 300euro

Co to za app. w jakim miejscu i terminie ? Rozumiem jeśli ktoś jedzie któryś raz do gospodarza, że dostaje zniżkę , ale 25 e ? No chyba, że w maju. Nie, że nie wierzę, ale ciekawa jestem gdzie i jak :?:
benito5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) benito5 » 05.08.2018 19:06

wikol napisał(a):To zmienia postać rzeczy. Paliwo na pół, apartman na pół.

300EUR za 4 osoby na 12 dni- 25EUR....dobra cena. Ja jakoś nie mogę znaleźć taniej niż 50EUR

Moje podsumowanie za 2017 rok TUTAJ . Zakładam iż podobnie będzie w tym roku - ale nie gdybam :) :papa:
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 05.08.2018 19:32

benito5 napisał(a):
wikol napisał(a):To zmienia postać rzeczy. Paliwo na pół, apartman na pół.

Moje podsumowanie za 2017 rok TUTAJ . Zakładam iż podobnie będzie w tym roku - ale nie gdybam :) :papa:

Paliwo wyszło po 4,68 ..hmmm
Nie porównujmy kosztu wyjazdu 2 osób z kosztem rodziny 2+1, 2+2 w szczycie i trasą około 3500km.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 556
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone