Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Katerina
Koneser
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 03.08.2018 09:19

krutom napisał(a):
Katerina napisał(a):Ale tu testosteron parujący czuć...po rozmowach o wskaźnikach ufacetowienia :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ale to chyba dobrze, że chłopy na forum są zdrowe. :lol:
Znam przypadki, że niektórzy biorą w zastrzykach. :oczko_usmiech:

:mrgreen: :mrgreen:
Chodziło bardziej o ..."uderz w stół,..." :wink:
Slawek_11
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Slawek_11 » 03.08.2018 09:22

luk006 napisał(a):
wikol napisał(a):Facet który zachowuje się jak facet wg mnie choć raz powinien zabrać swoją małżonkę, kochankę czy dziewczynę do fajnej restauracji.

Mam pytanie. Czy w celu podniesienia swojego "ego" jest możliwość po zakończonym posiłku wystrzelać konobara po pysku?
Jakoś tak mi się skojarzyło:

Ja dopiero za kilka dni wyruszam. Pewnie trochę "pojanuszuję", może z kilka razy jakiś konobar dostanie w dziub, tudzież opierniczę jakiegoś, "...że jak bym chciał bez frytek, to bym chyba powiedział poproszę bez frytek, nie?!?!?!" (tylko jak to będzie po chorwacku???). Moja żona zrobi maślane oczy, weźmie głęboki wdech i powie: "Jaki ty jesteś twardy". Będę opijał się VIPami z Biedry na plaży. Białe skarpety frote do sandałów już wyprasowane, koszulka "żonobijka" również, reklamówki z jedynego słusznego dyskontu także. Biorę worek ziemniaków, będziemy je jeść jak jabłka, a na plaży wszyscy mi będą zazdrościć, żeśmy tacy dziani, bo niby na okrągło kiwi jemy.... Drżyj Kroatio!!!

P.S.
Bez urazy do nikogo. Uśmiechnijmy się :-). Niech każdy spędza urlop jak chce i wydaje na niego ile go stać. W komentarzach nie pozostaje nic innego, jak tylko wyrazić podziw, że ktoś tak świetnie gospodaruje niewielkim budżetem lub, że ma do dyspozycji kosmiczny budżet. Moim zdaniem nikt nie ma prawa kwestionować czy ktoś spędza wakacje za 3000 czy za 30000. Szanujmy się, to przede wszystkim. Z pozdrowieniami!!!

Ważne aby każdy szczęśliwy wrócił z urlopu, wakacji i nie miał nic sobie do zarzucenia. Znam kilku ludzi dla których urlop to tak naprawdę dłuższy czas spędzenia ze sobą ( rodziną ) czasu bo na codzień są zabiegani, często nie mający czasu dla bliskich.

Wracając do tematu tego postu tydzień w CRO może rodzine 2+2 kosztować 4 tyś zł jak i 50 tyś zł, jak kto woli i kto bogatemu zabroni. Fajnie ktoś napisał że zna ludzi którzy chcieliby spędzić urlop w Chorwacji choćby na zupkach chińskich - i powinno dac to do zastanowienia że są ludzie którzy mają inne priorytety na codzień niż większość z nas.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 03.08.2018 09:24

walp napisał(a):
wikol napisał(a):Nie mówię o codziennym odwiedzaniu konob bo rzeczywiście dla rodziny 2+2 to koszt ogromny. Chodzi o jedną chociaż dwie wizyty.
Żeby facet nie był Januszem a facetem.
Można urlop spędzać oszczędnie, racjonalnie ale bez dziadowania skąpstwa.
Sam liczę pieniądze i nie rozpuszczam ich bezsensownie. Ale zachowajmy chociaż twarz przed naszymi partnerkami, partnerami....

Wziąłem sobie tę radę do serca. :oczko_usmiech:

Ten wikol to tak na poważnie???

Ile Ty masz lat?

Czyli po kilkudziesięciu latach bycia razem, kobieta będzie oceniać NAS po tym ile razy zabraliśmy ją do knajpy???

To jakiś Januszowy tok rozumowania
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 03.08.2018 09:26

piotrulex napisał(a):Ile Ty masz lat?

To pytanie jest do mnie? Bo jestem ostatni cytowany.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 03.08.2018 09:28

Katerina napisał(a):

Ty nam tutaj nie uderzaj, tylko powiedz jak na Was to działa :mrgreen: :wink:
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 03.08.2018 09:30

Ja tam lubię coś poeksperymentować w kuchni ale nie zawsze to innym odpowiada ;)
Moja żona tez wyznaje teorię o odpoczywaniu na wakacjach, głównie od pracy i pracy domowej i mam tu na myśli gotowanie. Lubi stołować się na urlopie w konobach i wręcz mnie do nich namawia.
Czasem jest kompromis taki, że obiad robię ja a wieczorem na kolację do konoby a czasem odwrotnie.
Teraz padło na Bratuś a tam jedna restauracyjka więc pewnie raz po raz będziemy te 800m truchtac spacerkiem do Promajny.
I nawet już się doczekać nie mogę
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 03.08.2018 09:32

Rysio napisał(a):
Katerina napisał(a):

Ty nam tutaj nie uderzaj, tylko powiedz jak na Was to działa :mrgreen: :wink:

To ryzykowne - pytasz o całowanie, czy wykonawcę?? :mrgreen:
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 03.08.2018 09:37

krutom napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):...Pakajtaja godej kaj mosz te chorwackie żarcie w Rybniku ? :hearts:

No właśnie, z Krakowa do Rybnika bliżej niż do Wrocka :lol:

Jak będzie dobre i tanio to może zostanę nałogowym konobistą. I to bez wyjeżdżania z kraju. No i jaka oszczędność. Nie trzeba jechać do Cro :mrgreen:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 03.08.2018 09:41

Katerina napisał(a):

Portfel :!: :!: :!: :wink: :mrgreen:
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 03.08.2018 09:42

Nie lubię tego zwrotu - januszowy. Z Januszami mam akurat same dobre wspomnienia. Bardziej pasuje mi tu polaczek, tak jak w innych krajach pogardliwie o nas mówią. Polaczek zagląda innym do portfela, nie potrafi się zachować ( bez względu na ilość kasy jaką posiada) i zawsze stara się udowodnić swoją rację, nawet wtedy gdy wie że się myli.
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 03.08.2018 09:45

Rysio napisał(a):
Katerina napisał(a):

:mrgreen:

Wg niektórych wpisów portfel świadczy o byciu Januszem, mniejszym lub większym :oczko_usmiech:

Ja jestem Januszem, chociaż mam Wojtek na imię.

P.S. Janusz, twoje imie dzisiaj jest jakieś bardzo na topie :mrgreen:
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 03.08.2018 09:47

Jak jesteście nad polskim morzem lub Mazurach w pensjonatach to również nie chodzicie do knajp tylko gotujecie codziennie obiady w ciasnym niewygodnym aneksie kuchennym ?
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 03.08.2018 09:48

wikol napisał(a):Jak jesteście nad polskim morzem lub Mazurach to również nie chodzicie do knajp tylko gotujecie codziennie obiady w ciasnym niewygodnym aneksie kuchennym ?

Jak jestem na Mazurach to gotuję obiady w ciasnym niewygodnym kambuzie. Aneks kuchenny - choćby najmniejszy to dla mnie byłyby salony :roll:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 03.08.2018 09:52

Rysio napisał(a):
Katerina napisał(a):

Nie musi być gruby (portfel :lol: ), ważne ,żeby umiał zarabiać bez narzekania jak mu ciężko :D :papa:, i że musimy ciągle oszczędzać :mrgreen: Działa umiarkowanie, bo sama umiem zarobić na swoje nałogi np. konobowanie :oczko_usmiech:
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 03.08.2018 09:54

wikol napisał(a):Jak jesteście nad polskim morzem lub Mazurach w pensjonatach to również nie chodzicie do knajp tylko gotujecie codziennie obiady w ciasnym niewygodnym aneksie kuchennym ?

Do zjedzenia mrożonej , smażonej we fryturze ryby z frytkami nie trzeba jechac nad morze. Można to zjeść w każdym zakątku kraju.
My 2 lata temu po powrocie z Cro pojechaliśmy na tydzień do Międzyzdrojów. Na mieście jedliśmy 1 raz mimo ze nie było drogo. Aneks kuchenny nie był ciasny :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 550
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone