anakin napisał(a):Ten temat będzie równie nieśmiertelny jak objazd autostrady w Słowenii.
nie moge się więcej ukrywać
Ja człowiek z nad morza, wprost ze swinoujskiej plaży jadę 1800km nad podgorską plażę...
Ile kosztuje urlop na 10 dni ??? rodzina 2+2
Chorwacja w tym roku planowane: 4k PLN (jedzenie, picie, atrakcje, duperele) + 2k transport +2,2k nocleg= suma 8,2k
rok temu Zakopane 10 dni: 6k (jedzenie, picie, atrakcje, duperele) + 0,7k transport + 1,3k nocleg = suma 8k
dwa lata temu Paryz: 6 (!!!
) dni: 5,5k (jedzenie, picie, atrakcje, duperele)+ 0,5k transport + 1,8k nocleg = suma 7,8k
6 lat temu Tucepi 21 dni (
): 8k (jedzenie, picie, atrakcje, duperele)+ 1,5k transport + 2,7k noclegi = 12,2k
bardzo stronniczo i mało obiektywnie mogę stwierdzić że urlop w Chorwacji kosztuje mnie 8k za 10 dni - mi to pasuje , ani nie dziaduje anie nie szaleje.... zwiedzam, jem , pije, plażuje w równym stopniu.
Moje ukonobienie na wakacjach to równo 50% , lubię wieczorem na tarasie samemu wrzucić świeżą rybę na grilla i popijając miejscowy alkohol mówić żonie że w knajpie tak by nie zjadła....
a jak już zje to zaprosić ją na jutrzejszą kolację w knajpie
Bez problemu każdy urlop mógłbym spędzić za połowę kwoty - wystarczy ograniczyć atrakcje, piwo, wino, lody i duperele...
Mógłbym tu napisać elaborat ale napisze tylko że pomijając transport i nocleg to za 100zł / dziennie świetnie bym się bawił będąc
w Chorwacji z rodziną... (własne kanapki na zwiedzanie, zakupy w Konzumie na śniadanie, mało piwka, wieczory bez fajerwerków )
ps1
za wieczorne fajerwerki w postaci kolacji bez dzieci , extra piwo na murach Dubrownika i za uśmiech kelnerki w przydrożnym barze dałbym dodatkowo 100 zł dziennie
ps 2
za radość moich córek dopłaciłbym jeszcze stówkę
ps 3
a za uśmiech i zadowolenie mojej żony dorzuciłbym jeszcze extra z pięć dych
suma sumarum 350zł dziennie i jak dla mnie bajka... raz bar mleczny raz wodospady Krka
ps4
za 3 dni ruszam do Podgory to zweryfikuję teorię z praktyką
ps5
i pamiętajcie że jadę ze Świnoujścia ... do najpiękniejszej nad Bałtykiem plaży mam niecałe 900m