Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jaceł
Croentuzjasta
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jaceł » 04.08.2018 11:03

ogorek napisał(a):Mój ulubiony wątek o pływaniu pontonem po CRO 590 stron (byłem pewny, że nic go nie przebije)

A tu ninijeszy już 553 ...

... a cóż w tym dziwnego? Ten wątek zbiera z portalu wszystkich, którzy chcą się pożalić (że drogo), pochwalić (że ich stać), ponarzekać (że było taniej) i ogólnie zbesztać kogoś, że ma inny pogląd na wypoczynek i związane z nim koszty :D
Tayla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tayla » 04.08.2018 11:26

..a prawda jest taka że ,,drogo'', ,,tanio'' to pojęcia względne :)
Wiec dla tych którzy w PL zarabiają 10000zł pobyt 2 tygodniowy i wydatek 15 tys to tanio, dla innego zarabiającego 3000zł wydanie na wakacjach 8-10 tys to abstrakcja - drogo.
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 04.08.2018 11:33

Tayla napisał(a):..a prawda jest taka że ,,drogo'', ,,tanio'' to pojęcia względne :)
Wiec dla tych którzy w PL zarabiają 10000zł pobyt 2 tygodniowy i wydatek 15 tys to tanio, dla innego zarabiającego 3000zł wydanie na wakacjach 8-10 tys to abstrakcja - drogo.

Dokładnie. Dla jednego obiad w Konobie to drogo dlatego codziennie gotuje w pokoju. Dla innego tanio i co parę dni stołuje się na mieście. Bo przecież codziennie nie będzie gotował.
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 04.08.2018 12:42

W zwiazku że ludziska narzekali na drozyzne nawet w marketach, bierzecie zarelko z PL?
My zawsze na pierwsze dni bierzemy bo mlody lubi np Berlinki, młoda tylko nasze pieczywo i zolty ser Rycki edam itp. To tylko czesc ich ulubionych smakołyków. I siłami do innych podobnych produktów ich sie nie da zaciągnąć A już na pewno nie chorwackich.
To tak na 3 dni, góra 4 starczy. Później musza się dostosować
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 04.08.2018 14:45

Garo&Justa napisał(a): Później musza się dostosować

A mój syn prędzej z głodu umrze niż się dostosuje.
Ale na przykład lubi salami 8O i może się nim żywić codziennie. Za to pomidora nie tknie.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 04.08.2018 18:59

Nasze dziecko je wszystko gdyż tak je wychowaliśmy. Nas wychowano podobnie. To bardzo ułatwia życie :)
domi_1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) domi_1 » 04.08.2018 19:47

piotrulex napisał(a):Nasze dziecko je wszystko gdyż tak je wychowaliśmy. Nas wychowano podobnie. To bardzo ułatwia życie :)

:D brawo TY, bardzo rozsądne podejście
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 04.08.2018 19:57

domi_1 napisał(a):
piotrulex napisał(a):Nasze dziecko je wszystko gdyż tak je wychowaliśmy. Nas wychowano podobnie. To bardzo ułatwia życie :)

:D brawo TY, bardzo rozsądne podejście

Ja natomiast byłam zmuszana do zjadania wszystkiego, co było na talerzu, obojętnie czy mi to smakowało, czy też nie.
Dlatego swoim dzieciom pozwoliłam na wybór.
Syn jest wielkim, zdrowym facetem, mimo, ze prawie nie je mięsa a wędliny omija wielkim łukiem.
Córka jest mocno wybiórcza i też do chudzinek się nie zalicza.
Ja nie mam problemów z ogarnięciem ich jedzenia, najważniejsze, że jedzą to co lubią i wszyscy są zadowoleni.
Zapomniałam napisać o najstarszym synu, który przez moją mamę był karmiony wszystkim, przez lata wychodziliśmy z alergii. Młodsza dwójka takich problemów nie miała.
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 04.08.2018 20:07

Moje dzieci dzisiaj jadły zupę 40 minut. Parę godzin później z 2 daniem zeszło im 50.
Też staramy się wychować ich tak, żeby jedli wszystko, ale też bez przesady jesli wiemy, że czegoś nie cierpią ( np. starszy jajeczicy ) to nie zmuszamy :roll:
Na wakacjach mam w d...pie użeranie się, niech żyją na płatkach, parówach, pizzy i frytkach :mrgreen: No łaskawie cevapy czasem ruszą :twisted:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 04.08.2018 20:11

Dzieci intuicyjnie odrzucają coś co je uczula.
Najstarszy nie chciał jeść jajek - okazało się po jakimś czasie, że go uczulają.
Środkowy nie jadł czekolady 8O 8O to samo - uczulenie na czekoladę, niestety mu przeszło :)
Córka ma prawie 15 lat i nigdy nie tknęła dżemu ani miodu (pomijam pomidory i parę innych warzyw ;) ) oraz nie pije żadnych napojów słodkich, gazowanych - czyli coś w tym musi być ;)
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 04.08.2018 20:29

Bea.ta napisał(a):Dzieci intuicyjnie odrzucają coś co je uczula.
Najstarszy nie chciał jeść jajek - okazało się po jakimś czasie, że go uczulają.
Środkowy nie jadł czekolady 8O 8O to samo - uczulenie na czekoladę, niestety mu przeszło :)
Córka ma prawie 15 lat i nigdy nie tknęła dżemu ani miodu (pomijam pomidory i parę innych warzyw ;) ) oraz nie pije żadnych napojów słodkich, gazowanych - czyli coś w tym musi być ;)

Ja i moje dzieci jesteśmy alergikami. Wiem na co są uczuleni. Gdybym pozwalała im na decydowanie, to nie jedli by nic :wink: Do tego często jest tak, że to co lubią i zawsze jedli, akurat stwierdzają, że nie chcą i nie będa jeść.

Dla mnie głupotą jest gadanie, że dzieci uczą się jedzenia od rodziców. Ja całe życie nie jadłam warzyw, a moi rodzice jedli. Dopiero w dorosłym życiu pokochałam je i nie wyobrażam sobie bez nich dania. Młodych uczyłam jeść wszystko od małego. Do 2 roku życia współpracowali, potem zaczął się bunt :lool:
Czasem odpuszczam, czasem się wykłucam, czasem szantażuję :twisted:
Ale nie o tym wątek, w każdym razie moje dzieci na wakacjach są dość "tanie" w utrzymaniu :mrgreen:
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 04.08.2018 20:38

Ciekawa dyskusja.
Szanowne Panie, czy chodzicie na obiady do konob z dziećmi czy pichcicie w pokoju ???
Gotujecie bo taniej czy jednak wakacje,luz i obiad w knajpce...
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 04.08.2018 20:41

wikol napisał(a):Ciekawa dyskusja.
Szanowne Panie, czy chodzicie do konob z dziećmi czy pichcicie w pokoju ???

Wcześniej już pisałam, jak nie miałam kasy to była tylko 2 razy pizza, więc dzieci jadły to co ugotowałam.
Teraz jak czasem chodzimy, to dzieci jedzą tylko pizze lub frytki, o i raz w tym roku wpadła zupa pomidorowa- swoją drogą najlepsza jaką próbowałam w żuciu :wink:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 04.08.2018 20:44

wikol napisał(a):Ciekawa dyskusja.

Naprawdę, wiele można się nauczyć. :lol:
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 04.08.2018 20:55

Od tego są luźne wątki,żeby sobie pogadać, te konkretne też są, w innym miejscu :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 554
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone